Sari la conținut
Home » Un Border Collie câștigă un premiu prestigios la Festivalul de Film de la Cannes. „Messi”, fericitul deținător al premiului Palm Dog

Un Border Collie câștigă un premiu prestigios la Festivalul de Film de la Cannes. „Messi”, fericitul deținător al premiului Palm Dog

Sursă foto:lovetoknowpets.com

Un Border Collie pe nume Messi a primit prestigioasa distincție Palm Dog la Festivalul de Film de la Cannes. Palm Dog este un premiu acordat celor mai buni câini care au performat în cadrul renumitului festival de film. Border Collie a jucat un rol important în filmul thriller francez „Anatomia unei căderi”.

Border Collie lăudat pentru performanța sa la Cannes

Publicul așteaptă cu nerăbdare încheierea festivalului pentru a afla care dintre cele 21 de filme prezentate în premieră va primi Palme d’Or 2023, cel mai râvnit premiu acordat unui film la Cannes. Pentru unii, însă, cel mai memorabil premiu îi revine celui mai bun actor canin.

În cadrul unui spectacol de premiere separat, numit Palm Dog, sunt celebrate și performanțele canine. Ca și în cazul filmelor de la Cannes, concurența pentru Palm Dog este acerbă. Săptămâna aceasta, un Border Collie a luat acasă premiul cel mare.

Deși premiile Palm Dog Awards au atras atenția doar recent, spectacolul a început în 2001. Iubit de mulți, Palm Dog este considerat un punct culminant al festivalului de la Cannes. Cea mai bună performanță canină, fie că este vorba de un grup sau de un individ, primește o zgardă din piele cu inscripția „Palm Dog”, un joc de cuvinte cu râvnitul Palme d’Or.

Câinii joacă un rol crucial în film

Câștigătorul Palm Dog din acest an este Messi, un Border Collie numit după argentinianul Lionel Messi. Câinele celebru și revoluționar joacă un personaj pe nume Snoop în thrillerul francez „Anatomia unei căderi”. Regizat de Justine Triet, celebrul cățeluș a fost lăudat pentru prestația sa.

Regizorul filmului a vorbit cu Hollywood Reporter. În cadrul interviului, Triet a subliniat importanța rolului lui Snoop. Personajul lui Snoop „nu a fost doar un alt personaj sau un animal care se învârtea pe aici”, a spus Triet, „[ci] o parte la fel de importantă a ansamblului filmului ca oricare dintre ceilalți actori.”

În „Anatomia unei căderi”, personajul lui Messi joacă un rol esențial în intrigă. Border Collie a primit atenție pentru prestația sa într-o scenă deosebit de dramatică. Spectacolul a fost cu siguranță remarcabil, întrucât fondatorul Palm Dog, Toby Rose, a declarat că selecția din acest an a fost poate cea mai competitivă, potrivit dogtime.com