Sari la conținut
Home » Pisici uriașe: 12 exemplare care te lasă cu gura cascată

Pisici uriașe: 12 exemplare care te lasă cu gura cascată

pisici uriașe

Vă vine să credeți sau nu, sunt pisici uriașe care pot măsura mai mult de un metru și jumătate! Așadar, haideți să aflăm care este cea mai mare rasă?

Primul lucru pe care îl veți observa la o pisică American Bobtail este coada lor! Au o coadă adorabilă și butucănoasă care măsoară doar câțiva centimetri în lungime.  Citiți mai departe pentru a afla!

12. Pisici uriașe: American Bobtail

American Bobtail poate crește, de asemenea, destul de mare, masculii cântăresc adesea până la 8 kilograme și au o înălțime de aproximativ 10 centimetri.

Un exmplar din rasa American Bobtail
American Bobtail

A 12-a cea mai mare rasă, Bobtail a fost acceptată ca rasă recent. în 2002 de către Asociația Internațională a Pisicilor și în 2006 de către Asociația Fanilor Pisicilor. Așa că nu au o istorie atât de lungă ca alte pisici uriașe de pe această listă.

11. Chausies

Chausies au fost dezvoltate prin împerecherea felinelor din junglă cu pisici domestice. Ca atare, ele sunt una dintre cele mai mari rase de pisici din lume. În timp ce multe rapoarte de pe internet menționează că Chausies ajung chiar și la 15 de kilograme, adevărul este că rareori ajung la această greutate masivă.

Pisicile de junglă care au fost crescute pentru a dezvolta Chausies cântăreau până la 18 kilograme, dar în general mai puțin. Deoarece au fost crescute și cu pisici domestice, Chausies sunt mai mici. Majoritatea masculilor cântăressc 7 kilograme sau mai puțin.

10. Siberian

Pisicile siberiene sunt, de asemenea, una dintre cele mai lungi pisici din lume. Cozile pufoase adaugă și mai multă lungime. A 10-a cea mai mare rasă de pisici, sibienele, sunt relativ nou venite în Statele Unite și au o blană groasă care le ajută să reziste la vremea friguroasă.

foto: lovetoknowpets.com
foto: lovetoknowpets.com

Masculii de pisică siberiană cântăresc până la 10 kilograme, în timp ce femelele vor cântări între 6- 8 kilograme.

9.Van turcesc

Curioasă, cu o afinitate pentru a se juca cu bolul lor de apă mai mult decât să o bea, Turkish Van este o rasă interesantă care își poate face casă cu aproape orice familie. Sunt mari și musculoși, menținând în același timp un cadru subțire și lung care nu face decât să le evidențieze și mai mult mărimea.

pisica van turcesc; sursă foto; lovetoknowpets.com
pisica van turcesc; sursă foto; lovetoknowpets.com

Poate dura până la cinci ani pentru ca Turkish Van să ajungă la maturitate deplină. Acest lucru le oferă suficient timp pentru a deven pisici uriașe. Masculii pot ajunge să cântărească până la 11 kilograme. În timp ce femelele sunt considerabil mai mici și cântăresc până la 6 kilograme.

Din cauza capacității lor de a crește până la dimensiuni atât de mari, mulți veterinari sugerează să se aștepte sterilizarea pisicuțelor Turkish Van la un an. Acest lucru se datorează faptului că procesul de sterilizare poate avea un impact asupra hormonilor. Ceea  ce poate influența modul în care cresc.

Pisici uriașe: 8. Bengal

Bengalii sunt o rasă populară de pisici care sunt hibrizi de pisici uriașe. Strămoșii lor sălbatici le-au dat un aspect unic, cu o varietate de semne de rasă și o strălucire aurie care le conferă un aspect regal. Faptul că sunt un hibrid de pisică sălbatică le-a conferit, de asemenea, o dimensiune mare.

pisici uriașe
sursa foto: animalsadda.com

Bengalii au o dimensiune impresionantă chiar și înainte de a lua în considerare greutatea lor maximă de 15 kilograme. În general, femelele cântăresc doar între 8 și 10 kilograme, dar, în unele cazuri rare, masculii de Bengal pot atinge proporții cu adevărat masive.

7. British Shorthair

Când te gândești la pisici, British Shorthair este probabil una dintre cele mai comune rase. Sunt sociabile și afectuoase, cu o afinitate de a se înțelege cu toată lumea, de la copii la câini.

La maturitate, British Shorthairs poate avea o înălțime de până la 14 inci și o greutate de până la 9 kilograme.

6. Persană

Pisicile persane sunt, fără îndoială, una dintre cele mai ușor de recunoscut pisici din lume. La urma urmei, puține rase împărtășesc farmecul acestei feline extravagante. Cunoscută pentru blana lor lungă și pentru capetele mari cu botul scurt, poate fi greu să nu observi o persană atunci când întâlnești una mai ales având în vedere mărimea lor.

