Sari la conținut
Home » Sute de Golden Retrieveri s-au adunat în Scoția

Sute de Golden Retrieveri s-au adunat în Scoția

Sute de Golden Retrieveri s-au adunat în Scoția, sursa foto: dreamstime.com

Un impresionant număr de 466 de Golden Retrieveri s-au adunat recent în Scoția. Această sărbătoare în Scoția a marcat a 155-a aniversare a acestei populare rase de câini.

Evenimentul a durat patru zile. Locația a fost ruinele Guisachan House, locul de origine al rasei. Organizat de Clubul Golden Retriever din Scoția, festivitățile au inclus workshop-uri de pregătire, prelegeri, o paradă și un picnic. Sute de Golden Retrieveri s-au adunat în Scoția.

Sute de Golden Retrieveri s-au adunat în Scoția

Sute de Golden Retrieveri s-au adunat în Scoția. Participanții cu patru picioare și cu două picioare au luat parte la activități și jocuri, inclusiv trăgând de funie, scurry și aruncarea de haggis.

A fost și un concurs de câini de tipul unui campionat. Un Golden Retriever în vârstă de 2 ani numit Bronagh din Irlanda de Sud a ocupat primul loc.

Poate cel mai înalt punct al evenimentului a fost o paradă a câinilor lungă de o milă. Părinții câinilor și câinii lor au mers de la Kennel Field la Guisachan House.

,,Mulți proprietari de Golden Retrieveri simt o legătură emoțională cu Casa Guisachan și doresc să meargă acolo pentru a privi și experimenta”, a declarat Carol Henry pentru BBC. Ea este secretara Clubului Golden Retriever din Scoția.

Nu este prima dată când sute de Golden Retrieveri s-au adunat în masă la Casa Guisachan. Evenimentul a început în 2006 și se repetă la fiecare cinci ani. Anul acesta, cățeii prezenți veneau din 12 țări.

Câinii au călătorit din Canada, Croația, Estonia, Germania, Italia, Japonia, Noua Zeelandă, România, Republica Cehă, Olanda și Statele Unite.

Istoria rasei Golden Retriever

Un moment emoționant al evenimentului a fost un toast adus lui Lord Tweedmouth la încheierea paradei. El este fondatorul .

,,Sir Dudley Marjoribanks (Lord Tweedmouth) a început să creeze rasa la Guisachan, Glen Affric, lângă Inverness, în 1964. Primul cuib de Golden Retrieveri, Crocus, Cowslip și Primrose, s-a născut în 1868 dintr-un Tweed water spaniel, acum o rasă de câini dispărută, și un retriever cu blană ondulată de culoare galbenă”, afirmă site-ul oficial al Clubului Golden Retriever din Scoția.

Kennel Club (practic versiunea britanică a American Kennel Club) a recunoscut oficial Golden Retriever-ul ca rasă în 1913.

Printre obiectivele evenimentului se numără creșterea conștientizării cu privire la rasă și asigurarea continuității ei. Crescătorii responsabili încearcă să păstreze calitățile liniștite ale rasei și temperamentul prietenos pentru familie și pentru generațiile viitoare.

Cu toate acestea, Henry a spus că lockdown-urile cauzate de COVID-19 au dus la practici de reproducere iresponsabile care pot amenința buna reputație a rasei.

,,Vrem să păstrăm încrederea, obediența, compania și loialitatea, toate lucrurile pe care le-a avut întotdeauna Golden Retrieverul”, a spus ea, conform dogtime.com.