Sari la conținut
Home » Rase de câini care se înțeleg de minune cu pisicile

Rase de câini care se înțeleg de minune cu pisicile

caini și pisici; sursă foto: lovetoknowpets.com

Am văzut cu toții fotografiile adorabile cu pisici și câini care se îmbrățișează și care demonstrează că aceste două specii pot fi cele mai bune prietene. Iar dacă te gândești să adaugi un câine în gospodăria ta exclusiv felină, acesta este visul, nu-i așa?

Din păcate, nu toate rasele de câini iubesc pisicile la fel de mult ca tine. Unele pur și simplu aleargă în mod natural după micile creaturi, deoarece au fost crescute pentru a vâna rozătoare sau alte animale mici. Dar nu vă pierdeți speranța, pentru că există la fel de multe rase de câini care se înțeleg bine cu pisicile.

Top 7 rase de câini care se înțeleg de minune cu pisicile

7. Keeshond

Keeshond este o rasă care nu este nici pe departe atât de populară pe cât ar trebui să fie. Acești câini pufoși au fost crescuți pentru a fi tovarăși, așa că se înțeleg practic cu toată lumea, inclusiv cu pisicile.

sursă foto: lovetoknowpets.com
sursă foto: lovetoknowpets.com

Keeshonds sunt super prietenoși, blânzi și ascultători. Ce să nu-ți placă?

6. Newfoundland sau Terranova

Terranova nu se numesc degeaba Gentle Giants (giganți blânzi). Această rasă pașnică se înțelege bine cu pisicile, în ciuda diferenței lor mari (și spunem MARI) de mărime. Nu fiți surprins dacă Newfie-ul dumneavoastră se va atașa atât de mult de pisica dumneavoastră încât vor deveni unul pentru celălalt animale de sprijin emoțional!

5. Maltezul

Dacă ești în căutarea unui câine mic și prietenos cu pisicile, maltezul este o alegere excelentă. Bichonul maltez este un câine jucăuș și inteligent dornic să vă facă pe plac.

Cei mai mulți dintre ei ajung la un maxim de aproximativ 7 kilograme, ceea ce înseamnă că pisica ta va fi probabil mai grea decât noul tău canin. Dar asta nu îi va împiedica să se zbenguie împreună.

4. Golden Retriever

Golden retrieverii sunt una dintre cele mai prietenoase rase de câini, iar dragostea lor se extinde și asupra pisicilor. Goldens sunt super răbdători și empatici, motiv pentru care sunt renumiți ca și câini de terapie și de serviciu. Vestea bună este că aceste caracteristici îi fac, de asemenea, să se potrivească perfect cu pisicile.

În plus, pisicile adoră să se ghemuiască în blana lor lungă și luxuriantă. Credeți-ne, știm din experiență.

3. Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel sunt câini incredibil de ușori care ar fi încântați să trăiască într-o casă cu pisici. Datorită naturii lor blânde, îi vor iubi pe toți cei din casă (inclusiv pisicile), fără să simtă nevoia de a le aduna sau de a le fugări.

Trebuie doar să fiți atenți la toaletare. Chiar dacă este drăguț să vezi cum pisicuța ta se leagă de spanielul tău lingându-l, ar putea dezvolta minge de păr din cauza blănii lungi.

2. Papillon

O spunem pe șleau: Papillon este, practic, pisica din lumea câinilor. Drept urmare, sunt foarte potriviți pentru pisici. Papillon sunt câini inteligenți și siguri pe ei, care nu iubesc nimic mai mult decât să se ghemuiască în poala ta sau chiar lângă o pisică caldă. Am redenumi această rasă „Cel mai bun prieten al pisicii” dacă am putea.

1. Pug

Și alegerea noastră de top pentru cea mai bună rasă de câini pentru pisici este nimeni altul decât pug-ul. Câinii Pug sunt adevărați câini de familie care se înțeleg cu toată lumea: pisici, alți câini, copii și chiar și animale de companie mici. Rareori mușcă și au o personalitate foarte fermecătoare și caraghioasă.

pugs cu sindromul limbii scoase afară
pugs cu sindromul limbii scoase afară; sursă foto: dogtime.com

Acești câini rezistenți sunt incredibil de loiali, așa că un pug nu ar ezita să își protejeze prietenul felin dacă ar fi vreodată în pericol. Dacă sunteți în căutarea lui Otis pentru Milo al dumneavoastră, noi votăm pentru această rasă iubitoare, potrivit lovetoknowpets.com.