Pisică persană înfoiată foto: fourpaws
Pisică persană înfoiată foto: fourpaws

Deși persanii nu sunt nici pe departe la fel de mari ca unele dintre cele mai mari rase de pisici, cum ar fi Maine Coon, totuși au o dimensiune impresionantă care le-a câștigat locul pe această listă. Pisicile persane pot ajunge să aibă până la 15 centimetri înălțime, ceea ce este mai înalt decât pisicile din Pădurea Norvegiană și la fel ca Ragamuffins.

Cu toate acestea, în ciuda tendinței lor de a crește în înălțime, greutatea lor maximă tinde să se situeze în medie în jurul a 12 kilograme.

5. Pisica norvegiană de pădure

Știați că a zecea cea mai mare rasă de pisici, Siberianul, este, de asemenea, considerată un posibil strămoș al pisicii norvegiene de pădure? O rasă domestică originară din nordul Europei, această felină blănoasă este adaptată la climatele reci datorită blănii sale de lână. Ține la distanță frigul și apa

În timp ce sunt deja una dintre cele mai mari rase de pisici din lume, această blană poate avea o grosime de până la 10 cm! Masculii de pădure norvegiană au tendința de a cântări până la  11 kilograme.

pisica norvegiană; sursă foto: AZ Animals
pisica norvegiană; sursă foto: AZ Animals

În cazuri rare, au fost înregistrați cântărind până la 15 de kilograme! Este o mărime impresionantă, având în vedere că unele rase de pisici aproape că nu depășesc niciodată 3 kg.De asemenea, pot crește până la 12 centimetri înălțime și 18 centimetri lungime.

4. Ragdoll

Nu putem vorbi despre Ragamuffins fără să vorbim mai întâi despre Ragdolls! Crescute pentru prima dată în anii 1960, aceste pisici de talie mare sunt cunoscute ca fiind câinii lumii pisicilor datorită personalității lor prietenoase și afectuoase.

Au un corp mare, musculos și o blană groasă care poate fi de diferite culori și marcaje. Sunt, de asemenea, una dintre cele mai mari rase de pisici din lume.

Pisici uriașe; Ragdolls

Masculii adulți Ragdolls tind să fie mai mari decât femelele lor și pot ajunge să cântărească până la 11-12 de kilograme, deși, la fel ca majoritatea pisicilor de pe listă, există pisici uriașe care cresc chiar mai mari!

Deși sunt puțin mai mici, femelele Ragdolls au totuși dimensiuni lăudabile, cu o medie de 15 kilograme.

3. Pisici uriașe: Ragamuffin

Ragamuffins nu au fost întotdeauna una dintre cele mai mari rase de pisici din lume. De fapt, abia la sfârșitul secolului al XX-lea au fost considerate o rasă! Cândva o variantă a Ragdoll-ului, Ragamuffin-ul este cunoscut pentru corpul său mare, pufos și pentru personalitatea laxă. Și, bineînțeles, pentru mărimea lor!

Unui Ragamuffin îi poate lua până la cinci ani pentru a se maturiza complet – ceea ce nu este prea surprinzător când afli cât de mari pot fi. Pisicile Ragamuffin adulte pot ajunge să aibă o înălțime de până la 15 centimetri și o greutate de 20 de kilograme. Cu o blană groasă asemănătoare cu cea a strămoșilor lor Ragdoll, însă, aceste feline prietenoase par chiar mai mari.

Pisici uriașe: Savannah

Savannah sunt pisici hibride de talie mare, crescute din servale, o pisică sălbatică mare originară din Africa, și pisici domestice, de obicei pisici siameze.Sunt, de asemenea, una dintre cele mai noi rase de pisici existente, fiind declarată rasă oficială abia în 2001.

Savanele nu sunt nici singurele rase de pisici hibride. Savannah și alte rase hibride, cum ar fi Bengalii, au tendința de a arăta o puternică latură sălbatică, în special în aspectul lor. Aceste trăsături se pot estompa însă cu fiecare generație. Ceea ce poate cauza o mare varietate în ceea ce privește aspectul și mărimea.

Pisici uriașe: rasa Savanah

Vă puteți aștepta ca aceste pisici mari să cântărească între 10 și 25 de kilograme. Pot ajunge să aibă o înălțime de până la 17 centimetri. Masculii tind să fie mai mari decât femelele, deși ambele se mândresc totuși cu o dimensiune impresionantă. Generațiile mai târzii de Savannah sunt încă relativ mari și ele. De fapt, cele mai multe dintre ele încă ajung să cântărească aproape 20 de kilograme!

1.Maine Coon

Maine Coon este cea mai mare rasă de pisică domestică din lume! Maine Coon este una dintre cele mai vechi rase de pisici originare din America de Nord. Este una dintre cele mai mari.

Acești giganți blânzi sunt cunoscuți pentru dimensiunile mari și pufoșenia lor. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care sunt una dintre cele mai populare rase.

În medie, Maine Coonii pot ajunge să cântărească până la 18 kilograme, deși unii dintre Maine Coonii care dețin recorduri au cântărit peste 30 de kilograme, potrivit azanimals.com.