Sari la conținut
Home » Rase de pisici care pot conviețiui cu patrupezii. Semnele supreme ale unei gospodării fericite

Rase de pisici care pot conviețiui cu patrupezii. Semnele supreme ale unei gospodării fericite

Dacă aveți deja un câine, dar v-ar plăcea să adoptați o pisică în familia dumneavoastră, ați putea presupune că nu este o idee bună. Dar nu este deloc așa! Deși este adevărat că unele pisici și câini nu se înțeleg, există o mulțime de rase de pisici care sunt prietenoase cu câinii.

Acestea fiind spuse, cel mai ușor este să introduci o pisică la ideea de a trăi cu un câine cât timp sunt încă mici. Alegerea uneia dintre aceste rase de pisici vă oferă cele mai bune șanse de a crea o gospodărie fericită în care pisica și câinele pot ajunge să se apropie. S-ar putea chiar să-i găsești dormind și jucându-se împreună, semnele supreme ale unei gospodării fericite!

 Birmanez

Frumoasa Birmană provine din Burma, numită acum Myanmar, unde erau ținute ca pisici de templu. Legenda spune că blana lor distinctivă și ochii albaștri strălucitori le-au fost dăruiți de o zeiță. S-ar putea să fie un mit, dar atitudinea extrovertită și jucăușă a Birmanului îi face o alegere perfectă de pisică pentru o casă cu câini.

Sunt liniștiți, dar le place să se implice în viața de zi cu zi. Natura lor curioasă înseamnă că s-ar putea chiar să se bucure de șansa de a ieși la plimbare atunci când îți iei câinele!

Abisiniană

Se crede că rasa Abisiniană provine din Asia de Sud-Est, iar aceasta  ar fi putut fi folosită pe navele britanice și olandeze ca și mouser.

Pisica Abisiniană are o personalitate minunată, jucăușă și atrăgătoare. Le place să trăiască viața la maxim și pot fi adesea găsite explorând cele mai înalte cote ale caselor lor. Sunt o achiziție excelentă pentru o casă cu un câine, deoarece vor fi întotdeauna gata de joacă și vor fi bucuroase să învețe trucuri alături de prietenii lor canini.

Bombay

Uimitoarea rasă, Bombay a fost creată inițial în anii 1950, prin încrucișarea pisicilor americane scurte negre cu pisici birmaneze de culoare sable. Aceste pisici energice și afectuoase sunt adaptabile, ceea ce le face alegerea perfectă pentru o gospodărie aglomerată, cu mai multe animale de companie.

Le place să fie șefa tuturor animalelor membre ale gospodăriei, așa că este posibil să le reamintească câinilor să își cunoască locul! Le place să învețe trucuri noi și să petreacă mult timp cu stăpânii lor.

American Shorthair

Istoria acestei rase emblematice se întinde până la pisicile care au venit în America pe corăbiile pelerinilor din 1620. Aceste pisici au fost apreciate ca mousers, iar în curând au devenit un element fix în multe ferme americane.

Aceste pisici adaptabile sunt relaxate și, deși le place să se joace, adoră și un somn bun! Sunt sociabile atât cu oamenii, cât și cu alte animale. Majoritatea pisicilor American Shorthair se înțeleg bine cu câinii.

Pisica norvegiană de pădure

Pisica norvegiană de pădure este construită pentru a supraviețui condițiilor geroase ale unei ierni norvegiene, dar în zilele noastre, sunt la fel de fericite să se bucure de confortul unei case calde! Aceste pisici ar putea fi mari, dar sunt, de asemenea, extrem de blânde și prietenoase cu familiile lor.

Ele pot fi puțin precaute față de străini, așa că este posibil să le găsiți ascunzându-se în cel mai înalt loc pe care îl pot găsi. Se înțeleg bine cu câinii și s-ar putea să îi găsiți pe amândoi jucându-se în iazul din curtea din spate, deoarece această rasă adoră apa!

Maine Coon

Această rasă integral americană există încă din anii 1800, când erau apreciați pentru capacitatea lor de a menține fermele și navele libere de rozătoare. Aceste pisici de talie mare se maturizează lent și este posibil să nu atingă dimensiunea maximă până la vârsta de 5 ani.

Maine Coon sunt afectuoase, dar nu sunt prea pretențioase. Se înțeleg bine cu alte animale de companie și vor fi bucuroși să se distreze jucându-se cu câinele până la ora cinei. Nu le place să stea în poala oamenilor, dar le place să se cuibărească aproape pe canapea.

Ragdoll

Relaxatul Ragdoll se va înțelege bine cu câinii pur și simplu pentru că nu se poate deranja să facă altfel! Aceste pisici  au o blană frumoasă cu părul lung și ochi albaștri izbitori. Sunt o rasă relativ recentă, fiind acceptată de Asociația Fanilor de Pisici abia în anul 2000.

Numele lor provine de la obiceiul lor de a se relaxa în brațele tale și de a se face floppy, ca un ragdoll! Sunt liniștiți, dar se vor bucura în continuare de o sesiune de joacă cu colegii lor canini de casă, potrivit petkeen.com.