Sari la conținut
Home » Constipația canină: cauze și remedii recomandate de medicul veterinar

Constipația canină: cauze și remedii recomandate de medicul veterinar

Farmecul de a fi părinte de animal de companie. Pungi pentru caca și antrenamentul la oliță – totul devine o parte normală a vieții, dar ce se întâmplă când puiul tău de blană se luptă cu o criză de constipație? De cele mai multe ori, aceasta se rezolvă de la sine după câteva zile, dar dacă persistă, este posibil să doriți să interveniți pentru a-l ajuta pe prietenul dumneavoastră cu patru picioare să se pună din nou în mișcare.

Există o mulțime de alimente care vor avea efectul dorit, sau puteți opta pentru un supliment blând, medicamente sau chiar modificări ale stilului de viață.

În timp ce unele remedii pot fi încercate în siguranță de acasă, altele ar trebui făcute doar de un medic veterinar profesionist – nu vă faceți griji, vom specifica care este care.

Suplimente de fibre pentru constipația canină

O soluție fără prescripție medicală pentru constipația canină este un supliment de fibre, la fel ca și pudra de fibre de dovleac organice. Dovleacul, ingredientul principal din acest supliment, are o combinație unică de fibre și umiditate care poate ameliora atât constipația, cât și diareea. Aceasta este cu siguranță o investiție utilă dacă aveți un cățel cu probleme de burtă.

Dacă sunteți pregătit pentru o vizită la medicul veterinar, acesta vă poate recomanda, de asemenea, suplimente și medicamente pentru a face scaunele mai regulate – chiar și cele cu prescripție medicală!

Clisma

American Kennel Club (AKC) notează că aceasta este o metodă de ameliorare a constipației pe care nu ar trebui să o încercați niciodată de acasă. Clismele canine trebuie făcute întotdeauna sub îngrijirea unui profesionist veterinar autorizat, deoarece sunt destul de invazive și uneori inconfortabile.

Chiar și așa, ele sunt eficiente și sigure atunci când sunt efectuate corect și pot fi cea mai eficientă opțiune în cazurile mai severe de constipație.

Conserve de mâncare animalul de companie

În mod surprinzător, umiditatea suplimentară din hrana pentru câini la conservă îi poate ajuta pe unii căței să se reguleze cu scaunul în timp. Acest lucru probabil că nu va funcționa peste noapte, dar poate fi o strategie convenabilă și delicioasă pentru a scăpa de constipația cronică.

Așa cum am menționat mai sus, umiditatea și apa (fie în mâncare, fie ca atare) sunt excelente pentru sistemul digestiv. Încurajează-ți câinele să bea mai multă apă dacă poți, dar poți adăuga oricând puțin bulion de pui pentru a-l atrage.

Indiferent dacă constipația a fost o problemă punctuală sau o problemă recurentă, asigurându-vă că animalul de companie are o rutină regulată de exerciții fizice va ajuta la prevenirea acestui lucru să se întâmple din nou. Chiar și o plimbare zilnică și ceva timp de joacă vor menține totul în mișcare fără probleme, dacă înțelegeți ce vrem să spunem.

Hrană pentru câini pe bază de prescripție medicală

În cazul constipației cronice, medicul veterinar vă poate recomanda să vă treceți cățelul la o hrană pentru câini cu prescripție medicală bogată în fibre. Consultați-vă întotdeauna medicul veterinar înainte de a face o astfel de alegere pentru a vă asigura că treceți la hrana potrivită pentru nevoile câinelui dumneavoastră.

Credeți sau nu, dovleacul are niște proprietăți gastrointestinale magice. Dovleacul în sine este bogat în fibre, dar dovleacul conservat pentru câini conține și cantități mari de apă. Acesta poate ajuta cățeii atât cu diaree, cât și cu constipație – și este delicios!

Alinarea constipației pe bază de plante pentru câini

Dacă medicamentele nu sunt pe placul tău, există câteva uleiuri, semințe și ierburi care ar putea face treaba. AKC enumeră semințele de psyllium sub formă de pudră, pasta de smochine, tărâțele de grâu și uleiul de măsline ca fiind câteva ingrediente care pot avea proprietăți laxative.

Indiferent ce decideți să încercați mai întâi, nu vă descurajați dacă animalul de companie nu se simte imediat mai bine. Chiar și cele mai eficiente tehnici pot dura ceva timp. Nu uitați, medicul veterinar este întotdeauna acolo dacă aveți nevoie de o mână de ajutor – nu vă faceți griji.

Cât timp poate sta un câine fără să facă caca?

Un cățel sănătos, fără afecțiuni de bază, poate sta până la 48 de ore fără să facă caca. În caz contrar, este probabil un semn de constipație. Cât de regulat este un câine variază în funcție de stilul de viață și de dietă. Cățeii și câinii cu un metabolism mai ridicat fac adesea mai mult caca decât animalele de companie mai în vârstă sau cele cu rate metabolice mai scăzute.

Mărimea animalului dumneavoastră poate afecta, de asemenea, frecvența și aspectul scaunelor. Cheia este să vă dați seama care este obiceiurile nomale la oliță. Abaterile de la normă se vor întâmpla din când în când, dar fiți cu ochii pe cățelul dumneavoastră în aceste situații. Dacă pare să aibă dureri sau elimină un scaun cu sânge, apelați la veterinar, potrivit pawtracks.com.