Sari la conținut
Home » Și-a mâncat propria coadă de foame. Un câine din rasa Whippet, aflat în pragul morții din cauza subnutriției, și-a revenit uimitor

Și-a mâncat propria coadă de foame. Un câine din rasa Whippet, aflat în pragul morții din cauza subnutriției, și-a revenit uimitor

În Anglia, un câine din rasa Whippet a fost neglijat și lăsat atât de flămând încât și-a mâncat propria coadă. Câțelușa, pe numele său Poppy, a fost găsită plină de leziuni pe tot corpul, cu picioarele îndoite și răsucite. De asemenea, avea și două hematoame la urechi și un abces mare la coloană.

Cățelușa și-a revenit în mod miraculos

Poppy, un câine din rasa Whippet, și-a revenit în mod remarcabil, după ce a fost atât de neglijată și subnutrită încât a recurs chiar la a-și mânca propria coadă. Transformarea nu a venit peste noapte, întrucât a fost nevoie de luni de zile de dragoste și îngrijire pentru a o transforma pe Poppy, dintr-un suflet incredibil de slab, la limita morții și plin de leziuni, în cățelușa cu ochi strălucitori și coadă stufoasă care este acum. Poppy, în vârstă de doi ani, este o încrucișare între rasele Lurcher și Whippet.

Dând timpul înapoi cu câteva luni, în urma unei control efectuat de un veterinar, s-a constatat că Poppy era atât de slabă încât o rană la vârful cozii ar fi putut fi cauzată de faptul că a mâncat-o din cauza foamei extreme, relatează Staffordshire Live.

În urma unui control efectuat cu câteva luni în urmă de un veterinar, s-a constatat că Poppy, care era atât de slabă, avea o rană la vârful cozii care ar fi putut fi cauzată de faptul că a mâncat-o din cauza foamei extreme, relatează Staffordshire Live.

Proprietara ei a fost trimisă în judecată

După ce a recunoscut că și-a neglijat câinele, proprietara, din Staffordshire, Anglia, a fost trimisă în judecată de Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii față de Animale (RSPCA) și i s-a interzis să dețină animale timp de trei ani de zile.

Cu toate acestea, Poppy este încă în căutarea unui nou cămin și a unei șanse de a se bucura de viață în afara canisei. În prezent, ea se află la o organizație de salvare a animalelor din Cheshire.

Asistentul coordonator de animale, Lisa Williams, a declarat: „Poppy a primit un scor corporal de unu din nouă de la veterinarul care a tratat-o și am fost foarte îngrijorați că nu va reuși să treacă peste noapte când a venit prima dată în grija noastră”.

De asemenea, Lisa a mai afirmat că „picioarele îi erau îndoite și răsucite și, pentru că era atât de frig și avea atât de puțină grăsime corporală, am pus-o sub o lampă de căldură pentru a o menține caldă.

Este o fetiță foarte curajoasă și de atunci s-a luptat cu o listă lungă de alte probleme de sănătate – un timpan perforat, o sarcină fantomă, un abces mare pe coloana vertebrală, două amputări parțiale ale cozii, două hematoame la ureche, îndepărtarea chisturilor de pe piept și probleme persistente cu pielea”.