Sari la conținut
Home » Este câinele meu fericit? 4 semne ale unui câine fericit

Este câinele meu fericit? 4 semne ale unui câine fericit

Cățelul tău urinează în pat?

Este câinele meu fericit? Câinii au capacitatea emoțională a unui copil de 2 sau 2,5 ani. Astfel aceștia pot experimenta emoții precum bucuria, frica și furia. Dar, la fel ca mulți copii mici, câinele tău nu are vocabularul necesar pentru a-ți spune ce simte. Acesta  depinde de tine să înveți cum își exprimă emoțiile.

De exemplu, cei mai mulți dintre noi știm cum arată atunci când câinele nostru este frustrat sau își dorește ceva. Câinele dumneavoastră poate să latre, să țopăie în sus și în jos, să se uite intens la ceea ce vrea, să se plângă, să tremure sau să arate un alt semn.

De asemenea, câinii își pot arăta dragostea, afecțiunea, jovialitatea și fericirea prin limbajul corpului și comportamentele lor. Este posibil să fiți familiarizat cu semnele care indică faptul că câinele dumneavoastră este fericit pe moment – urechi și ochi moi și relaxați, o coadă care dă din coadă, sărutări de cățeluș și un zâmbet larg. Cu toate acestea, câinii sunt indivizi, iar nivelurile lor de activitate și dorința de a fi sociabili variază pe măsură ce cresc și îmbătrânesc.

Așadar, cum vă puteți da seama dacă câinele dumneavoastră este fericit în general? Care sunt alte semne ale fericirii câinelui?

4 semne ale unui câine fericit

Este câinele meu fericit: Un pui de câine
Este câinele meu fericit: Un pui de câine care urlă

Iată câteva sfaturi despre cum să citiți limbajul corpului și comportamentele câinelui dumneavoastră pentru a vă ajuta să știți când este relaxat și fericit și, cel mai probabil, sănătos. Atunci când aceste indicii lipsesc, ar putea însemna că câinele tău este bolnav sau nu se simte bine.

Este câinele meu fericit: Urechile lăsate

În timp ce formele urechilor variază în funcție de rasă, urechile unui câine fericit sunt relaxate și se sprijină în mod natural pe cap. Unii câini vor avea o ureche încovoiată sau ambele pot fi slăbite și flasce.

Urechile aplecate în față indică adesea faptul că un câine este interesat de ceva. Dacă urechile lor sunt trase înapoi sau sunt rigide, cu hiper-alertă, acesta este de obicei un semn al unui câine stresat sau temător.

Privirea moale

Atunci când un câine este fericit, ochii și pleoapele sale vor fi deschise și relaxate, privirea va fi moale și va clipi des. Ochii îngustați și privirea dură pot indica agresivitate, în timp ce ochii mari, mai ales dacă li se vede albușul, pot însemna cățelul dumneavoastră este speriat.

Corp și coadă relaxate sau ondulate
Atunci când un câine este fericit, întregul corp și coada lui vor părea relaxate și, destul de des, se mișcă! Întregul corp al unui câine fericit se poate mișca împreună cu coada. Un câine care se zvârcolește arătându-ți burta este probabil un câine foarte fericit și confortabil.

Fiecare rasă de câine are o poziție diferită a cozii relaxate, dar un câine fericit o va ridica, în general, ușor. Dacă coada pare să fie ridicată destul de sus, acest lucru ar putea indica agitație sau suprastimulare.

Pe de altă parte, dacă un câine pare încordat sau dacă corpul său este rigid, acestea sunt semne de disconfort. O coadă prinsă sub corp este un semn puternic de frică. Dacă câinele dumneavoastră stă țeapăn și are coada strânsă, este posibil să fie în stare de alertă sau nervos.

Este câinele meu fericit: Expresie facială fericită

Câinii fericiți par adesea să zâmbească. Gura este moale și deschisă, colțurile gurii sunt întoarse în sus și, deși unii dinți pot fi vizibili, nu este într-o manieră agresivă. O limbă care dă din gură poate însemna, de asemenea, că câinele dumneavoastră este relaxat.

Asigurați-vă că nu confundați gâfâitul cu gura deschisă cu zâmbetul, deoarece acest lucru ar putea însemna că animalul dumneavoastră de companie este stresat sau supraîncălzit.

La fel ca la oameni, o frunte încrețită poate exprima îngrijorare la câini. Dacă un câine își arată dinții sau își încovoaie buzele înapoi, acest lucru poate indica agresivitate, potrivit petmd.

Dansul fericit

Atunci când câinii sar dintr-o parte în alta sau țopăie și dansează, ei pot fi fericiți că își văd prietenii canini sau oamenii lor preferați. Mișcările rapide indică, de obicei, faptul că câinele este fericit și gata să se joace. Ei sunt încântați când veniți acasă și vor să o arate!