Sari la conținut
Home » Cele mai bune rase de pisici pentru pitici. Ce trebuie să știi înainte să aduci un animal de companie în familie

Cele mai bune rase de pisici pentru pitici. Ce trebuie să știi înainte să aduci un animal de companie în familie

Pisica se cuibărește în brațele companionului său uman; sursă foto: Getty Images

Cele mai bune pisici pentru copii sunt cele care sunt blânde, relaxate și jucăușe. Aflați despre birman, ragdoll, Himalaya, Maine coon și alte rase pe care le iubesc copiii și viceversa. Copiii și pisicile merg împreună ca untul de arahide și jeleul.

Un prieten felin poate fi un prieten adorabil, un excelent păstrător de secrete și, cel mai important pentru părinți, îi învață pe copii răbdarea și responsabilitatea.

Ce trebuie să știi înainte să aduci un animal de companie în familie

Totuși, atunci când aleg ce rasă de pisici să aducă acasă, familiile trebuie să își evalueze stilul de viață și obiceiurile Experții le sugerează părinților să ia în considerare următoarele întrebări atunci când aleg cea mai bună pisică pentru pitici.

Copiii cunosc importanța de a fi blânzi și respectuoși? Sunt suficient de responsabili pentru a-și aminti să țină ușile închise? Cât de energică este familia dumneavoastră? Dacă vrei să aduci un nou animal de companie în familia ta, citește mai departe pentru a afla despre unele dintre cele mai bune pisici pentru copii.

American Shorthair

Aceste feline robuste sunt construite pentru viața de familie. Rasa este în fruntea listei celor mai bune pisici pentru copii și sunt una dintre cele mai populare alegeri. American Shorthair nu necesită multă întreținere și tind să se înțeleagă bine cu oricine, om sau animal de companie. De asemenea, trăiesc o viață lungă și sănătoasă. Bonus: pisicile americane shorthair sunt pricepute la prinderea rozătoarelor.

Birman

Asociația Cat Fanciers’ Association descrie pisica birman ca fiind „mistică, magică și fermecătoare”. Aceste feline, cu ochii lor albaștri izbitoare și fețele lor dulci, sunt cunoscute pentru că sunt ușoare, blânde, iubitoare și curioase, ceea ce le face unele dintre cele mai bune pisici pentru copii.

Birmanii sunt cât se poate de sociabili și este probabil să îi urmeze pe membrii familiei prin casă, jucându-se și chiar „ajutând” la treburi. Orice pentru a lua parte la acțiune.

Ragdoll

Pentru familiile care caută un animal de companie asemănător cu o păpușă, ragdoll-ul poate fi cea mai bună alegere. Aceste pisici, care tind să fie destul de mari și au ochi albaștri strălucitori, sunt îndrăgite pentru obiceiul lor de a se prăbuși în brațele persoanei care le ține în brațe, exact ca un ragdoll.

Această rasă relaxată se bucură cu adevărat de compania umană, iar ele își vor întâmpina adesea oamenii la ușă și îi vor urma pe aceștia prin casă. Istețe și jucăușe, pisicile ragdoll sunt mulțumite să se ghemuiască lângă tine noaptea sau să învețe unul sau două trucuri noi în timpul zilei.

Maine Coon

Acești giganți blânzi pot cântări până la 20 de kilograme, dar sunt îndrăgiți pentru dispoziția lor jucăușă, asemănătoare cu cea a pisicuțelor, indiferent de vârsta lor.

Rasă de muncă originară din Maine, veți recunoaște pisica Maine Coon după aspectul lor robust și atitudinea lor independentă, dar iubitoare.

Pisica Abisiniană

Activă, inteligentă, loială și orientată spre oameni, pisica Abisiniană se potrivesc de minune familiilor cu copii mai mari (ele pot opta să se îndepărteze de copii mici și bebeluși). Sunt maeștrii manipulatori când vine vorba de oameni și probabil că vă vor avea pe dumneavoastră și familia dumneavoastră înfășurați în jurul degetelor lor mici,

Cu toate acestea, oricât de mult le place Abisinienilor să fie în preajma oamenilor, nu sunt pisici de poală, ci mai degrabă observatori externi.

Manx

Jucăușă și devotată, Manx, originară din Insula Man, este o altă rasă dintre cele mai bune pentru copii. Cu stofă de pisici de lucru, aceste feline de mărime medie, rotunjite, care sunt adesea fără coadă, sunt active, dar nu excelează la acest capitol.

Picioarele lor posterioare puternice le ajută să se lanseze la înălțimi mari în timp ce zbughesc prin casă, ceea ce i-a adus acestei rase reputația de „câine” prin jucăușia și loialitatea pisicilor.

Burmeză europeană

Pisicile neînfricate din rasa Burmeză Europeană rămân jucăușe și prietenoase până la vârsta a treia. Aceste pisici adoră să fie în preajma oamenilor lor și au tendința de a urmări membrii familiei, inclusiv copiii și chiar câinii, oriunde se duc. Se zvonește că, odată ce ai deținut una dintre aceste pisici elegante și cu întreținere redusă, vei dori să rămâi cu această rasă pentru totdeauna!

Himalaya

O încrucișare între siameză și persană, Himalaya este cunoscută pentru că are cele mai bune caracteristici ale ambelor rase. Aceste pisici sunt dulci și jucăușe prin natura lor și nu sunt străine de poala caldă. Cu înfățișarea lor fermecătoare (fețe rotunde, ochi albaștri, guri îmbujorate și nasuri strâmbe) și temperamentele încântătoare, Himalayenii sunt frecvent aleși de familie, potrivit dailypaws.com.