Sari la conținut
Home » Insolația la câini: cum să preveniți și să răcoriți imediat animalul de companie

Insolația la câini: cum să preveniți și să răcoriți imediat animalul de companie

Ca orice alt mamifer, câinii se pot supraîncălzi. Atunci când câinele dumneavoastră se încălzește, trebuie să acționați rapid pentru a-l răcori. Nu intrați în panică, iată cum să faceți acest lucru

Nu ești singurul care se descurcă greu vara. Cățelul tău preferat poate fi și el destul de sensibil la acest exces de căldură. De fapt, vara poate fi o perioadă periculoasă pentru cățelul tău dacă nu ești atent. Insolația este o afecțiune incredibil de periculoasă (adesea chiar fatală) care afectează câini de toate formele, mărimile și vârstele pe parcursul lunilor de vară.

Există un caz comun al acestei probleme care este discutat pe scară largă. Probabil că ați aflat deja despre pericolele de a vă lăsa câinele într-o mașină fierbinte cu geamurile deschise. Cu toate acestea, insolația poate apărea în orice moment dacă câinele dumneavoastră nu are acces corespunzător la umbră sau apă.

Semnele supraîncălzirii

Este normal ca animalul de companie să gâfâie într-o zi călduroasă de vară, dar dacă nu sunteți atent, câinele dumneavoastră poate escalada rapid de la a simți un pic de căldură la a suferi de etapele inițiale ale insolației. Unele dintre semnele de insolație la care trebuie să fiți atenți includ:

Gâfâială excesivă; Ritmul cardiac rapid; Salivație excesivă/roșeață; Gingii palide sau cenușii; Slăbiciune sau confuzie; Vărsături; Diareea.

Dacă observați că animalul de companie prezintă oricare dintre aceste semne, este esențial să luați măsuri imediate pentru a-l răcori. Câinii care nu primesc un tratament prompt pentru insolație pot evolua rapid spre convulsii, comă sau chiar stop cardiac. Nu este o exagerare să spunem că acest lucru poate provoca chiar moartea în câteva minute. Nu este o glumă. Insolația este un risc uriaș în cazul multor canini.

Câteva modalități de a vă răcori animalul de companie

În timp ce răcirea câinelui este foarte importantă dacă acesta suferă de insolație, trebuie să aveți grijă să nu o faceți prea repede. Desigur, este important să monitorizați aceste lucruri, dar este, de asemenea, important să nu reacționați exagerat și să nu-i provocați câinelui dumneavoastră o suferință inutilă.

Nu ar trebui, de exemplu, să vă aruncați câinele într-o cadă cu apă cu gheață, deoarece acest lucru ar putea provoca contracția capilarelor din pielea sa, ceea ce va împiedica răcirea organelor interne. Dincolo de aceste fapte științifice, este, de asemenea, pur și simplu neplăcut. În schimb, ar trebui să încercați una dintre următoarele metode:

Prosopul umed; Aerul condiționat sau ventilatorul

Înmuiați un prosop în apă rece și întindeți-l peste corpul câinelui dumneavoastră pentru a-l răci încet. Dacă animalul de companie este foarte mic, este recomandat să folosiți apă călduță mai degrabă decât apă rece pentru a evita răcirea lui prea rapidă. Până la urmă, cățeii mici sunt mai sensibili decât cei mari.

În cazul în care câinele dumneavoastră se află în stadiile incipiente ale insolației, mutarea lui în interior într-o zonă cu aer condiționat sau plasarea unui ventilator în fața lui poate fi suficientă pentru a-l răcori. De asemenea, se recomandă să vă lăsați câinele să se întindă pe o suprafață rece, cum ar fi podelele din gresie sau lemn, mai degrabă decât pe covor, pentru a accelera procesul de răcire.

Bazin de apă și hidratarea imediată

Singurul loc în care câinii sunt capabili să transpire este prin tălpile picioarelor, așa că dacă îl puneți să stea într-un bazin sau într-o cadă plină cu câțiva centimetri de apă rece poate ajuta la răcirea lui. Nu uitați, apa trebuie să fie călduță sau rece, niciodată rece ca gheața (și nu folosiți cuburi de gheață pentru a răci apa, deoarece aceasta va deveni mult prea rece). Trebuie să fiți sensibil la nevoile cățelului și nu doriți să provocați un nou set de probleme legate de temperatură.

