Sari la conținut
Home » Rase de pisici rezistente la boli

Rase de pisici rezistente la boli

dailypaws.com

Rase de pisici rezistente la boli. Deși sunt unele dintre cele mai independente ființe de pe planetă, pisicile pot fi prietenoase și iubitoare. Sigur că toate sunt frumoase și au abilități extraordinare de vindecare însă unele rase sunt mai rezistente la boli.

Desigur, orice pisică poate dezvolta o boală, dar alegând o rasă cunoscută pentru sănătatea sa robustă, puteți încerca cel puțin să reduceți șansele ca pisica dvs. să dezvolte o boală genetică pentru care rasa lor este cunoscută.

În timp ce rasele de pisici au trăsături similare, fiecare are propria ei personalitate și nevoi individuale care necesită atenție.

Rase de pisici rezistente la boli

Iată cele mai sănătoase rase de pisici

1. Mau egiptean

Are o blană gri cu pete mai închise la culoare. Este prietenoasă cu oamenii și are o durată de viață de 12-15 ani.

Mau Egiptean

2. Bombay

Pare o panteră în miniatură, ceea ce le face extrem d e populare. Sunt pisici musculoase care pot trăi în medie 12-16 ani. Uimitoarea pisică Bombay arătă ca o panteră neagră și feroce, dar, în realitate, nu există nimic care să îi placă acestei rase decât ghemuiturile.

Bombay

3. Savannah

Are o durată de viață incredibilă, de 12-20 de ani. Sunt energice, adesea jucăușe și sunt buni companioni.

4. Birmaneză

Durata medie de viață este între 16 – 18 ani. Sunt energice, adesea jucăușe și sunt însoțitori grozavi în casă.

Durata medie de viață este între 16 – 18 ani. Sunt energice, adesea jucăușe și sunt însoțitori grozavi în casă.

 

5. American Shorthair

Energică și jucăușă, este o rasă întâlnită în multe gospodării de pe toată planeta. O rasă preponderent sănătoasă, poate trăi până la 15 – 20 de ani. Personalitatea lor dulce, naturală, amabilă le face să fie acceptate și iubite de toți membrii familiei, atât tineri, cât și bătrâni.

American Shorthair

6. Siameză

În pofida faptului că este predispusă la probleme respiratorii, poate trăi în medie între 10 – 12 ani. Totodată, acestea pot suferi de afecțiuni genetice, cum ar fi atrofia progresivă a retinei. O pisică siameză deține recordul mondial ca fiind cea mai longevivă pisică, trăind timp de 30 de ani.

7. Radgooll

Este sănătoasă deși poate suferi de probleme cu vezica urinară și pietre la rinichi. Cu toate astea, are o durată medie de viață de 15 ani.

8. Balineză

Vorbăreață, energică și iubitoare, este o altă pisică care trăiește mai mult decât majoritatea în medie între 12 – 20 de ani.

9. Sfinx

Din cauza  faptului că nu are blană este nevoie de o întreținere mai specială. Totodată, este predispusă la boli de inimă. Însă are o durată medie de viață de  10 ani.

10. Albastru de Rusia

Prietenoasă dar rezervată, este predispusă la probleme de ochi și ale vezicii urinare. Trăiește totuși 15-20 de ani.

 

Nu în ultimul rând, umila rasă mixtă! Rasa mixtă, sau „moggy”, aceste pisici sunt adesea mai sănătoase decât omologii lor de rasă, datorită diversității lor genetice. Deci, dacă niciuna dintre celelalte rase nu vă atrage atenția, luați în considerare o pisică de rasă mixtă dintr-un centru de salvare!