Sari la conținut
Home » Pisicile pot mânca mere? Ce trebuie știi despre dieta felinelor

Pisicile pot mânca mere? Ce trebuie știi despre dieta felinelor

Pisica și fetița care mănâncă un măr; sursă foto: AZ Animals.com

Înainte de a răspunde dacă pisicile pot mânca mere sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre dieta felinelor. Aflați dacă un măr este o gustare sănătoasă pentru pisica dumneavoastră și cum să hrăniți pisicile cu mere în siguranță.

Unele părți sunt toxice. Un măr pe zi ține departe medicul veterinar? Nu chiar. În general, merele sunt considerate sigure pentru pisici, dar nu sunt o parte necesară din dieta animalului de companie.

Este bine să incluzi mere în dieta pisicilor? Foto: rover.com
Pisica se pregătește să mănânce; foto: rover.com

Așadar, pisicile pot mânca mere dar există și alte întrebări pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a-i servi o felie prietenului felin: Există vreun beneficiu nutrițional în hrănirea pisicilor cu mere? Există riscuri în a hrăni pisica cu mere? Cum se prepară merele pentru ca pisicile să le mănânce?

Pentru a răspunde la aceste întrebări este nevoie de o scurtă prezentare generală a nutriției felinelor și de câteva sfaturi de specialitate despre cum să vă asociați cu medicul veterinar pentru a vă menține pisica sănătoasă.

Există beneficii pentru includerea merelor în dieta

Cea mai simplă și convenabilă modalitate de a satisface cerințele nutritive ale pisicilor este de a le oferi o dietă comercială completă și echilibrată. Iar, aceasta nu seamănă neapărat cu ceea ce am considera o dietă echilibrată pentru oameni.

Deoarece pisicile sunt considerate carnivore obligate se bazează pe nutrienți care se găsesc numai în produsele de origine animală. Acesta este motivul pentru care dietele vegetariene nu sunt potrivite pentru pisici.

Pisica se uită la un bol cu bere; sursă foto: thesprucepets.com
sursă foto: thesprucepets.com

Ele au nevoie de vitamine, minerale și produse secundare din alimente care sunt alcătuite din ingrediente similare cu cele pe care le-ar mânca ca pradă în sălbăticie. Atâta timp cât pisica primește toți nutrienții necesari din dieta sa obișnuită de hrană pentru pisici cu formulă specială, nu este necesar să primiți dulciuri precum merele.

Există vreun risc în cazul în care hrăniți pisicile cu mere?

Merele sunt considerate a fi sigure pentru pisicile sănătoase. Deci, dacă pisica dumneavoastră are o afecțiune (cum ar fi diabetul), această regulă generală nu se aplică. Fiecare pisică este unică și poate varia foarte mult atunci când vine vorba de tolerarea anumitor alimente.

Cât de bune sunt merele pentru dieta pisicii; sursă foto: shutterstock
Pisica adulmeca un mar; sursă foto: shutterstock

„Pisicile trebuie să fie luate în considerare individual. Deoarece unele pisici pot consuma un anumit produs alimentar fără nicio problemă, iar o altă pisică poate consuma același produs și poate dezvolta vărsături, diaree sau alte semne adverse „, a explicat Serviciul de Nutriție Clinică.

Majoritatea caloriilor pisicii dumneavoastră ar trebui să provină din alimente special formulate pentru a-i oferi nutrienții de care are nevoie. Alimentele umane, cum ar fi merele, ar trebui să fie date doar ocazional și cu moderație.

Cum pot hrăni pisica mea cu mere în siguranță?

Dacă ați cântărit argumentele pro și contra și totuși doriți să îi dați pisicii să guste din fructul proaspăt, iată câteva orientări de la Clinical Nutrition Service. Discutați cu medicul veterinar înainte de a-i da pisicii dumneavoastră orice alimente noi pentru oameni.

Pisica sta pe o carte; sursă foto: catastic.com
Pisica sta pe o carte; sursă foto: catastic.com

Conform Serviciului de Nutriție Clinică, „Bunătățile nu ar trebui să reprezinte mai mult de 10% din aportul caloric zilnic al pisicii dumneavoastră. De exemplu, dacă pisica mănâncă 250 de calorii pe zi, doar 25 din aceste calorii ar trebui să provină din dulciuri”. FDA spune că un măr mare are în jur de 130 de calorii, așa că puteți face calculele în funcție de consumul actual de calorii al pisicii dumneavoastră.

Ar trebui ca dieta pisicii să includă și mere?

Pisicile au nevoi diferite. Cantitatea de hrană pe care trebuie să o mănânce în fiecare zi pentru a menține o greutate ideală variază de la un animal la altul. Nu uitați, asigurați-vă că vă țineți pisica departe de tulpina, frunzele și semințele mărului.

Coaja nu ar trebui să îi facă rău animalului dumneavoastră de companie. Îndepărtarea ei poate face ca fructul să fie mai ușor de mâncat și digerat. De asemenea, este o idee bună să introduceți doar un singur aliment nou la un moment dat.

Pisica și fetița care mănâncă un măr; sursă foto: AZ Animals.com
Pisica și fetița care mănâncă un măr; sursă foto: AZ Animals.com

În acest fel, dacă pisica începe să prezinte semne de boală, puteți identifica mai ușor sursa problemei. Concluzia: nutrienții înainte de tratamente! Pentru că merele nu fac parte dintr-o dietă completă și echilibrată pentru feline, nu este nevoie să convingeți pisica să le mănânce.

Cu toate acestea, dacă pisica ta miaună în mod constant pentru a gusta, urmând liniile directoare de mai sus este cea mai sigură modalitate de a răspunde poftelor sale, potrivit Daily Paws.