Sari la conținut
Home » Rase de pisici care adoră apa. Am adunat cele mai frumoase exemplare

Rase de pisici care adoră apa. Am adunat cele mai frumoase exemplare

Este o concepție greșită comună că toate pisicile urăsc să se ude. Chiar dacă multor pisici domestice nu le place apa, aceste nouă rase de pisici iubesc apa mai mult decât majoritatea.

S-ar putea să găsiți aceste pisici sub un robinet care picură, în cadă sau chiar înotând.

Rase de pisici care adoră apa

1. Van turcesc

Turkish Van este supranumită „pisica înotătoare”, așa că, da, am spune că le place cu siguranță apa! Această rasă este originară din apropierea lacului Van, care este cel mai mare lac din Turcia. Se pare că foloseau înotul în lac ca o modalitate de a se răcori pe timp de caniculă, iar părul lor mătăsos este doar o singură blană, ceea ce înseamnă că se poate usca foarte ușor.

pisica van turcesc; sursă foto; lovetoknowpets.com
pisica van turcesc; sursă foto; lovetoknowpets.com

Mulți proprietari de Van turcești moderni spun că animalele lor de companie au încă această dragoste pentru apă în sânge, și adesea găsesc aceste pisici explorând cada de baie sau chiar jucându-se în apa din toaletă!

2. Bengal

Rasa aventuroasă Bengal nu este una care să se ferească de nimic, inclusiv de apă. Majoritatea nu se deranjează să se ude și chiar se vor bălăci în vasul de apă sau în fântâna lor.

pisica bengal
pisica bengal; sursă foto: lovetoknowpets.com

Rasa hibridă este o încrucișare între o pisică domestică de casă și o pisică leopard asiatică, iar acest pedigree sălbatic contribuie la predilecția lor pentru apă.

3. Maine Coon

Maine Coon este o altă rasă de pisici iubitoare de apă. Aceste pisici enorme provin din statul Maine, unde există multă apă. Unii oameni spun că afinitatea lor pentru apă vine de la faptul că au petrecut mult timp pe vapoare, în timp ce alții speculează că provine de la originea de pe coastă.

Oricum ar fi, Maine Coon a dezvoltat o haină rezistentă la apă și adoră să se bălăcească în H2O.

4. Angora turcească

Angora turcească nu este o rasă foarte comună, dar aceste pisici adoră absolut apa. La fel ca și rasa Turkish Van,

Anogrele turcești au o singură blană care se usucă foarte repede. Și pentru că se crede că sunt una dintre cele mai vechi rase de pisici stabilite, ele se stropesc în apă de secole.

angora turcească; sursă foto: lovetoknowpets.com
angora turcească; sursă foto: lovetoknowpets.com

5. Pisica norvegiană de pădure

Apa este abundentă în pădure, motiv pentru care pisica norvegiană de pădure nu este străină de lucrurile umede. Acești giganți blânzi au fost făcuți pentru a prospera în vreme umedă și rece, cum este cea din Norvegia.

sursă foto: lovetoknowpets.com
sursă foto: lovetoknowpets.com

Au chiar și o blană groasă, rezistentă la apă, perfectă pentru o baie ocazională în apă.

6. Bobtail japonez

Bobtail-ul japonez nu este cunoscut doar pentru coada lor scurtă. De asemenea, le place în mod deosebit apa. Chiar dacă probabil că nu vei găsi una dintre aceste drăgălășenii înotând în totalitate în apă, cu siguranță le place să se joace în ea. Fie că își scufundă lăbuțele în cadă sau într-un iaz, aventurosul Bobtail japonez este fără îndoială atras de apă.

7. Mau egiptean

Egyptian Maus seamănă foarte mult cu un Bengal argintiu, dar sunt o rasă distinctă. Chiar și așa, au o mulțime de asemănări, cum ar fi structura corporală atletică și natura lor aventuroasă.

sursă foto: lovetoknowpets.com
sursă foto: lovetoknowpets.com

Aceste pisici pătate sunt descendenți ai pisicii sălbatice africane, ceea ce explică cu siguranță dragostea lor pentru apă.

8. Abisinian

Jucăușul Abisinian este o rasă foarte iubită, dar știai că este și una dintre puținele rase de pisici despre care se știe că se bucură de apă?

sursă foto: lovetoknowpets.com
sursă foto: lovetoknowpets.com

Nu este neobișnuit să vezi un Aby cu capul udat după ce și-a băgat fața sub robinetul care picură sau s-a jucat în cadă.

9. Pisica Savannah

Poți alege cu ușurință o pisică Savannah dintr-o mulțime datorită aspectului lor exotic. Sunt un hibrid creat prin încrucișarea unei pisici domestice de casă cu un serval african, iar aceste pisici își păstrează multe dintre trăsăturile sălbatice.

sursă foto: lovetoknowpets.com
sursă foto: lovetoknowpets.com

Poți să dresezi în lesă una dintre aceste pisici inteligente și să o duci la aventuri pe apă, cum ar fi caiac sau chiar paddle boarding. Asigură-te doar că ai echipamentul potrivit pentru a-ți păstra pisica în siguranță.

Fiecare pisică are propriul nivel de confort

Este important să ne amintim că fiecare pisică este un individ și are propriile preferințe. Chiar dacă pisicuța ta este una dintre aceste rase de pisici iubitoare de apă, asta nu înseamnă că iubește apa.

Și acest lucru este valabil și pentru opusul; dacă pisica ta nu este una dintre rasele enumerate, asta nu înseamnă că urăște apa.

Orice pisică se poate bucura de apă dacă o expuneți la ea de timpuriu și îi creați o experiență pozitivă în jurul lucrurilor umede, informează lovetoknowpets.com.