Sari la conținut
Home » Felinele și glandele de feromoni. Ce îți spune pisica atunci când își freacă capul de corpul tău

Felinele și glandele de feromoni. Ce îți spune pisica atunci când își freacă capul de corpul tău

Pisica ta trage cu urechea? sursă foto: PetVet

Numite și bunting, pisicile își freacă capul de obiecte proeminente pentru a lăsa urme chimice ca parte a comunicării prin miros. În funcție de obiectul comunicării pisicii, acestea pot revendica proprietatea sau pot manifest plăcere.

Pisicile și glandele de feromoni

Pisicile au mai multe glande producătoare de feromoni diferiți pe tot corpul. Acestea sunt situate între degetele de la picioare, sub bărbie, în colțurile gurii, la tâmple, pe lungimea cozii și în urechi. Pisicile au tendința de a folosi întregul cap în manifestări de frecare uneori un pic cam prea multe.

Ce parte a capului este folosită depinde de înălțimea obiectului țintă. Fruntea și urechile sunt, de obicei, frecate pe obiectele cele mai înalte, în timp ce obiectele de la înălțimea capului sunt marcate cu o lovitură de la colțul gurii până la ureche. Obiectele mai joase sunt frecate cu bărbia și gâtul.

Atunci când pisicile se ating între ele, acest lucru se face adesea ca o formă de legătură socială. Se face între pisicile care sunt prietenoase și familiare și de obicei este inițiată de pisica mai dominantă ca o modalitate de a face ca toate pisicile din colonie să „miroasă” la fel.

De ce își freacă pisicile capul de proprietari

Unele pisici devin insistente și transformă acest comportament într-un soi de concurs de zdrobire a capului (ouch!), în timp ce altele își freacă încet corpul și coada în jurul gleznelor umane și în jurul acestora.

Nu putem ști cu siguranță, dar pisicile au tendința de a marca prin miros obiectele care sunt cele mai importante pentru ele. Ele folosesc atingerea cu pisicile prietenoase, nu cu cele străine. O pisică care te freacă pe cap cu ochii larg deschiși și apropiați de fața ta îți face un mare compliment în ceea ce privește încrederea, punându-se într-o poziție vulnerabilă. Ea îți spune că faci parte din tribul ei, potrivit thesprucepets.com.