Sari la conținut
Home » Nu mângâia un câine necunoscut pe cap. Află motivul

Nu mângâia un câine necunoscut pe cap. Află motivul

Caine in parc pe iarba alaturi de o femeie

Nu mângâia un câine necunoscut pe cap. Deși cei mai mulți dintre noi când vedem un câine, cel mai adesea vrem să-l mângâie. Cu toate acestea, nu toți știm că este mai bine să nu-i mângâi pe cap.

Nu mângâia un câine necunoscut pe cap. Află motivul pentru care nu este bine să faci acest gest

Prin gestul de a mângâia un câine necunoscut pe cap, oamenii își arată astfel bunăvoința, dragostea, grija și atenția.

Câinii, însă, tratează acest gest în felul lor. Câinii sălbatici, comunitari,  și lupii au propriul lor sistem de semne. Pentru a-și arăta superioritatea față de altul, animalul îi pune laba pe cap.

Totuși, în relația dintre oameni și animale, câinele nu vrea să se simtă dependent. Prin urmare, este mai bine să nu mângâiați capul câinilor fără stăpân.

Câinii nu vorbesc, așa că nu își pot spune părerea. Totuși, dezacordul poate fi înțeles după aspectul animalului. Când un câine își ridică coada și urechile, înseamnă că nu trebuie să-l mângâiați pe cap, acesta nu va accepta mângâierile tale.

Fii atent pentru că câinele se poate enerva și chiar mușca. Poți mângâia gâtul, greabănul, pieptul, stomacul și bărbia câinelui, acestea nu sunt considerate gesturi de dominație. Cu toate acestea, vă recomandăm să fiți prudent la interacțiunea cu câini necunoscuți.