Sari la conținut
Home » De ce aleargă câinele după coadă?

De ce aleargă câinele după coadă?

Husky-ul Siberian este cel mai prietenos câine?

De ce aleargă câinele după coadă? Comportamentul în care un câine își fugărește coada poate avea mai multe explicații.

Unii câini pot să se învârtă în cerc în anticiparea unui eveniment emoționant sau plăcut. Cum ar fi momentul în care primesc mâncare sau sunt scoși la plimbare de stăpânul lor.

De ce aleargă câinele după coadă?

1. Frustrare: Alți câini se învârt în cerc când sunt frustrați. Deși cercetătorii nu au explicat exact ce poate cauza această frustrare. Câinii pot avea diverse motive pentru a se simți frustrați. De la dorința de a obține ceva la care nu au acces până la alte circumstanțe care le pot provoca această stare.

2. Atrage atenția: Uneori, câinii se învârt în cerc pentru a atrage atenția. Știu că oamenii se amuză atunci când îi văd făcând acest gest. Așa că îl folosesc ca un mod de comunicare cu stăpânii lor.

3. Joacă: În timpul jocului, unii câini se învârt în cerc. Este un comportament specific jocului și poate fi o modalitate de a se distra sau de a interacționa cu alți câini.

Este important de menționat că, deși acest comportament poate părea amuzant sau neobișnuit pentru oameni, uneori câinii se pot răni în timp ce se învârt în cerc, așa că este important să fim atenți la sănătatea și siguranța lor.

Cercetătorii vor efectua teste și analize pentru a evalua personalitatea și capacitatea de învățare

Studiul menționat în articol urmărește să înțeleagă mai bine motivul din spatele acestui comportament. Și să identifice câinii care ar putea dezvolta această tendință.

Cercetătorii vor efectua teste și analize pentru a evalua personalitatea. Dar și capacitatea de învățare a câinilor și pentru a compara câinii care se învârt în cerc cu cei care nu au acest obicei.

Scopul este să se identifice eventualele riscuri asociate cu acest comportament și să se înțeleagă mai bine de ce anumite câini își fugăresc coada, conform rfi.ro.