Sari la conținut
Home » Studiu incredibil! Simțul olfactiv al unui câine poate depista sarcina femeilor.

Studiu incredibil! Simțul olfactiv al unui câine poate depista sarcina femeilor.

sursă foto: totuldespremame.ro

Primirea unui nou membru în familie este un moment emoționant. În calitate de proprietar de câine, vă puteți întreba dacă tovarășul canin poate simți că sunteți însărcinată. Sunt atât de multe schimbări care se petrec în corpul tău în timpul sarcinii, iar câinii au o capacitate incredibilă de a sesiza indicii subtile.

Chiar înainte ca sarcina ta să fie evidentă pentru lumea exterioară, este probabil ca și câinele tău să fi observat schimbări în corpul și starea ta emoțională.

Câinele tău știe că ești însărcinată?

Anecdotic, mulți proprietari de câini susțin că animalele lor de companie au o abilitate stranie de a detecta sarcina chiar înainte ca ei înșiși să fie conștienți de ea. Deși cercetările științifice pe această temă sunt limitate, se pare că ei, câinii pot simți schimbările hormonale care au loc în corpul unei femei însărcinate.

Simțul olfactiv al unui câine este foarte dezvoltat. Aceștia pot detecta chiar și cele mai subtile schimbări în mirosurile emanate de stăpânii lor. Potrivit What to Expect, „Nivelul de gonadotropină corionică umană (hCG) din sângele tău, de exemplu, crește vertiginos de undeva în jur de 50 mIU/L maxim în săptămâna a treia de sarcină până la 426 mIU/L în săptămâna 4 și 288.000 în ultimele săptămâni ale primului trimestru. De asemenea, nivelurile de estrogen, progesteron și prolactină cresc în timpul sarcinii.”

Unii dintre acești hormoni pot modifica mirosul unei persoane. Câinii, care pot mirosi de până la 10.000 de ori mai bine decât oamenii, pot sesiza aceste schimbări. Ca urmare, comportamentul lor se poate schimba.

Se va schimba comportamentul câinelui dumneavoastră în timpul sarcinii?

Câinii sunt creaturi intuitive și sunt foarte sensibili la emoțiile și starea fizică a stăpânului lor. În timpul sarcinii, este posibil să observați unele schimbări comportamentale la prietenul dumneavoastră blănos. Unii câini devin mai protectori și mai atenți față de stăpâna lor însărcinată.

Ei se pot comporta ca și cum ar păzi-o și o supraveghează. Alții pot deveni mai lipicioși sau se pot comporta ca și cum s-ar simți temători. Și un alt subgrup de câini poate prezenta semne de anxietate sau confuzie din cauza schimbărilor care se petrec în gospodărie.

Pentru că sarcina vine adesea cu schimbări în rutină, cum ar fi reducerea exercițiilor fizice sau mai puțină atenție acordată câinelui. Este esențial să mențineți cât mai mult posibil exercițiile obișnuite și rutina de joacă a câinelui dumneavoastră. Consecvența va ajuta la atenuarea oricărui stres sau confuzie cu care s-ar putea confrunta.

Poate câinele tău să știe când intri în travaliu?

Un alt aspect intrigant al capacității câinelui de a simți sarcina este potențialul lor de a detecta când o femeie intră în travaliu. Câinii pot afișa un comportament neobișnuit sau se pot comporta diferit cu puțin timp înainte ca stăpâna lor să intre în travaliu. Unii câini pot deveni neliniștiți, se plimbă agitat în jurul viitoarei mămici și prezintă o atenție sporită față de gravidă.

Deși motivele exacte ale acestor schimbări de comportament sunt încă neclare, este probabil ca patrupezii să detecteze schimbări în mirosul corporal și în comportamentul femeii însărcinate pe măsură ce se apropie travaliul.

Femeile aflate în travaliu experimentează modificări ale adrenalinei, endorfinei, oxitocinei și prolactinei. În plus, câinii sunt sensibili la schimbările fizice și emoționale din mediul lor. Entuziasmul și anticiparea care înconjoară nașterea pot contribui, de asemenea, la comportamentul lor.

Pregătirea bebelușului dumneavoastră cu blană pentru un nou copil

Având în vedere simțul lor olfactiv ascuțit și capacitatea de a sesiza schimbările subtile din mediul lor, câinii sunt foarte sensibili la schimbările hormonale și fizice care au loc în timpul sarcinii.

Fiecare câine este unic, iar răspunsurile lor la sarcină vor varia. Unii pot deveni mai protectori și mai atenți, în timp ce alții pot prezenta semne de stres sau confuzie. În calitate de proprietar responsabil al unui animal de companie responsabil, este esențial să oferiți stabilitate puiului dumneavoastră de blană în timpul sarcinii. Mențineți-le rutina și asigurați-vă că primesc atenția și îngrijirea de care au nevoie în această perioadă de transformare.

În cele din urmă, legătura dintre un câine și stăpânul său este specială, iar adăugarea unui nou membru al familiei se poate consolida și mai mult. Așadar, indiferent dacă înțelege sau nu conceptul de sarcină, prezența și sprijinul lor vă pot aduce confort și bucurie în timpul acestui capitol interesant al vieții, potrivit dogtime.com.