Sari la conținut
Home » Rase de pisici cu un temperament mai agresiv

Rase de pisici cu un temperament mai agresiv

pisică agresivă

Rase de pisici cu un temperament mai agresiv. Pisicile sunt animale de companie iubite de mulţi oameni pentru blândeţea, inteligenţa şi frumuseţea lor. Ele sunt considerate ca având un caracter docil și blând. Cu toate acestea, nu toate pisicile sunt la fel de docile şi prietenoase. Unele rase de pisici au un temperament mai agresiv, un instinct de vânătoare mai puternic sau o origine sălbatică. Iată care sunt cele mai temperamentale rase de pisici:

Savannah, manifesta tendinţe agresive dacă se simte ameninţată sau plictisită

Savannah este o rasă hibridă, rezultată din încrucişarea dintre o pisică sălbatică africană (serval) şi o pisică domestică. Savannah are un corp atletic, lung şi zvelt, cu un blană pestriţă şi ochi mari. Este o rasă foarte activă, curioasă şi loială.

savahann
sursa foto: en.wikipedia.org

Savannah nu este o pisică agresivă în mod natural, dar poate manifesta tendinţe agresive dacă se simte ameninţată sau plictisită. De asemenea, are un instinct de vânătoare foarte dezvoltat, datorită originii sale sălbatice. Astfel, poate fi periculoasă pentru alte animale mici din casă, cum ar fi rozătoarele, peştii sau păsările.

Savannah este o rasă care are nevoie de mult spaţiu, atenţie şi stimulare mentală. Nu este recomandată pentru începători sau pentru persoane care nu au timp să se ocupe de ea.

Bengal, poate deveni agresivă dacă are un motiv

Bengal este o altă rasă hibridă, creată prin încrucişarea dintre o pisică domestică şi o pisică leopard asiatică. Bengal are un aspect exotic, cu o blană pătată sau dungată şi ochi expresivi. Este o rasă afectuoasă, devotată şi inteligentă.

pisica bengal
pisica bengal; sursă foto: lovetoknowpets.com

Bengal nu este o pisică agresivă fără motiv, dar poate fi teritorială şi dominantă. Dacă nu este socializată corect de mică, poate avea probleme de comportament şi poate fi ostilă cu alte animale sau persoane străine. De asemenea, are un instinct de vânătoare puternic şi poate fi distructivă dacă nu are suficiente jucării sau activităţi.

Bengal este o rasă care are nevoie de mult exerciţiu fizic, interacţiune şi provocări mentale. Nu este recomandată pentru persoane care nu au experienţă cu pisicile sau care nu pot oferi condiţii adecvate pentru nevoile ei.

Siameza poate fi foarte pretenţioasă şi capricioasă

Rasa Siameză este una dintre cele mai populare şi cunoscute rase de pisici din lume. Siamez are un corp elegant, cu o blană scurtă şi albicioasă, cu pete colorate pe cap, coadă şi picioare. Are ochi albaştri şi urechi mari. Este o rasă sociabilă, vorbreaţa şi afectuoasă.

siameza wedgehead; sursă foto: lovetoknowpets.com
siameza wedgehead; sursă foto: lovetoknowpets.com

Siameza nu este o pisică agresiva, dar poate fi foarte pretenţioasă şi capricioasă. Dacă nu primeşte suficientă atenţie, afecţiune sau stimulare, poate deveni nervoasă, anxioasă şi poate muşca. De asemenea, este o rasă teritorială şi poate fi geloasă pe alte animale sau persoane din casă.

Siameza este o rasă care are nevoie de multă companie, comunicare şi joc. Nu este recomandată pentru persoane care nu pot petrece mult timp cu ea sau care nu îi pot oferi un mediu calm şi sigur.

Chausie este foarte dominantă şi încăpăţânată

Chausie este o rasă hibridă, rezultată din încrucişarea dintre o pisică domestică şi o pisică sălbatică africană (jungle cat). Chausie are un corp mare, cu o blană scurtă şi maro sau neagră. Are ochi mari şi urechi ascuţite. Este o rasă energică, inteligentă şi independentă.

Chausie nu este o pisică agresivă fără motiv, dar poate fi foarte dominantă şi încăpăţânată. Dacă nu este educată corect de mică, poate avea probleme de comportament şi poate fi rebelă cu autoritatea. De asemenea, are un instinct de vânătoare foarte puternic şi poate fi periculoasă pentru alte animale mici din casă.

Chausie este o rasă care are nevoie de mult spaţiu, exerciţiu şi stimulare mentală. Nu este recomandată pentru persoane care nu au experienţă cu pisicile sau care nu pot oferi un mediu adecvat pentru nevoile ei.