Sari la conținut
Home » Cât de periculoasă este dermatita alergică la câini?

Cât de periculoasă este dermatita alergică la câini?

V-ați întrebat vreodată de ce anumite rase sunt încadrate în categoria câini sportivi?

Cât de periculoasă este dermatita alergică la câini? Dermatita alergică la saliva de purici, cunoscută și sub denumirea de alergie la mușcătura de purici sau alergie la purici, este o reacție a sistemului imunitar al câinelui la saliva puricilor.

Această afecțiune este adesea inofensivă, dar poate cauza mâncărimi intense, iar în cazuri extreme, poate duce la șoc anafilactic, o condiție gravă care poate pune în pericol viața câinelui.

Cât de periculoasă este dermatita alergică la câini?

Dermatita alergică la purici este una dintre cele mai comune alergii la câini, deoarece multe rase de câini sunt susceptibile la această afecțiune.

Afectează în special câinii de vârstă mijlocie și bătrâni, indiferent de rasă sau sex. Infestările frecvente cu purici și istoricul de dermatită atopică pot crește riscul dezvoltării acestei afecțiuni.

Simptomele dermatitei alergice la purici pot varia în funcție de severitatea reacției. Cele mai obișnuite semne ale acestei alergii includ mâncărimi, scărpinat intens, formarea de cruste, îngroșarea pielii, apariția de noduli și pierderea părului.

De asemenea, pot apărea infecții bacteriene și ciuperci de piele ca urmare a leziunilor auto-provocate.

Aceste simptome sunt adesea localizate în zone precum abdomenul, picioarele, flancurile, șoldurile, spatele și baza cozii.

Simptomele pot apărea la scurt timp după mușcătura de purici sau întârziat, la câteva zile după contact

În funcție de tipul de alergie, simptomele pot apărea la scurt timp după mușcătura de purici sau întârziat, la câteva zile după contact.

Atunci când observi aceste semne la câinele tău, ar trebui să consulți un medic veterinar. În cazurile severe, cum ar fi șocul anafilactic, trebuie să ceri ajutor de urgență pentru a salva viața animalului.

În concluzie, dermatita alergică la purici poate afecta câinii în diferite moduri și poate cauza disconfort semnificativ. Prevenirea și tratamentul corespunzător pot ajuta la menținerea sănătății pielii și a bunăstării generale a câinelui tău, conform zooplus.ro.