Sari la conținut
Home » Beneficiile relației copii-animal de companie. Cum să construiești o legătură pozitivă

Beneficiile relației copii-animal de companie. Cum să construiești o legătură pozitivă

Există tot mai multe dovezi că animalele de companie, în special câinii, sunt benefice pentru copii. Aceste dovezi ajută cu siguranță un copil care încearcă să își convingă părinții să își ia un animal de companie, dar o legătură pozitivă nu este întotdeauna instantanee.

Există lucruri pe care adulții le pot face pentru a ajuta la promovarea unei relații bune atât pentru animalul de companie, cât și pentru copil, maximizând în același timp și alte beneficii ale unui copil care are un animal de companie.

Beneficiile de a avea un animal de companie pentru copii

Potrivit unui sondaj realizat de Spitalul pentru copii C.S. Mott, aproximativ două treimi din toate familiile au un animal de companie: 76% sunt câini; 41% sunt pisici; 24% sunt pești, păsări și reptile; și 9% sunt mamifere mici, cum ar fi iepurii și porcușorii de Guineea.

În cadrul sondajului, 63% dintre părinți au declarat că și-au luat un animal de companie pentru ca al lor copil să se distreze și să aibă un companion, iar 57% au spus că acesta îi va ajuta să învețe responsabilitatea copilului. Pe lângă simpla companie, există multe alte beneficii ale animalelor de companie pentru copii, printre care:

Responsabilitate; Îmbunătățirea sănătății emoționale, psihologice și fizice; Satisfacție în relații
Companie; Respect; Loialitate; Dragoste, empatie și compasiune.

Cum prezinți animalul de companie copilului

Ori de câte ori prezentați un animal de companie unui copil, trebuie să vă asigurați că îi urmăriți în permanență cum interacționează. Un copil nu ar trebui să fie lăsat niciodată singur cu un animal de companie până când nu știți că amândoi vor fi în siguranță.

Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii foarte mici. Multe animale de companie pot zgâria sau mușca un copil, chiar și neintenționat, iar copiii pot fi prea duri sau pot fi speriați și pot răni un animal de companie dacă nu sunt supravegheați de un adult.

Rugați copilul să stea liniștit pe un scaun sau pe canapea și să lase animalul de companie să vină la el sau țineți-l în brațe pentru ca copilul să vorbească cu el și eventual să-l mângâie. Cereți-i copilului dumneavoastră să ofere hrană sau o recompensă animalului de companie, fie aruncată pe podea, fie ușor din mână, pentru a oferi o șansă de a consolida pozitiv experiența pentru animalul de companie.

Observați animalul de companie și copilul dumneavoastră pentru a vedea cum reacționează. Dacă animalul de companie sau copilul se comportă prea agresiv sau brutal, lucrați la aceste interacțiuni după cum este necesar.

Sfaturi pentru a-i învăța pe copii responsabilitatea față de animalele de companie

Recompensarea unui copil pentru că are grijă în mod corespunzător de animalul său de companie este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a consolida comportamentul responsabil. Consolidarea pozitivă, premiile mici și chiar recompensele monetare pentru copiii de o vârstă adecvată pot ajuta să vă învățați copilul să aibă grijă de animalul lor de companie.

Plasarea „treburilor” zilnice sau săptămânale ale animalului de companie pe un grafic pe care copilul dvs. îl poate vedea cu ușurință și pe care îl poate bifa atunci când o sarcină este îndeplinită ajută, de asemenea, la motivarea și la reamintirea responsabilităților lor. În calitate de adult, ar trebui să vă asigurați întotdeauna că sarcina atribuită este îndeplinită și, dacă nu este, să o îndepliniți dumneavoastră pentru ca animalul de companie să nu sufere ca urmare.

Implicarea copilului dumneavoastră în dresajul animalului de companie poate fi un beneficiu imens atât pentru copil, cât și pentru animalul de companie. Implicarea copilului în antrenarea animalului de companie poate fi un beneficiu imens atât pentru copil, cât și pentru animalul de companie.

Cum să favorizezi o relație pozitivă între animalele de companie și copii

Încercarea a ceva nou, consolidarea încrederii în sine atunci când reușește și bucuria unei legături pe termen lung cu un animal merită efortul de a vă încuraja copilul să învețe tehnici de întărire pozitivă și de a lucra cu animalul de companie.

Evident, câinii sunt, de obicei, foarte ușor de dresat, dar și pisicile, peștii, iepurii și alte animale pot fi dresați, așa că luați în considerare posibilitatea de a căuta informații despre dresarea animalului dvs. de companie specific și de a vă implica copiii pentru a îmbunătăți legătura.

Dacă copiii se simt în siguranță și se bucură de un animal de companie, este probabil să creeze o legătură pozitivă. Pentru a vă asigura că animalul dvs. de companie simte același lucru, totuși, puneți câteva măsuri de precauție și limite.

Creați un refugiu pentru animalul dumneavoastră de companie

Asigurați-vă că animalul de companie are un loc în care să evadeze dacă nu vrea să fie deranjat de un copil și învățați-l pe copil să respecte aceste spații. Acesta poate fi o ladă pentru câini, un copac pentru pisici, o casă pentru iepuri sau un alt tip de refugiu, în funcție de casa dvs. și de tipul de animal de companie.

Stabiliți reguli de bază pentru copilul și interacțiunile acestuia cu animalul de companie și ajutați-l să înțeleagă zgomotele de avertizare și limbajul corporal al acestuia. Copiii pot să nu știe ce înseamnă un mârâit sau un șuierat, așa că este de datoria părintelui să explice aceste lucruri înainte ca ele să se întâmple.

Este important să discutați despre limbajul corpului și alte semnale de comunicare, despre zgomote și despre comportamentul obișnuit al animalului de companie înainte de a-l aduce acasă. Discuția cu medicul veterinar care lucrează în mod special cu aceste tipuri de animale este o resursă excelentă despre cum poate arăta un comportament normal.

Întreaga familie ar trebui să fie conștientă de regulile de bază cu mult înainte de aducerea unui animal de companie în casă. Acest lucru îi pregătește pe toți pentru succes și crește șansele unei legături puternice pe termen lung.