Sari la conținut
Home » Rase de câini care ne fac mai fericiți, potrivit unui studiu din social-media

Rase de câini care ne fac mai fericiți, potrivit unui studiu din social-media

sursă foto: cutzucutzu.com

În calitate de părinți de câini, ne place să împărtășim imagini și povești cu cățeii noștri. La urma urmei, cu toții avem cel mai drăguț și adorabil câine. Nu-i așa? Uneori, aceste povești sunt amuzante, împărtășesc momente speciale, iar alteori aceste postări sunt povești triste care ne trag de inimă.

Curioși cu privire la această gamă de emoții, Protect My Paws a analizat recent conținutul din aproape un sfert de milion de tweet-uri cu tematică canină. De aici, au identificat cele 10 rase de câini care ne fac cei mai fericiți – iar rezultatele au fost surprinzătoare!

Top 10 rase de câini care ne fac mai fericiți

Pentru a analiza și a înțelege emoțiile legate de fiecare tweet din studiu, au folosit NRC Lexicon. Acest instrument analizează întreaga propoziție, scanând-o pentru a găsi cuvinte și fraze emoționale recognoscibile. Aceasta a inclus fraze fericite, triste, de teamă și de încredere.

Rezultatul a fost o defalcare a raselor de câini asociate cu fiecare emoție, iar rezultatele au fost surprinzătoare. În timp ce v-ați fi așteptat să vedeți câinii ciobănești germani printre cei mai de încredere sau Golden Retriever în topul câinilor care ne fac să ne simțim cel mai fericiți, s-ar putea să fiți șocați. Rasele care au făcut această listă se îndepărtează de stereotipurile obișnuite.

Așadar, ce câini ne fac mai fericiți?

Studiul a constatat că micuța minge de blană neagră cunoscută sub numele de Affenpinscher a fost cel mai mult discutată în mod fericit pe rețelele de socializare! Este posibil ca această rasă să cântărească doar între trei și șase kilograme complet dezvoltată, însă, sunt plini de personalitate.

Din cele 200.000 de tweet-uri analizate, au fost identificate 240 de cuvinte „vesele” la 1000 legate de Affenpinscher. Alte rase de câini de pe această listă a celor mai fericiți câini au fost:

Staffordshire Bull Terrier (207)
Vizsla (194)
West Highland White Terrier (192)
Câinele de apă portughez (185)
Bullmastiff (183)
Chesapeake Bay Retriever (184)
Samoyed (176)
American Staffordshire Terrier (175)
Cocker Spaniel englez (174)

Dar studiul a mers dincolo de cele mai fericite rase de câini – au analizat și diverse alte emoții, inclusiv rasele care inspiră cele mai multe mesaje de frică, mesaje de încredere și mesaje triste. Cele mai triste „cele mai triste rase de câini” nu înseamnă neapărat că animalul de companie este trist în sine sau că aduce doar tristețe în viața ta.

În schimb, aceasta înseamnă că proprietarii acestei rase tind să împărtășească tweet-uri care folosesc un limbaj trist. Acest lucru ar putea fi legat de faptul că s-au despărțit de un animal de companie iubit.

Cele mai triste rase, pe baza numărului de cuvinte „triste” la 1000 de tweet-uri, includ următoarele:

Staffordshire Bull Terrier (119)
Welsh Springer Spaniel (117)
Ogarul italian (112)
Border Terrier (111)
Boxer (105)
Springer Spaniel englez (103)
Retriever cu părul plat (86)
Boston Terrier (85)
Chin japonez (85)
Afghan Hound (83)

În afară de frică și tristețe, o altă emoție pe care studiul s-a concentrat a fost cea a raselor de câini care au declanșat postări de frică. Aceasta a fost dominată de Akita (149), Japanese Chin (121) și Boxer (126). Între timp, Saint Bernard a fost cea mai „încrezătoare” rasă, cu 208 la 1000 de tweet-uri, urmată de Komondor (206) și American Staffordshire Terrier (201).

Când studiul a împărțit cei mai fericiți câini în funcție de mărime, am văzut că au apărut câteva rase noi. Primele trei rase pentru cea mai fericită rasă de câini de talie mică au inclus Affenpinscher (240), West Highland White Terrier (192) și Schipperke (171).

Rasele de câini de talie medie au fost dominate de Staffordshire Bull Terrier (207), Vizsla (194) și Câinele de apă portughez (185). În cele din urmă, rasele mari care s-au clasat cel mai bine în ceea ce privește postările „vesele” au inclus Chesapeake Bay Retriever (184), Bullmastiff (183) și Weimaraner (161), potrivit petguide.com.