Sari la conținut
Home » Ce însemnă si cum se manifestă anxietatea de separare. Boala care ne întristează cățeii

Ce însemnă si cum se manifestă anxietatea de separare. Boala care ne întristează cățeii

sursă foto: vet4pets.com

„Anxietatea de separare” este una dintre acele expresii care și-au făcut loc în cultura populară și, ca mulți termeni comuni, ar avea nevoie de câteva clarificări. Un câine cu anxietate de separare adevărată este diferit de un câine care te urmărește peste tot acasă sau de un câine care se supără când pleci, dar apoi se relaxează.

Cum se definește anxietatea de separare canină

Un câine cu anxietate de separare este câinele care se află într-o stare de panică deoarece este lăsat singur. De ce are câinele meu anxietate de separare? Este vina mea?
De multe ori nu este „vina” unei familii iubitoare. Unii dintre cei mai comuni factori includ:

Faptul că a fost returnat la un adăpost pentru animale după o adopție inițială; Schimbări în componența familiei, cum ar fi un deces, o naștere sau un copil care pleacă la facultate; schimbări majore în rutina unei familii, cum ar fi întoarcerea la serviciu după o perioadă de șomaj sau după o pauză de vară; traumatismul din copilărie, cum ar fi malnutriția sau faptul că a fost transportat în cealaltă parte a țării.

sursă foto.rover.com
sursă foto.rover.com; un cățeluș care suferă de anxietate

Unii câini, din cauza creșterii sau a altor factori genetici, sunt pur și simplu predispuși la suferința de izolare. La urma urmei, iubim câinii pentru dorința lor de a ne fi tovarăși constanți; nu este vina lor că trăim într-o lume care nu ne permite să îi ținem tot timpul lângă noi!

Dovada faptului că al tău cățel tău suferă de anxietate în urma separării

Agresivitatea este cel mai periculos simptom al anxietății câinelui. Ea poate fi țintită direct sau indirect. Vizarea directă este atunci când ptrupedul se comportă agresiv față de alte animale și oameni.

Țintirea indirectă este, de asemenea, periculoasă și se întâmplă atunci când o persoană intervine între câinele agresiv și, de exemplu, un alt câine. Comportamentele agresive, cum ar fi lătratul și mârâitul, pot duce la situații mult mai periculoase și, în cele din urmă, la rănirea altor oameni și câini.

sursă foto: rover.com
sursă foto: rover.com; bulldogfrancez

Urinarea și defecarea. Câinele dumneavoastră poate fi dresat la oliță chiar înainte de vârsta de 6 luni, dar dacă se confruntă cu simptome de anxietate de separare, este posibil să facă în continuare pipi sau caca în casă. Este doar un semn al anxietății lor și o mare frustrare pentru noi, potrivit rover.com.

Depresia câinilor apare ca urmare a anxietății de separare

Se comportă distructiv. Comportamentul distructiv este, de asemenea, destul de comun în cazul anxietății de separare. Acesta rezultă din încercarea câinelui de a scăpa și de a vă urmări și se întâmplă de obicei în jurul ușilor și ferestrelor. Unele cazuri severe se termină chiar prin faptul că câinele se rănește singur. Evadarea din cuștile pentru câini, de la uși și ferestre poate duce la răniri!

sursă foto: rover.com; câine care suferă de depresie

Depresia este a doua cea mai mare problemă care apare din cauza anxietății de separare. Depresia este destul de comună pentru câinii care se simt singuri pentru perioade lungi de timp.

Unii dintre ei suferă chiar de depresie pe termen lung! Aceste simptome sunt aceleași ca și în cazul oamenilor: devin inactivi, retrași și mănâncă în pat, plâng noaptea… Vei vedea cum câinele tău doarme tot timpul, iar acesta este un semnal de alarmă.