Sari la conținut
Home » Cum îți poți ajuta pisicile să se împrietenească. Conflictele pot fi evitate

Cum îți poți ajuta pisicile să se împrietenească. Conflictele pot fi evitate

taramulanimalelor.com

Cum îți poți ajuta pisicile să se împrietenească. Împărtășirea casei cu mai multe pisici poate fi un lucru frumos, atâta timp cât toată lumea se înțelege bine. Atunci când aveți pisici care nu suportă să stea una lângă cealaltă sau, mai rău, se ceartă îngrozitor tot timpul, viața de zi cu zi poate fi frustrantă.

Pisicile pot fi destul de dure atunci când se joacă împreună. Astfel, este necesar să faceți distincția între atacurile jucăușe și comportamentul cu adevărat agresiv. Acesta poate provoca stres și vătămare.

Dacă știți cu siguranță că există un conflict care trebuie rezolvat, este important să învățați cum să faceți pisicile să nu se mai bată.

Cu o strategie corectă, animalele de companie pot începe să se înțeleagă și puteți avea o gospodărie liniștită. Iată câteva recomandări pe care le puteți încerca.

Cum îți poți ajuta pisicile să se împrietenească?

Pentru a alege soluția ideală pentru pisicile tale, analizează cu atenție care ar putea fi cauza luptelor. Țineți cont de temperamentul fiecărui animal de companie.

Acest lucru vă poate ajuta să rezolvați conflictul în mod eficient, ținând cont în același timp de preferințele și nevoile fiecăruia. Există anumite situații care duc la certuri? Este ceva din mediul lor care le provoacă anxietate sau stres?

Luptele au loc atunci când o pisică este într-o dispoziție proastă și vrea să se răzbune pe o altă pisicuță?

S-ar putea să constatați că pisicile dvs. se ceartă atunci când au nevoie de mai mult spațiu departe una de cealaltă. În acest caz, este o chestiune de teritoriu și de acces la lucrurile de bază.

Alte lucruri de care trebuie să țineți cont: dacă există activitate afară, cum ar fi păsări la hrănitor sau pisici vagabonde în curtea din spate, pisicile dvs. ar putea fi frustrate și să se descarce una pe cealaltă printr-un comportament agresiv.

Sau, dacă duceți o pisică la veterinar și o aduceți acasă, mirosul ei poate fi atât de diferit încât cealaltă pisică nu o recunoaște.

Încercați diferite remedii pentru a vă ajuta pisicile să se înțeleagă între ele

Pisici care alergă împreună in apartament
Cum poți ajuta pisici să se joace împreună sursă foto: caută.vet

Odată cu înțelegerea motivului pentru care pisicile dumneavoastră se comportă urât, lucrurile vor deveni mai clare. Veți putea elimina factorii declanșatori ai conflictului.

Sau cel puțin veți putea reduce expunerea pisicilor dumneavoastră și veți selecta un remediu.

Nu pedepsiți niciodată pisicile pentru comportamentul lor. Dacă le vedeți luptându-se, puteți bate din palme pentru a le distrage atenția.

Dacă credeți că o bătaie este pe punctul de a începe, distrageți atenția pisicilor cu jucării sau dulciuri, conform petguide.

Oferiți spațiu și acces ușor la resurse

Este imperativ să vă asigurați că fiecare pisică are suficient spațiu. Acest lucru este obligatoriu mai ales dacă se ceartă atunci când se încurcă una în calea celeilalte.

Acest lucru poate fi dificil de realizat dacă locuiți într-o casă sau apartament mic, dar nu vă faceți griji. Există modalități inteligente și creative de a depăși această provocare.

Oferiți pisicilor dvs. o mulțime de opțiuni în ceea ce privește locul unde se pot duce atunci când vor să fie singure. Ar trebui să poată revendica un spațiu ca fiind al lor, astfel încât să se simtă în siguranță, în siguranță și calm (de exemplu, hamace, paturi acoperite, corturi, canapele).