Sari la conținut
Home » Cele mai ”calme pisici”. Silențioase și pufoase

Cele mai ”calme pisici”. Silențioase și pufoase

rase de pisici rare: snow shoe; sursă foto: lovetoknowpets.com

Pisicile de rasă sunt de diferite forme, mărimi, lungimi de blană și culori  și au niveluri diferite de energie. În timp ce unele rase de pisici sunt pline de energie nesfârșită, altele sunt cunoscute ca fiind blânde și relaxate. Iată câteva rase de pisici calme, cunoscute pentru personalitățile lor relaxate.

sursă foto: europafm.ro
sursă foto: europafm.ro

Cele mai calme rase de pisici variază în ceea ce privește aspectul și mărimea. Unele rase calme sunt mari, în timp ce altele sunt de talie medie. Pisicile calme pot fi cu părul lung sau scurt, cu o constituție robustă sau cu un tip de corp mai moderat. Temperamentul va varia în funcție de fiecare pisică în parte, dar unele rase sunt în mod constant mai puțin active decât altele.

Chiar și pisicile calme au nevoie de joacă sau exerciții zilnice, cum ar fi alergatul după jucării, cățăratul, zgârierea și explorarea. Programați cel puțin două sesiuni de joacă de 15 minute pe zi, iar mai mult este întotdeauna mai bine.

Rase de pisici calme

De talie medie, cu o constituție robustă, pisica Birmaneză are un păr lung și mătăsos. Birmanii au întotdeauna patru lăbuțe albe, ochi albaștri și sunt cu puncte de culoare: corpul de culoare deschisă are „puncte” de culoare mai închisă pe față, urechi, picioare și coadă.

Birmanii sunt relaxați și iubitori, ceea ce îi face să fie un animal de companie excelent pentru familiile liniștite. Aceste pisici se înțeleg bine cu copiii blânzi și cu alte animale de companie, chiar și cu câinii blânzi.

Pisici calme: British shorthair

De talie medie spre mare, pisica britanică cu păr scurt are o blană scurtă și densă și un cap rotunjit și o față rotunjită distinctivă care amintește de un ursuleț de pluș. Iubitoare și afectuoasă, dar niciodată pretențioasă sau lipicioasă, pisica britanică cu părul scurt este o achiziție excelentă pentru orice familie.

sursă foto: lovetoknowpets.com
sursă foto: lovetoknowpets.com

Această pisică are o personalitate liniștită și relaxată și tinde să se înțeleagă de minune cu toată lumea, inclusiv cu copiii și alte animale de companie.

Exotic Shorthair

Pisica exotică cu părul scurt este strâns înrudită cu pisica persană, principala diferență fiind blana scurtă și plușată a pisicii exotice. Arată ca niște ursuleți de pluș drăgălași.

Deoarece exoticul este mult mai ușor de îngrijit decât persanul cu părul abundent, unii oameni numesc această rasă „persanul leneșului”. Exotic shorthairs împărtășește personalitatea blândă a persanului și sunt relaxați, blânzi, liniștiți și iubitori.

Himalayanul

De asemenea, înrudit cu persanul, Himalayanul are o blană lungă, fluidă și voluminoasă similară, dar vine în culori ascuțite, precum pisica siameză. Rasa este recunoscută în mod diferit de către Asociația Fanilor Pisicii (CFA) și Asociația Internațională a Pisicilor (TICA).

pisica himalayana

CFA consideră că Himalayanul este o divizie de culoare a rasei Persane; TICA consideră că Himalayanul este o rasă separată de Persană. Afectuoși, drăgălași și blânzi, Himalayenii adoră să se relaxeze și să se îmbrățișeze și trăiesc în armonie cu majoritatea oamenilor și animalelor de companie.

Maine Coon

Nu vă lăsați păcăliți de mărimea pisicii Maine coon – acești giganți blânzi, cu blana lungă și fluidă, sunt foarte relaxați și blânzi. Nimic nu pare să tulbure un Maine coon.

Se joacă de minune cu copiii. Sunt respectuoși și coexistă pașnic cu alte animale de casă. Chiar și cu alte pisici și câini blânzi. Curioși și sociabili, Maine coonii se bucură să fie în mijlocul vieții de familie.

Pisica persană

Pisica persană este de talie medie spre mare, cu o față rotundă și plată și o blană lungă și fluidă. Persana este cea mai populară rasă de pisici de rasă pură din Statele Unite, iar personalitatea lor calmă, afectuoasă și blândă are probabil o mare legătură cu această poziție.

Chiar și mieunatul persanului este moale și dulce. Adoră îmbrățișările, animalele de companie și se bucură să lenevească prin casă urmărind activitatea zilnică a familiei lor.

Ragdoll

Ragdoll-ul este una dintre cele mai calme și mai drăgălașe pisici din zonă. De fapt, rasa și-a câștigat numele datorită tendinței simpatice a acestor pisici de a se topi flasc în brațele tale în timp ce le ții în brațe. Ragdoll-urile sunt cunoscute ca fiind excepționale cu copiii blânzi și se înțeleg bine și cu alte animale de companie.

Ragdoll este o pisică prietenoasă și afectuoasă, ceea ce o face un animal de companie minunat pentru familie, potrivit thesprucepets.com.