Sari la conținut
Home » Această rasă de câine este prietenoasă cu oameni de toate vârstele

Această rasă de câine este prietenoasă cu oameni de toate vârstele

foto:cutzucuutzu.com

Teckelul miniatural este o rasă de câine de vânătoare de talie mică din Germania, cu o blană scurtă, cu părul de sârmă sau cu părul lung și un corp lung și scund. Acești câini sunt pur și simplu varianta mai mică a rasei de câini Teckel, varianta mai mare fiind Teckelul standard.

Mini-dachshundul cântărește de obicei 11 kilograme sau mai puțin, în timp ce dachshundul standard cântărește în medie între 16 și 32 de kilograme. Rasa este, în general, curajoasă și jucăușă și este un mic câine de pază alert.

Caracteristicile unui câine Teckel mini

Mini dachshundul are în general un temperament prietenos și optimist. Au tendința de a fi destul de jucăuși și au nevoie de o cantitate moderată de exerciții fizice, în ciuda dimensiunii lor mici. Există adesea o dungă încăpățânată în personalitatea lor, care poate complica dresajul.

Istoria Mini Dachshund

Teckelul, sau „câinele bursuc” în germană, își poate urmări strămoșii în urmă cu aproximativ 600 de ani, în Germania. Oamenii creșteau în mod special câini cu corpuri lungi și joase la sol pentru capacitatea lor de a săpa în vizuini de bursuc la vânătoare.

De asemenea, câinii trebuiau să fie suficient de îndrăzneți, atletici și inteligenți pentru a se lupta cu bursucii. Totodată, aveau nevoie de un lătrat puternic, pentru ca oamenii să le poată ține urma în timp ce se ascundeau în vizuinile subterane. Teckelii de astăzi păstrează încă aceste trăsături.

Crescătorii au continuat să perfecționeze câinele teckel, producând diferite mărimi pentru a vâna diferite tipuri de vânat. De asemenea, spre sfârșitul anilor 1800, au luat naștere diferite tipuri de blană și culori. American Kennel Club a recunoscut pentru prima dată rasa în 1885.

Mini Dachshund îngrijire

Mini-dachshunds nu necesită o cantitate excesivă de exerciții fizice, dar au totuși nevoie de stimulare mentală și de activitate fizică în fiecare zi. Îngrijirea lor este destul de simplă, în funcție de tipul lor de blană. Și ar trebui să primească un antrenament și o socializare timpurie și consecventă.

Nu vă așteptați ca un teckel mini să fie mulțumit să stea toată ziua prin casă. Acești câini pot fi mici, dar tot trebuie să facă exerciții fizice. Planificați cel puțin o oră pe zi de activitate. Plimbările de dimineață și de seară de lungime moderată, plus orele de joacă viguroase ar trebui să fie suficiente. Jucăriile puzzle și sporturile pentru câini, cum ar fi urmărirea, pot ajuta, de asemenea, la arderea energiei mentale.

Țineți-vă întotdeauna câinele în lesă sau într-o zonă bine împrejmuită atunci când sunteți afară. Dorința mare de pradă a teckelului îl poate face să fugă repede dacă vede un animal mic sau o altă pradă percepută. De asemenea, fiți conștienți de faptul că acestor câini le place adesea să sape și ar putea să se bage sub garduri dacă nu îi supravegheați.

În plus, încercați să vă împiedicați câinele Dachshund să sară pe și de pe mobilă sau să urce și să coboare în fugă scările pentru a preveni rănile la nivelul spatelui, potribit thesprucepets.com.