Sari la conținut
Home » Pisici rare! Rasa Snowshoe, necunoscută până acum

Pisici rare! Rasa Snowshoe, necunoscută până acum

De ce stă pisicuța mea cu botul pe lăbuțe? ; sursă foto: rover.com

De obicei, nu ne gândim la pisici ca la niște rase. În cazul companionilor canini, există o tonă de informații despre diferite rase, inclusiv despre trăsăturile fizice și sociale comune.

Cu toate acestea, felinele au, de asemenea, rase separate, dincolo de cele cunoscute în mod obișnuit, cum ar fi Maine Coons și pisicile siameze. Una de care s-ar putea să nu fi auzit este pisica de zăpadă. Există probabil un motiv pentru care nu ați auzit niciodată de această pisică, deoarece rasa este rară.

Pisică în sălbăticie; sursă foto: The Sprucepets,com
pisica cu ghetuțe albe; foto thesprucepets.com

Numele sună adorabil, evocând gânduri de nopți de iarnă confortabile, cuibărit pe canapea cu un prieten felin la picioarele tale. Desigur, nu vrei să judeci o rasă de pisică după nume.

Știind la ce să te aștepți de la o pisică de zăpadă te poate ajuta să determini dacă rasa este cea mai bună pentru casa, familia și stilul tău de viață. Iată ce trebuie să știi despre aceste pisici, inclusiv aspectul lor dulce și personalitățile lor iubitoare.

Trăsături fizice ale unei pisici cu zăpadă

Pisica snowshoe a fost dezvoltată pentru a obține un aspect specific. O scurtă lecție de istorie: În anii 1960, Dorothy Hinds-Daugherty, o crescătoare de pisici siameze din Philadelphia, a fost plăcut surprinsă când a produs o iesle care includea trei pisoi cu picioare albe. Arătau ca și cum ar fi avut șosete.

Culoarea a impresionat-o pentru că a decis că ar fi minunat dacă această trăsătură ar deveni mai frecventă. Ea a apelat la ajutorul unui alt crescător, ceea ce a dus la încrucișarea dintre pisicile siameze și pisicile americane shorthair.
rase de pisici rare: snow shoe; sursă foto: lovetoknowpets.com
Snowshoile au evoluat recent, iar rasele părintești preferate sunt acum rasele Siameze și Oriental shorthairs, mai corpolente. Rasa este rară, deoarece necesită un model rigid, preferat, rezultat din gene recesive. Șosetele pot fi atât de dificil de realizat încât multe dintre organizațiile de top ale pisicilor din lume nu o recunosc.

Cum arată o pisică cu zăpadă?

Pisicile Snowshoe sunt feline adorabile. Iată câteva trăsături fizice comune:

Culoarea ochilor: Albastru

Lungimea și textura blănii: Scurtă, netedă, cu o singură blană

Culoarea blănii: Născute toate albe, pisicile snowshoe adulte sunt albe, ciocolatii, albastre, negre, cafenii sau maro.

Pisicile Snowshoe de zăpadă pot avea o mască pentru ochi. Blana se întunecă adesea odată cu vârsta. Lăbuțele sau „șosetele” albe reprezintă aspectul caracteristic al rasei d

Corpul: Corpuri robuste și musculoase, fețe pline și urechi lungi cu vârfuri rotunjite

Care sunt unele probleme de sănătate comune la pisicile cu zăpadă?

Pisicile Snowshoe pot trăi o viață lungă și sănătoasă. Rasa nu este predispusă la afecțiuni unice de sănătate și poate trăi între 15 și 20 de ani. Bolile renale și cardiace – comune în rândul majorității raselor de pisici – pot afecta pisicile Snowshoe.

Deși aceste pisicuțe au reputația de a fi rezistente, părinții animalelor de companie pot lua totuși unele măsuri pentru a-și menține prietenii felini sănătoși. Aspecte pe care le descriem mai jos.

Pisica cu ghetuțe albe; sursă foto FAQcats.com
Pisica cu ghteuțe albe în grădină

Microciparea lor pentru a asigura o reîntâlnire în cazul în care pisica iese din casă; Să fie la zi cu vaccinurile și cu tratamentele preventive lunare; Vizitarea periodică a medicului veterinar, de obicei o dată sau de două ori pe an
Să le lăsați apă din belșug; Hrănirea cu o dietă de înaltă calitate constând în principal din hrană pentru pisici.

Care sunt trăsăturile comune de personalitate ale unei pisici de zăpadă?

Chiar și pisicile din aceeași rasă și din aceeași iesle vor avea trăsături de personalitate diverse. Cel mai bine este să discutați cu un crescător sau un adăpost de renume pentru a obține informații despre rasa de pisici snowshoe pe care doriți să o primiți în familia dumneavoastră. Cu toate acestea, pisicile snowshoe sunt, în general, pisicuțe amabile, iubitoare și sociabile.

Acest lucru poate surprinde persoanele care cred că felinele sunt distante și antisociale, dar tinde să fie adevărat în cazul pisicilor snowshoe. Pisicile prezintă trăsături pe care le asociem de obicei cu câinii – își salută oamenii la ușă, sar în poala ta pentru toate îmbrățișările și preferă să fie în preajma oamenilor. Pisicile sunt, de asemenea, jucăușe. Jucăriile de tip baghetă și mingile de tip crinkle le vor menține fericite și implicate, potrivit pawtracks.com.