Sari la conținut
Home » Ce fac dacă copilul meu se sperie de câini?

Ce fac dacă copilul meu se sperie de câini?

Câinele tău se recunoaște în oglindă?

Ce fac dacă copilul meu se sperie de câini? Frica de câini este o teamă obișnuită în rândul copiilor și poate fi depășită cu răbdare și înțelegere din partea adulților.

Dacă copilul reacționează cu teamă în prezența unui câine, nu începe să-l cerți sau să-l judeci. În loc de asta, rămâi calm și liniștit. Nu îl izola sau nu fugi de câine cu el de mână.

Ce fac dacă copilul meu se sperie de câini?

Cel mai bine este să rămâneți pe loc, să-l iei în brațe și să-i explici pe un ton liniștitor că nu are motive să se teamă.

Cumpără-i un cățel de pluș: O modalitate bună de a începe să depășești frica de câini este să-i oferi copilului un cățel de pluș. Poți să desenați împreună cu el câte un cățeluș în fiecare seară și să-i descrii cuvintele cât mai prietenoase.

Arată-i imagini cu câini și filme haioase cu câini pentru a-i familiariza cu acești prieteni cu blăniță.

Fă-i cunoștință cu un cățel prietenos: Treptat, îl poți introduce copilului la un cățeluș mic, deoarece aceștia sunt de obicei jucăuși și prietenoși cu copiii.

Evită să întrebi în fața copilului dacă câinele mușcă

După aceasta, poți vizita rude sau prieteni care au câini, dar fă asta treptat. Evită să întrebi în fața copilului dacă câinele mușcă. Deoarece acest lucru poate alimenta frica. În schimb, fii calm și pozitiv.

Abordează atacurile de panică cu calm: În cazul în care copilul are un atac de panică atunci când vede un câine, rămâi calm și ajută-l să-și revină.

Îndreaptă-i atenția spre ceva care îl interesează și îl liniștește. Vorbește-i pe un ton cald și încurajează-l să respire ușor și să se liniștească. Evită să minimalizezi frica sa sau să îi spui că „nu e nimic.”

Nu forța niciodată un copil să rămână singur cu un câine în cameră, indiferent cât de blând pare câinele. Respectă întotdeauna limitele și temerile copilului și avansează treptat în procesul de a-l familiariza cu câinii, conform clickpentrufemei.ro.