Sari la conținut
Home » Chiar și Aristotel i-a descris ca fiind perfect proporționați. Despre ce câini este vorba?

Chiar și Aristotel i-a descris ca fiind perfect proporționați. Despre ce câini este vorba?

Actrița care și-a clonat câinele!

Îndrăgitul maltez a fost un companion al oamenilor timp de secole. Acest câine micuț arată bine, este fermecător și suficient de adaptabil pentru a continua să câștige inimi… și spații în poala oamenilor.

Aflați mai multe fapte despre maltez pentru a cunoaște și mai bine acestă rasă de câini fascinantă.

1. Se spune că Sfântului Paul i s-a dat un Bichon maltez

Potrivit legendei, Sfântului Pavel i s-a dat un  Bichon maltez după ce a naufragiat în Malta. De ce? Se pare că l-a vindecat pe tatăl guvernatorului roman, Publius. În semn de recunoștință, Publius i-a dăruit un câine frumos.

2. Aceasta este o rasă de câine cu adevărat străveche

Istoria maltezului datează probabil de la fenicienii, care au adus câinele în Malta. Grecii din secolele IV și V î.Hr. au imortalizat rasa în arta lor, în timp ce Aristotel a descris maltezul ca fiind „perfect proporționat”.

3. Sunt recunoscuți de AKC de peste un secol

Maltezul a fost recunoscut de American Kennel Club în 1888. Clubul părinte al rasei, American Maltese Association, a fost format în 1961, la mai bine de 50 de ani după ce primul club specializat în maltez a fost organizat în America. În 1969, Asociația Americană a Maltezului American a devenit un club membru al AKC și clubul părinte oficial al rasei.

4. Elizabeth Taylor și-a adorat maltezul

Chiar și regalitatea de la Hollywood iubește maltezul. Regretata actriță Elizabeth Taylor a acordat atenție numeroșilor ei maltezi, aducându-i oriunde mergea (de la studiourile de televiziune la un eveniment de lansare a noului ei parfum).

8. Standardul rasei prevede o talie mică și un comportament blând

Standardul oficial al rasei AKC pentru maltez spune că aceșt câini trebuie să cântărească sub 2,5 kilograme. Greutatea preferată este între 4 și 6 kilograme. În ceea ce privește temperamentul, standardul rasei notează că maltezul este blând în maniere, dar și vioi și jucăuș, potrivit platformei dedicate câinilor de companie American Kennel Club.