Sari la conținut
Home » Beneficiile unui animal de companie. Colesterol mic

Beneficiile unui animal de companie. Colesterol mic

Animale de companie și sănătatea noastră; sursă foto: CNN

Cu toții am auzit că un animal de companie este cel mai bun prieten al omului. Dar știați că acestea pot oferi beneficii pentru sănătate, dincolo de a fi doar un prieten?

Deținerea unui animal de companie poate fi o recompensă atât emoțională, cât și fizică. Emoțional, sunt o sursă constantă de iubire neclintită. S-a dovedit că acest devotament oferă beneficii fizice pentru sănătatea umană.

Un studiu recent publicat în Circulation, o revistă a Asociației Americane a Inimii, a evidențiat multitudinea de beneficii pentru sănătate legate de deținerea unui animal de companie.

Legătura dintre om și câine foto: Mundo Perros
Legătura dintre om și animalul de companie; sursă foto: Mundo Perros

Beneficiile deținerii unui animal de companie

S-a demonstrat că deținerea unui animal de companie ajută în cazul hipertensiunii arteriale sistemice. S-a observat că persoanele cu animale de companie au o tensiunea arterială sistolică și indicele de masă corporală (IMC) mai mici decât cei care fără animale de companie.

Un studiu similar a arătat că tensiune arterială diastolică și sistolică a familiilor care au animale de companie sunt mai mici decât cele fără un prieten blănos în viața lor.

Colesterol mai scăzut pentru cei care au un câine

A fi părinte de animal de companie poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol și trigliceride. Bărbații care dețin animale de companie au niveluri mai scăzute de colesterol și trigliceride. Pe de altă parte, s-a demonnstrat că cei fără câini sunt predispuși la niveluri serice ridicate de colesterol și diabet.

Beneficiile deținerii unui patruped; Foto: hillspet.com
Beneficiile deținerii unui câine; Foto: hillspet.com

Totodată, deținerea unui câine crește nivelul de activitate fizică și în cazul proprietarilor. Un studiu australian indică faptul că proprietarii de câini au avut cu 57% au atins nivelul recomandat de activitate fizică.

O cercetare canadiană arătat că proprietarii de câini au mers pe jos în medie 300 de minute pe săptămână. Față de 168 de minute de mers pe jos de către cei care nu sunt proprietari. Nu a fost observată nicio asociere semnificativă a creșterii activității fizice cu deținerea de pisici, ceea ce nu este deosebit de surprinzător.

Pierderea în greutate și o inimă sănătoasă

Tovarășul tău credincios poate ajuta, de asemenea, la pierderea în greutate și la menținerea unei vieți sănătoase. Proprietarii care își plimbă câinii au avut un IMC mai mic. Spre deosebire de proprietarii de câini care nu și-au plimbat animalul de companie sau cu cei care nu au avut animale de companie. Copiii mici au prezentat un risc mic de a dezvolta obeziate dacă familia lor avea un câine.

Persoanele cu animale de companie au avut o frecvență cardiacă și o tensiune arterială de bază semnificativ mai scăzute comparativ cu cei care nu aveau animale de companie. O reactivitate cardiovasculară similară a fost observată în cazul deținerii de câini, pisici, capre, pești.

Beagle ieșit la plimbare cu familia lui cutzucutzu.com
Câine ieșit la plimbare cu familia lui; Foto: cutzucutzu.com

În cadrul studiului CAST (Cardiac Arrhythmia Suppression Trial), deținerea unui câine a fost asociată cu o mortalitate mai mică la pacienții cu boli cardiovasculare. În comparație cu cei care nu dețin câini.

De asemenea, potențialul de supraviețuire la un an după infarctul miocardic (atac de cord) a fost mai mare la proprietarii de animale de companie decât la cei care nu dețin animale de companie.

Deși un animal de companie nu ar trebui să fie adoptat niciodată doar pentru beneficiile pe care le poate oferi pentru sănătate, aceste beneficii pot fi văzute ca un bonus suplimentar pentru a fi părinte de animal de companie, potrivit petplace.com.