Sari la conținut
Home » Sondaj: 2 din 3 proprietari de câini susțin că patrupedul lor nu ar în rezista în sălbăticie. Sunteți de acord?

Sondaj: 2 din 3 proprietari de câini susțin că patrupedul lor nu ar în rezista în sălbăticie. Sunteți de acord?

antena3cnn.ro

Dacă animalul dumneavoastră de companie ar fi scăpat în sălbăticie, ar ști cum să supraviețuiască singur? Un sondaj recent realizat de One Poll și comandat de Now Fresh a arătat că 2 din 3 proprietari de câini cred că animalul lor de companie nu ar fi niciodată capabil să supraviețuiască singur în sălbăticie.

Studiul a fost realizat între 20 și 23 martie 2023, adresând iubitorilor și stăpânilor de câini o serie de întrebări legate de dependența (sau lipsa acesteia) câinelui lor, de stilul lor de viață și de dieta lor actuală.

Persoanele care au câini consideră că animalul de companie nu se poate adapta în sălbăticie

Într-o perioadă în care multe companii își concentrează mesajele de marketing pe legătura dintre câini și lupi, studiul a scos la iveală o concluzie interesantă: Proprietarii de câini recunosc faptul că, deși lupii pot fi strămoșii lor, câinii domestici de astăzi duc un mod de viață foarte diferit.

Dintre cei intervievați, 86% dintre proprietari au declarat că al lor câine trăiește „o viață de lux”, în timp ce 77% au fost de acord cu faptul că, în prezent, câinii s-au obișnuit să fie îngrijiți și răsfățați.

Ce legătură au aceste informații cu nevoile alimentare ale unui câine?

„Câinii au evoluat față de strămoșii lor lupi în atât de multe feluri”, a declarat Theresa Lantz, nutriționist pentru animale de companie la Petcurean, producătorii NOW FRESH Pet Food. „Această evoluție include și schimbări în ceea ce privește nevoile lor nutriționale. Dacă luăm în considerare cât de diferit este stilul lor de viață de astăzi – care include faptul că sunt mai sedentari și mai dependenți de oameni – trebuie să luăm în considerare și faptul că aceste cerințe nutriționale s-ar schimba și ele.”

Potrivit Isle Royale Wolf-Moose Project, lupul mediu va merge aproximativ opt ore pe zi, între călătorii, pentru a-și apăra teritoriul și pentru obținerea hranei. Între timp, studiul a constatat că un câine domestic doarme în medie 11 ore pe zi, jucându-se și fiind activ doar două ore.

Diferențele în ceea ce privește nevoile lor nutriționale și dieta obișnuită merg dincolo de cerințele calorice pentru a le susține activitatea regulată.

66% dintre cei intervievați nu sunt dispuși la compromisuri în ceea ce privește hrana pentru câini

Datorită numeroaselor progrese din lumea nutriției animalelor de companie, proprietarii de câini au acces la alimente comerciale echilibrate și de înaltă calitate pentru câini. Acest lucru a fost combinat cu un accent din ce în ce mai mare pe educație, ajutând proprietarii de câini să înțeleagă mai bine impactul pe care hrana câinelui lor îl are asupra sănătății și bunăstării lor generale.

De fapt, 66% dintre proprietarii de câini intervievați au declarat că nu sunt dispuși să facă compromisuri în ceea ce privește calitatea alimentației cățelului lor. Cu toate acestea, studiul a dezvăluit, de asemenea, că în rândul comunității de animale de companie se răspândesc încă multe informații eronate.

O astfel de zonă de confuzie este nivelul de proteine de care are nevoie un câine în dieta sa. O treime dintre cei intervievați au declarat că își hrănesc câinele cu o dietă bogată în proteine. Când au fost întrebați de ce, aceștia au împărtășit următoarele convingeri cu privire la dietele bogate în proteine:

Sunt de o calitate mai bună (54%)
Se potrivesc mai bine stilului de viață al câinelui lor (40%)
Sunt „corecte din punct de vedere biologic” (36%).

Ce asemănare este între câini și lupi

Lupii se bazează pe o dietă bogată în proteine pentru a-și susține nivelul ridicat de activitate. Dar majoritatea câinilor domestici nu se implică în atât de multă activitate fizică zilnică. Ca atare, nutriționiștii îi sfătuiesc pe proprietarii de câini să se concentreze mai mult pe calitatea sursei de proteine din hrana câinelui lor decât pe cantitate.

„Dietele moderate în proteine sunt preferențiale pentru majoritatea câinilor”, a explicat Lanz. „De fapt, orice cantitate mai mare decât cea pe care corpul lor o poate folosi nu este benefică pentru sănătatea animalului dumneavoastră de companie și poate chiar contribui la diaree, gaze urât mirositoare și chiar la creșterea în greutate.”

Data viitoare când cumpărați hrana pentru cățelul dumneavoastră, amintiți-vă aceste informații valoroase! Citiți cu atenție ingredientele și defalcarea nutrițională a alimentelor pe care le aveți în vedere. Căutați o hrană pentru câini care folosește ingrediente integrale recognoscibile și care identifică clar sursele de proteine.