Sari la conținut
Home » Îngrijirea animalelor de companie. Sfaturi pentru a avea grijă de ochii patrupedului

Îngrijirea animalelor de companie. Sfaturi pentru a avea grijă de ochii patrupedului

Iată câteva sfaturi pentru a avea grijă de ochii patrupedului, astfel încât să fie curați și sănătoși. Proprietarii de animale de companie petrec mult timp uitându-se în ochii animalului lor de companie.

Este ca și cum putem simți cum legătura dintre om și animal este revitalizată și reconectată de fiecare dată când menținem un contact vizual semnificativ. Această atenție este excelentă deoarece, dacă orice problemă începe să afecteze ochii animalului nostru de companie, o putem depista imediat.

Deși sunt o fereastră către suflet, ochii animalului dumneavoastră de companie pot fi, de asemenea, un semn pentru numeroase probleme de sănătate. Majoritatea animalelor au o vedere bună încă de la naștere. Din cauza vârstei înaintate sau a unor anomalii genetice, acestea suferă de anumite probleme oculare și infecții.

Ochii patrupedului sunt folosiți în diverse scopuri, cum ar fi localizarea obiectelor și recunoașterea stăpânilor lor. Cu toate acestea, capacitatea lor de a vedea este, de asemenea, absolut esențială pentru calitatea vieții lor.

Aceștia își transmit sentimentele și își folosesc vederea pentru a interacționa cu alte animale și pentru a se orienta în mediul înconjurător.

Sănătatea ochilor animăluțelor de companie este un aspect care nu trebuie neglijat

Cu toate acestea, îngrijirea ochilor câinelui dumneavoastră este un aspect foarte important pentru sănătatea iubitului dumneavoastră animal de companie. Ca să nu mai spunem că este o parte esențială a faptului că sunteți un proprietar responsabil.

Dr. Charlie Astle, medic veterinar și expert în bunăstarea animalelor de companie, exemplifică câteva semne care indică o problemă a ochilor animalului de companie.

Semne că animalul tău de companie are probleme cu ochii:

Frecarea / scărpinarea ochilor

Plâns/scurgere din ochi

Ochi roșii, umflați sau tulburi

A treia pleoapă vizibilă

Dacă observați că se lovește de lucruri

Dacă animalul dumneavoastră de companie prezintă oricare dintre aceste semne, duceți-l la medicul veterinar cât mai curând posibil. O programare promptă ar putea salva vederea animalului dumneavoastră de companie.