Sari la conținut
Home » Este periculos pentru cățel un grătar în familie?

Este periculos pentru cățel un grătar în familie?

Este periculos pentru cățel un grătar în familie?

Este periculos pentru cățel un grătar în familie? În timpul sezonului de concedii, mulți dintre noi se bucură de timpul liber și de grătarul în aer liber, adunând familia și prietenii în jurul focului.

Este esențial să fim conștienți de pericolele potențiale pentru animalele noastre de companie în timpul acestor evenimente.

Este periculos pentru cățel un grătar în familie?

Iată câteva recomandări pentru a vă asigura că ziua de grătar rămâne plăcută pentru prietenii noștri patrupezi:

Carnea crudă: Poate fi tentant să aruncăm un rest de carne animalului nostru de companie, dar carnea insuficient preparată termic poate conține ouă de paraziți și bacterii periculoase, cum ar fi Salmonela.

Riscurile pentru sănătate sunt mai mari în sezonul cald, când bacteriile se înmulțesc mai rapid și pot duce la afecțiuni digestive semnificative.

Ceapa și usturoiul: Aceste legume sunt adesea folosite pentru a da gust grătarelor, dar ele conțin substanțe toxice numite tiofosfat. Acest compus este dăunător pentru câini, indiferent dacă legumele sunt consumate crude sau gătite.

Oasele: Oasele de pui, peste sau coastele pot provoca accidente grave. Acestea pot perfora intestinul sau, în cazuri rare, pot rămâne blocate în gâtul animalului, ducând la sufocare.

Încearcă să eviți ca animalul tău de companie să consume accidental băuturi alcoolice

Alcoolul: Desi câinii nu sunt atrași de alcool, încearcă să eviți ca animalul tău de companie să consume accidental băuturi alcoolice. Alcoolul poate provoca o serie de probleme grave de sănătate pentru câini. Cum ar fi dezorientarea, convulsii, hipoglicemia, tulburări respiratorii, tulburări cardiace și chiar deces.

Ciocolata: Ciocolata este toxica pentru câini datorită conținutului de teobromină, o substanță care poate afecta sistemul nervos al animalelor de companie. Ingestia de ciocolată poate duce la manifestări digestive.

Cum ar fi vărsături sau diaree, dar și la probleme grave, precum tulburări de ritm cardiac, sângerări interne și moarte.

Porumbul copt: Porumbul copt poate fi atrăgător pentru câini, dar înghițirea unui întreg știulete de porumb poate duce la riscul de sufocare.

Mare atenție la betele de lemn

Betelor de frigărui: Mare atenție la betele de lemn sau metal folosite pentru frigărui, deoarece câinii pot încerca să le lingă sau să le înghită. În cazul în care astfel de bete se blochează în gât, este necesară o vizită urgentă la medicul veterinar.

Conținutul caloric: Mâncarea de grătar este bogată în calorii. Dacă decideți să împărțiți aceste preparate cu animalul de companie, asigurați-vă că nu depășiți necesarul caloric zilnic al acestuia. Alimentația bogată în calorii poate duce la afecțiuni digestive sau la pancreatită acută.

Asigurați-vă că aveți grijă la alimentele și obiectele periculoase pentru animalul vostru de companie în timpul evenimentelor.

Respectarea acestor recomandări va contribui la menținerea sănătății și siguranței câinelui sau a altor animale de companie, conform animax.ro.