Sari la conținut
Home » 10 dintre cele mai frumoase rase de pisici din lume. Câteva trăsături comune de caracter ale acestora

10 dintre cele mai frumoase rase de pisici din lume. Câteva trăsături comune de caracter ale acestora

O parte dintre cele mai frumoase rase de pisici din lume, cu trăsături asemănătoare din punct de vedere al caracterului, care le fac potrivite pentru a se integra rapid în sânul unei familii.

Angora turcească

Este una dintre cele mai vechi rase naturale, luând naștere pe teritoriul Turciei, exact unde se situează Ankara, denumită în trecut Angora.

Pisicile din rasa Angora sunt extrem de frumoase, cu blana lungă și mătăsoasă, suple și agile și, de asemenea, este foarte elegantă și grațioasă. A apărut din împerecherea pisicii sălbatice Africane cu rasele locale.

British Shorthair

Această rasă de pisici este de talie medie, fiind foarte afectuoase din fire ceea ce le face un animal de companie perfect pentru o familie. Pe deasupra are și o personalitate calmă și echilibrată.

Este una dintre cele mai vechi rase de pisici din lume, ele având culori diferite pentru toate gusturile, chiar dacă majoritatea le cunoaște în clasicele culori albastru-gri. Sunt pisici rezistente, care pot trăi și până la 15 ani, dacă li se acordă atenția necesară și sunt îngrijite în mod corespunzător.

Birmaneză

Cea mai atractivă parte a corpului a acestei rase sunt ochii de culoare albăstrui. Sunt renumite ca pisici extrem de iubitoare și afectuoase, fiind recunoscute ca animale de companie timp de mai multe generații. Sunt sociabile, inteligente și prietenoase, dar și curioase și atașate de oameni.

Toyger

Cu blana asemănătoare cu cea a unui tigru, ea este jucăușă și afectuoasă, fiind potrivită pentru o familie, întrucât este adaptată la genul acesta de viață și, pe deasupra, se întelege bine și cu alte animale de companie.

Această rasă a fost dezvoltată încă din anul 1980, în momentul în care un crecător de pisici bengaleze din California, a găsit doi pui de pisică Bengaleză cu marcaje pe blană, asemănătoare cu cele ale tigrilor. Sunt pisici foarte inteligente, adorabile și prietenoase.

Ragdoll

O rasă de pisici foarte populară și comună printre iubitorii de pisici, Ragdolls sunt de fapt pisici foarte afectuoase, jucăușe și loiale.

Ele abia dacă vor să cunoască ceva în afara casei lor. Această rasă este extrem de inteligentă și poate fi antrenată pentru diverse activități. Ele te cuceresc prin blana și culoarea extraordinare dar, totodată, prin ochii colorați în albastru deschis, mari și rotunzi.

Siameză

Sunt cele mai comunicative pisici din această listă, având o voce zgomotoasă, dar și foarte curioase, întrucât le vei găsi urmărindu-te tot timpul.

Corpul lor este musculos și sunt cunoscute pentru ochii lor migdalați. Ele se găsesc în diverse variante de nuanțe.

Exotic Shorthair

Această rasă de pisică este una de tip persan cu blană scurtă, de talie medie. Sunt pisici scunde și îndesate, cu cap rotund și lat, ochi mari și rotunzi. A apărut în anul 1960, devenind o pisică extrem de populară.

Sunt disponibile într-o mare varietate de culori și modele ale blănii asemănătoare cu ale pisicilor persane, însă și un model pătat nisipiu, potrivit purina.ro.

Această rasă de pisici este o alegere foarte populară ca animal de companie în întreaga lume și este bine cunoscută pentru loialitatea, natura lor jucăușă și afectuoasă.

Abisiniană

Da! sunt numite după Abisinia, care este fostul nume al Etiopiei. De fapt, se crede că această rasă de pisici este originară din acel loc.

De asemenea, are o asemănare cu pisica sacră din Egipt. Sunt prea inteligente, active și jucăușe și pot fi dresate foarte ușor.

Scottish Fold

Această pisică are urechi unice, cu un aspect lăsat, pe care cu greu le veți găsi la alte rase de pisici. Aceasta este provenită din Scoția și aproape tot ce veți găsi la ea este rotund, de aceea, seamănă cu o jucărie de pluș.

Au o față rotundă și chiar și ochi rotunzi. În mod uimitor, pot sta pe picioarele din spate, echilibrând corpul pentru o lungă perioadă de timp în această poziție. Sunt de fapt foarte jucăușe și afectuoase și, totodată, potrivite pentru copii, datorită peronalității pe care acestea o au, calmă și iubitoare.

Persană

Este una dintre cele mai populare și mai vechi rase de pisici din lume. Este o rasă foarte atrăgătoare, originară din Persia cu mult timp în urmă. Se găsesc de fapt în peste 80 de variante de culoare și au blănuri lungi pe tot corpul. Pisicilor persane le place întotdeauna să se afle în centrul atenției și sunt în general liniștite și calme din fire.

Aceste 10 dintre cele mai frumoase rase de pisici din lume au trăsături asemănătoare de caracter, cum ar fi faptul că oferă afectivitate, sunt iubitoare, calme, ceea ce le face potrivite pentru copii și pentru viața în cadrul unei familii.