Sari la conținut
Home » Superbe dar neastâmpărate! Top 5 cele mai „afurisite” rase de pisici

Superbe dar neastâmpărate! Top 5 cele mai „afurisite” rase de pisici

Nu este doar un clișeu, este dovedit faptul că unele pisici sunt mai rele decât altele. Rămâi de partea bună a oricăreia dintre pisicuțele din topul nostru a celor mai neastâmpărate rase de pisici.

Fiecare pisică este un individ cu o personalitate unică, dar rasa unei pisici îi poate afecta dispoziția. Unele rase sunt cunoscute pentru că sunt super prietenoase, în timp ce altele au o oarecare reputație de a fi impasibile sau uneori răutăcioase. Care sunt câteva rasele de pisici considerate cele mai răutăcioase? Consultați această listă de 5 rase de feline, fără o anumită ordine.

Top 5 rase de pisici neastâmpărate

Siameză

Siameza este, fără îndoială, una dintre cele mai populare rase de pisici . Sunt vorbărețe și inteligente și sunt absolut superbe.

pisică siameză; sursă foto: lovetoknowpets.com
pisică siameză; sursă foto: lovetoknowpets.com

Dar aceste pisicuțe tind să se lege de o singură persoană din familie, așa că, deși ar putea fi foarte drăgălașe și prietenoase cu acea persoană, s-ar putea să nu fie la fel de drăguțe cu celelalte persoane din familie sau cu persoanele cu care nu sunt deja familiarizate.

Sphynx

Singurul Sphynx poate fi un animal de companie pretențios. Aceste pisicuțe se bucură să fie în centrul atenției, așa că pot fi pretențioase.

sphynx
sursa foto: www.petpaw.com.au

Dacă nu primesc ceea ce își doresc, vă vor anunța acest lucru și s-ar putea să vă irite, sau poate chiar să acționeze într-un mod negativ, pentru a obține ceea ce vor.

Bombay

Bombay este o pisicuță neagră superbă, cunoscută pentru că este o felină sensibilă, care caută atenție. Deși acestor pisici le place să fie în preajma oamenilor și să primească multă afecțiune, dacă sunt deranjate sau speriate, de exemplu de mult zgomot, s-ar putea să se răzvrătească.

sursă foto: petguide.com
sursă foto: petguide.com

Pisica Bengaleză

Cu leopardul asiatic în linia sa de sânge, pisica Bengaleză ar putea fi mai „sălbatică” decât alte rase de pisici domestice, chiar dacă poate fi un animal de companie minunat.

pisica bengal
pisica bengal; sursă foto: lovetoknowpets.com

Merită să fii pregătit pentru personalitatea acestei feline dacă plănuiești să introduci una în familia ta, deoarece aceste pisicuțe pot fi pretențioase și ar putea da dovadă de agresivitate uneori.

Scottish Fold

Pisicile Scottish Fold, cu urechile lor adorabile îndoite, sunt oarecum cunoscute pentru că interacționează cu oamenii doar pentru a obține ceea ce au nevoie. În timp ce alte pisicuțe pot tânji după atenție și afecțiune din partea oricui întâlnesc, o Scottish Fold ar putea prefera compania a doar unul sau doi oameni (de obicei, cei care au cea mai mare grijă de ele).

Scottish Fold

Pixie Bob

Unica Pixie Bob este o pisică frumoasă, cunoscută pentru personalitatea sa activă și jucăușă. Chiar dacă aceste pisicuțe se înțeleg de minune cu familia lor umană, s-ar putea să se ferească de străini.

sursă foto:petguide.com
pisica pixxie bob; sursă foto: petguide.com

De asemenea, ele folosesc o mulțime de vocalize diferite pentru a comunica cu tine, iar acestea ar putea include și mici mârâituri, potrivit petguide.com.