Sari la conținut
Home » Feline fabuloase: Iată cele mai scumpe 5 rase de pisici din lume

Feline fabuloase: Iată cele mai scumpe 5 rase de pisici din lume

Pisica lenevește; sursă foto: descopera.ro

Toată lumea adoră pisicile sau cel puțin așa ar trebui. Grațioase, misterioase și independente, pisicile au fost prețuite ca animale de companie de secole. La un moment dat, au fost chiar venerate ca zei!

Nu este surprinzător faptul că, după multe generații în care au fost ținute ca tovarăși prețioși, pisicile au fost crescute pentru a veni în toate formele și mărimile. De la tabbies la pisici cu părul lung, ștrengar, negru, mari și mici – lumea pisicilor este atât de unică. Chiar mai mult dacă luăm în considerare diferitele rase!

radardemedia.ro

Unele rase de pisici sunt mai comune, altele mai puțin comune, iar cumpărarea uneia dintre aceste pisici prestigioase de la un crescător autorizat sau de la un magazin de animale de companie vă poate costa destul de mult. De fapt, unele dintre aceste pisicuțe de rasă pură pot costa cu ușurință mii de dolari! Iată care sunt cele mai scumpe rase de pisici din lume, potrivit FinancesOnline:

Cele mai scumpe rase de pisici: Ashera

Există pisici obișnuite, iar apoi există Ashera. Este cu siguranță o rasă unică, creată ca o încrucișare între pisica domestică de casă, servalul african și leopardul asiatic. Rezultatul este o rasă de pisică unică, care are cu siguranță un aspect sălbatic și unic.

Datorită acestui fapt, dar și a caracterului lor deosebit, Ashera a devenit cea mai căutată rasă de pisici exotice din lume. Dar fiți pregătiți să investiți cu adevărat: o Ashera poate costa în jur de 100.000 de dolari și chiar mai mult!

Pisica Savannah

Dacă îți plac felinele cu aspect sălbatic, te vei îndrăgosti iremediabil de maiestuoasa Savannah, care este un amestec între un serval și pisica domestică. Unice, neobișnuite și nesfârșit de frumoase, aceste pisicuțe pătate sunt o altă rasă hibridă care a luat lumea cu asalt.

sursă foto: lovetoknowpets.com

Cu toate acestea, doar câțiva aleși se pot lăuda că dețin una dintre aceste pisicuțe asemănătoare cu cele sălbatice, deoarece pot costa peste 50.000 de dolari.

Pisica bengaleză

Vedeți tema aici, nu-i așa? Dacă o pisicuță arată de parcă locul ei este în junglă, probabil că va avea un loc pe lista celor mai scumpe rase din lumea felină. Iar pisica bengaleză nu face excepție!

pisica bengal

Nici acești mici leoparzi nu sunt iubiți doar pentru aspectul lor impresionant – inteligența și caracterul lor jucăuș au cucerit numeroși părinți de animale de companie. Deși nu sunt la fel de rare ca primele două rase de pe lista noastră, unele pisicuțe Bengal pot costa până la 25.000 de dolari.

Pisica Peterbald

Iată o rasă care este puțin enigmatică. Se presupune că este rezultatul unei creșteri experimentale, Peterbald este originară din Rusia și devine rapid o rasă de pisici foarte căutată.

Afectuoase, inteligente și cunoscute pentru faptul că formează legături profunde cu companionii lor umani, aceste feline au o mulțime de trăsături de caracter minunate. De asemenea, sunt foarte elegante și atrag atenția. Deținerea uneia poate costa în jur de 5.000 de dolari.

Pisica persană

Faimoasa pisică persană este bine cunoscută și iubită pentru blana sa zbârlită și aspectul grațios – este o rasă clasică de pisici care este populară de zeci de ani și pe bună dreptate.

Cunoscute pentru a fi reci și relaxate, aceste pisici au un aer nobil aparte. Și nici prețul lor nu este mai puțin nobil – o pisică persană de rasă pură poate costa până la 5.500 de dolari!