Sari la conținut
Home » Rase de câini potrivite pentru copii. Tot ce trebuie să știți

Rase de câini potrivite pentru copii. Tot ce trebuie să știți

Copiii sunt încă mici, dar ne-ar plăcea să ne luăm un câine, așadar, care sunt cele mai bune rase de câini pentru copii?

Rasele au fost create de oameni cu scopul expres de a îndeplini anumite sarcini: câinii sportivi recuperează vânatul, câinii de herghelie încolțesc oile, iar câinii de muncă păzesc casa. Cu cei mici prin casă, este în general mai bine să selectați un tip de câine crescut pentru a trăi și a lucra îndeaproape cu oamenii, cum ar fi câinii sportivi sau de companie.

Alegerea dintre cele mai bune rase de câini pentru copii

Golden Retriever și ogarii de curse pensionați sunt alegeri excelente. Dar și Boston Terrier, Labradorii, Cavalier King Charles Spaniel, Teckelii și Canichele sunt căței prietenoși cu familia. Alți factori care trebuie luați în considerare sunt îngrijirea și întreținerea.

Greyhoundul (ogarul) necesită o îngrijire minimă a blănii, în timp ce pudelul (standard sau nu) are nevoie de multă îngrijire. Canichele, însă, nu își pierd părul, așa că sunt o alegere perfectă pentru persoanele cu alergii.

A deține un câine este o responsabilitate uriașă – mai ales dacă aveți deja grijă de copii. Iată alte câteva lucruri de care trebuie să țineți cont în calitate de părinte care adoptă un câine:

Mărimea puterea și temperamentul

Optați pentru un câine care este compatibil cu mărimea și forța copiilor mici. Rase de câini puternice ar putea să îi doboare sau să îi copleșească involuntar pe copiii mici în timpul jocului, ceea ce ar putea duce la răniri accidentale.

Temperament: Evaluați temeinic temperamentul câinelui înainte de adopție. Un câine de familie ideal ar trebui să fie răbdător, blând și tolerant, în special atunci când are de-a face cu exuberanța copiilor mici.

Formare și socializare: Acordați prioritate adoptării unui câine care a fost supus unui antrenament și unei socializări adecvate. Un câine bine dresat are mai multe șanse să interacționeze pozitiv cu copiii și să răspundă la comenzi, creând un mediu mai sigur.

Sănătate și îngrijire veterinară: Asigurați-vă că animalul de companie are o stare de sănătate bună și că este la zi cu vaccinurile înainte de a-l aduce acasă. Controalele veterinare regulate sunt vitale pentru a monitoriza sănătatea câinelui și pentru a proteja atât animalul de companie, cât și copiii.

Perioada de adaptare: Acordați timp (până la trei luni) pentru ca atât câinele cât și copiii să se adapteze la prezența celuilalt. Introducerea treptată și respectarea spațiului câinelui vor favoriza o relație pozitivă.

Implicați familia în rutina zilnică a animalului de companie

Implicarea familiei: Implicați toți membrii familiei în îngrijirea câinelui, inclusiv în hrănirea, plimbarea și timpul de joacă. Împărtășirea responsabilităților promovează legătura și ajută câinele să se simtă integrat în unitatea familială.

Pregătiți-vă casa: Pregătiți-vă casa pentru sosirea noului câine. Îndepărtați orice obiecte periculoase, asigurați un spațiu desemnat pentru câine și stabiliți reguli pentru interacțiunile cu copiii.

Dincolo de acești factori și de aflarea celor mai bune rase de câini pentru copii, există însă întrebări mai mari. Poate că cea mai fundamentală întrebare pe care trebuie să v-o puneți este:

„Am eu personal timpul necesar pentru a dresa un câine și a-l supraveghea în preajma copiilor mei?”. Dacă răspunsul este nu, ar fi bine să așteptați până când copiii dvs. sunt mai mari (mulți recomandă vârsta de 5 ani sau mai mult) înainte de a aduce un câine acasă, potrvit dogtime.com.