În timp ce folosiți una dintre metodele prezentate mai sus pentru a vă răcori câinele, ar trebui să îi dați și apă proaspătă de băut. Deși apa cu gheață nu este în mod inerent periculoasă pentru câini, este mai bine să o evitați în situațiile în care insolația este un factor, deoarece nu doriți să vă răciți câinele prea repede.

De asemenea, este important să vă asigurați că nu bea apa prea repede sau ar putea înghiți aer, ceea ce va contribui la balonare. Încercați să îi ușurați revenirea la starea de relaxare bând ușor puțină apă.

Folosiți un termometru

În timp ce vă răcoriți câinele, este de asemenea o idee bună să îi monitorizați temperatura corpului cu un termometru, pe care ar trebui să îl aveți pentru a-i monitoriza sănătatea în general. Odată ce temperatura cățelușului dumneavoastră revine la normal, nu mai este nevoie să îl răciți în continuare.

De fapt, este o idee bună să vă uscați câinele în acest moment și chiar să îl acoperiți pentru a vă asigura că nu continuă să piardă căldură corporală. De asemenea, ar trebui să vă duceți câinele la medicul veterinar cât mai curând posibil după un incident de lovitură de căldură pentru a vă asigura că nu s-au produs leziuni interne și că nu există alte complicații.

Este uimitor cât de repede poate duce un accident vascular cerebral din cauza căldurii la alte probleme de sănătate și mai substanțiale la câini.

Cum să preveniți accidentul vascular cerebral din cauza căldurii la câini

Să știi ce trebuie să faci atunci când câinele tău suferă de insolație este minunat, dar nu ar fi chiar mai bine să nu trebuiască niciodată să te confrunți cu această problemă în primul rând? Aici intervine prevenirea insolației la câini. Știind cum să preveniți această problemă, puteți lua măsuri pentru a vă păstra câinele fericit și sănătos, indiferent de temperatura de afară. Este întotdeauna mai bine să evitați acest tip de probleme decât să vă luptați să le vindecați.

Din fericire, nu este prea greu de prevenit insolația la câini. De fapt, câteva măsuri de bun simț pot ajuta foarte mult la menținerea câinelui dumneavoastră fericit în timpul căldurii de vară. De exemplu, dacă afară este cald și umed, nu doriți să vă forțați câinele să petreacă prea mult timp afară. De asemenea, cu siguranță nu ar trebui să-l lăsați singur afară pentru perioade lungi de timp. Lăsați-l să stea în casă, unde este răcoare și unde se poate simți confortabil cu restul familiei.

Desigur, la fel ca în orice altă zi, veți dori ca și cățelușul să aibă parte de o activitate în aer liber (cum ar fi o plimbare sau chiar o joacă în curte). Acest lucru este vital pentru a obține în cerințele de exerciții fizice ale câinelui dumneavoastră pentru o zi și, bineînțeles, pentru a-l lăsa să meargă la baie.

Așadar, nu vă închideți câinele în timpul unei zile deosebit de călduroase, ci doar reduceți timpul pe care îl petrece în căldură și umiditate. Acest lucru va contribui în mare măsură la prevenirea supraîncălzirii câinelui dumneavoastră.

Asigurați în permanență accesul la apă și umbră

De asemenea, în timp ce câinele este afară, asigurați-vă că are acces la apă și la umbră în permanență. Verificați-i comportamentul și observați dacă începe să se simtă prea cald și inconfortabil. Câinii nu ar trebui să fie lăsați nesupravegheați în timpul căldurii extreme de vară. Este pur și simplu prea periculos.

Înotul este o modalitate minunată de a vă face cățelul să se bucure de activitate fizică în zilele călduroase, reducând în același timp șansele de accident vascular cerebral din cauza căldurii. Asta dacă câinelui îi place să înoate, bineînțeles. Dacă nu-i place să înoate, există și alte modalități de a se juca în apă.

Deplasarea prea rapidă poate, de asemenea, să facă ca șansele de supraîncălzire și deshidratare să crească vertiginos de mult. De asemenea, este important să luați întotdeauna cu voi apă în zilele călduroase, astfel încât să puteți bea ori de câte ori simțiți nevoia. Acest lucru poate fi extrem de util pentru a-l menține hidratat și merită întotdeauna luat în considerare, potrivit petguide.com.