Sari la conținut
Home » Pisica din rasa Maine Coon, cea mai mare pisică domestică din lume. Caracteristici și personalitate

Pisica din rasa Maine Coon, cea mai mare pisică domestică din lume. Caracteristici și personalitate

Pisica din rasa Maine Coon, cea mai mare pisică domestică din lume, este o alegere foarte bună dacă îți dorești un prieten de nădejde, atentă la tot ce se întâmplă în jurul ei. Ea are o blană deasă, de lungime medie, fiind una dintre cele mai iubite rase de pisici la nivel global.

Felinele care fac parte din această rasă sunt foarte prietenoase, adoră să se joace și sunt inteligente. Acestea se disting de alte rase de pisici prin faptul că le place apa.

Pisicile Maine Coon au nevoie de multă atenție de la oameni

Aceste feline sunt extrem de comunicative, foarte adaptate și compatibile cu alte animale și copii. Dacă le oferiți posibilități de a-și consuma energia în interior, aceasta poate locui fără probleme în apartament, fiind foarte potrivite pentru oamenii care muncesc mult, în pofida faptului că sunt active și le place să facă mișcare.

Esențial este să le puneți la dispoziție ansambluri de cățărat, jucării, stâlpi pentru tocitul ghearelor sau trasee pentru alergat.

Personalitate

Pisicile din această rasă provin din statul Maine, SUA. Personalitatea lor este foarte calmă, au un caracter delicat și impresionează prin aspectul lor.

Pisica din rasa Maine Coon, cea mai mare pisică domestică din lume, o femelă poate ajunge să cântărească până la 5 kg, iar un motan poate avea între 6 și 8 kg. Ele trăiesc între 12 și 15 ani.

Nu vei avea probleme cu ele nici în timpul somnului, întrucât nu te vor deranja și nu sunt nici gălăgioase.

Îngrijire

Cu toate că blana unei pisici Maine Coon are o dimensiune medie spre lungă, îngrijirea ei nu este chiar atât de dificilă. Maine Coon necesită o toaletare moderată, cu o periere săptămânală, conform b365.ro.

Doar în cazul în care îşi schimbă blana, este necesar să se facă mai des perierea. Ideal este să fie folosită o perie cu dinți lungi.

Un lucru foarte important este și dimensiunea litierei, astfel încât pisica să se simtă confortabil când o folosește, fiind o pisică cu o talie mare.

Nutriție

Felina nu este una pretențioasă, însă depinde și modul în care a fost crescută, astfel că poate avea preferințe distincte. Ceea ce este important este ca hrana să fie una de calitate, acest lucru este valabil pentru orice rasă, nutritivă, care să o ajute să se dezvolte armonios.

Porția de mâncare variază în funcție de vârstă, starea de sănătate, stil de viață. Dacă nu știi ce mâncare să alegi, medicul veterinar te poate ajuta.