Sari la conținut
Home » Pisica, un animal de companie ideal. Motive pentru care ar trebui să adopți una

Pisica, un animal de companie ideal. Motive pentru care ar trebui să adopți una

Există șase motive pentru care este benefic să adopți o pisică. Când iubitorii de animale își doresc să aibă o pisică se confruntă, adesea, cu dilema adoptării sau cumpărării uneia. Oamenii pot cumpăra oricând o felină de la un crescător de pisici cunoscut, care poate fi o opțiune excelentă dacă aleg o pisică de rasă pură.

Pe de altă parte, sunt o serie de factori pentru care o pisică dintr-un program de salvare sau un adăpost ar putea fi o opțiune mult mai bună pentru oameni.

Adoptarea unui animal de companie poate reprezenta un beneficiu pentru sănătatea oamenilor, existând cel puțin șase motive pentru care este cel mai bine este să adopți o pisică.

Pisicile oferă multe beneficii pentru sănătatea stăpânilor

În primul rând, ele oferă atenție persoanelor care sunt triste, iar cel mai important este faptul că pot reduce riscul de accident vascular cerebral și atacuri de cord. Potrivit unui studiu, mângâierea unei pisici s-a dovedit că scade tensiunea arterială.

De asemenea, există beneficii și pentru copii, mai ales atunci când cresc cu un astfel de animal, sunt mai puține șanse ca aceștia să dezvolte alergii și probleme respiratorii.

Oamenii salvează viața unei pisici

Felinele care se află într-un adăpost sau au fost salvate sunt acolo cu un motiv, fiind fie abuzați de proprietari sau găsiți pe stradă. Astfel că, ele au nevoie de un cămin nou. Pe de altă parte, oamenii salvează pisicile pe care le adoptă prin faptul că nu vor mai fi eutanasiate odată ce au părăsit adăpostul care nu le mai poate găzdui din cauza supraaglomerării.

Pisica este un animal de companie perfect pentru oameni

Există șase motive pentru care este benefic să adopți o pisică, iar în momentul în care oamenii sunt hotărâți să adopte o felină, ei pot alege dintr-o gamă variată disponibilă într-un program de salvare sau într-un adăpost. Există o selecție extinsă de rase, vârste, mărimi, culori, așa că vei găsi, cu siguranță, una care să fie cea mai potrivită pentru familia ta.

În puls, ca să va fi mai ușor să faceți cea mai bună alegere, angajații adăposturilor și ai grupurilor de salvare pot să îți ofere detalii despre stilul de viață și personalitatea unei pisici.

Oamenii pot economisi bani când adoptă o pisică 

O mare parte a pisicilor care provin dintr-un program de adăpost/salvare sunt la zi cu vaccinarea, controlul, sterilizarea și pulverizarea, astfel că nu este nevoie să mai cheltuiți bani pentru acestea.

Trebuie să plătiți doar taxa de adopție, mâncare și alte lucruri esențiale pentru îngrijire.

Nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu îngrijirea pisicilor

În general, pisicile se îngrijesc singure, însă cele cu păr lung au nevoie de îngrijire regulată a blănii. Acest lucru nu va fi o problemă pentru cele cu blană scurtă.

Oamenii vor avea un nou membru al familiei, care are o întreținere redusă

Nu este nevoie să depui eforturi atât de intense pentru pisici, așa cum se întâmplă pentru câini. Unii stăpâni preferă să scoată pisicile la plimbare, dar ele pot sta foarte bine și în casă, fără să fie nevoie să depui acest efort. Acest lucru pentru faptul că cele mai multe pisici preferă să doarmă 16, 20 de ore pe zi și nu le deranjează dacă stau acasă toată ziua.

Poate dura timp pentru a găsi pisica potrivită pentru o casă, dar oamenii pot fi siguri că cea pe care o vor alege va fi o sursă de bucurie și confort pentru ei. Când o pisică este fericită, casa va fi și ea fericită. O felină care părăsește un program de adăpost/salvare se va mulțumi să trăiască cu o familie iubitoare, potrivit ziuadedolj.ro.