Sari la conținut
Home » Totul despre pisica Bengaleză! De ce costă atât de mult un exemplar de rasă pură

Totul despre pisica Bengaleză! De ce costă atât de mult un exemplar de rasă pură

Din cauza originii lor sălbatice, pisicile Bengal costă mai mult decât majoritatea celorlalte rase. Mai mulți factori influențează prețul pisicilor Bengal, inclusiv culoarea, marcajele, pedigree-ul și generația. Dacă sunteți în căutarea unui Bengal ca animal de companie, este util să știți care sunt caracteristicile care contribuie la acest preț mai ridicat.

Bengalii sunt una dintre cele mai scumpe rase de pisici din lume și variază între 1.500 și 5.000 de dolari, iar în unele cazuri, crescătorii pot cere mai mult. 

Cât costă pisicile Bengal?

În medie, mulți crescători listează pisicile ca animale de companie între 1.500 și 3.000 de dolari, iar cele mai multe costă în jur de 2.000-2.500 de dolari. Dacă ați întâlnit vreodată una dintre aceste frumuseți, este ușor de înțeles de ce costă atât de mult. Acestea sunt absolut uimitoare.

Dar aspectul lor frumos nu este singurul motiv pentru care trebuie să plătiți o mică avere pentru pisicile respective. De exemplu, un exemplar, pe nume Sarez Zeus, s-a vândut cu 150.000 de dolari în 2003! Prețul pe care îl veți plăti pentru o pisică Bengal depinde în cele din urmă de mai mulți factori.

Vârsta

Pisica Bengaleză costă mai mult decât pisicile adulte, deoarece sunt mai căutate. Cei mai mulți crescători își lasă puii să plece la casele lor în jurul vârstei de 12 săptămâni, deși unii ar putea avea exemplare mai mari sau poate chiar adulți. Vă puteți aștepta să plătiți mai puțin pentru aceste Bengale mai în vârstă, deși pot fi în continuare animale de companie excelente în casa potrivită.

Generația

Generațiile mai timpurii de bengalezi sunt și cele mai apropiate de strămoșii lor, leoparzi asiatici și, sunt în general mai scumpe decât bengalezii mai îndepărtați de originile lor sălbatice. Prima generație, cunoscută și sub numele de F1 – de la „Filial 1” – sunt, în general, cei mai scumpi, ajungând să coste până la 10.000 de dolari în unele cazuri, urmați de pisoii F2 și F3. Majoritatea Bengalilor de companie sunt F4 sau din generațiile ulterioare și sunt de tipul celor care au un preț cuprins între 1.500 și 5.000 de dolari.

Bengalii care sunt evaluați pentru a fi vânduți ca animale de companie, în cazul în care sterilizarea sau castrarea sunt obligatorii pentru cumpărare sunt de obicei mai puțin costisitori decât pisicile vândute în scopuri de reproducere.

Pedigree

Linia de descendență a unei pisici joacă un rol esențial în ceea ce privește costul. De exemplu, dacă părinții au fost pisici de expoziție premiate, prețul reflectă adesea acest lucru. În general, pisicile Bengale sunt clasificate fie ca fiind de calitate și bune pentru a fi ținute ca animale de companie, fie de pentru rasă, fie pentru expoziție.

Pisicuțele de calitate ca și animale de companie sunt cele destinate a fi ținute pentru acest scop, ceea ce caută majoritatea oamenilor. Acești pisoiași sunt prietenoși, superbi și au toate calitățile dezirabile, dar nu sunt neapărat de o calitate optimă. Cei mai mulți crescători îi vor pune pe proprietari să semneze un contract în care vor declara că vor castra sau steriliza pisica până la o anumită vârstă pentru a se asigura că nu vor fi înmulțiți. Pisoii Bengal de calitate costă între 1.500 și 5.000 de dolari.

Aspect

Bengalii vin în mai multe culori și modele, dintre care unele pot ajunge la prețuri foarte mari. Bengalii de zăpadă sunt una dintre cele mai rare culori care se găsesc, așa că, în general, costă mai mult decât cei cu blană maro.

Atunci când achiziționați un pisoi de la un crescător va trebui să plătiți pentru ca pisoiul să fie transportat până la dumneavoastră. Costurile de călătorie pentru pisoi pot varia de la 300 de dolari la 500 de dolari sau mai mult.

Dacă ați analizat costul unei pisici Bengal și doriți să adăugați una în familia dumneavoastră, va trebui să găsiți un crescător. Faceți cercetări pentru a găsi un crescător responsabil, astfel încât să aduceți acasă un pisoi sănătos. Aceasta nu este o sarcină ușoară. De asemenea, puteți cere referințe pentru a vă asigura că alte persoane care au cumpărat de la un crescător pe care îl luați în considerare au fost mulțumite de proces și au o pisică sănătoasă.

Cum să evitați înșelătoriile crescătorilor

Din nefericire, unele persoane fără scrupule pot încerca să vă vândă o pisică listată ca fiind Bengal care nu este un Bengal pur-sânge adevărat. Este posibil ca aceștia nici măcar să nu aibă pisici și pur și simplu să vrea să vă fure banii sau informațiile.

Dacă cineva încearcă să vă vândă o pisică Bengal la un preț incredibil de mic, acesta este de obicei un semnal de alarmă. Dacă sunteți îngrijorat, verificați crescătoria folosind un director de crescători de pisici de renume, cum ar fi TICA sau CFA. De asemenea, puteți cere să vedeți copii ale documentelor de pedigree ale animalului sau puteți solicita înregistrări video ale pisicuțelor, potrivit lovetoknowpets.com.