Sari la conținut
Home » Top 10 rase de câini care adoră să se joace. O alegere bună și pentru copii

Top 10 rase de câini care adoră să se joace. O alegere bună și pentru copii

Dacă vă gândiți să vă luați un prieten cu blană care se va bucura de joacă cu dumneavoastră, cu copiii dumneavoastră sau cu un alt câine iubitor de distracție, alegeți o rasă cunoscută pentru că are un temperament jucăuș.

Bineînțeles, fiecare câine este un individ – deci un tip de rasă ca predictor al jucăușiei este doar o parte a ecuației. Tipul de rasă nu face decât să vă crească probabilitatea. Încurajați-vă câinele să se joace cu dumneavoastră și probabil că o va face.

Labrador retriever

Labrador retriever este un câine mare și năzdrăvan care adoră tot ceea ce are legătură cu joaca. Adoră deseori un joc de „aducere” și să se stropească în apă. Rasa este originară din Newfoundland, crescută dintr-un câine de apă, și a fost în cele din urmă adusă în Anglia pentru a lucra ca recuperatori de păsări de apă.

Ceaușescu, înnebunit după animale
Au fost recunoscuți de American Kennel Club în 1917, furând rapid inimile iubitorilor de câini din întreaga națiune. Labradorii sunt cunoscuți pentru că sunt sociabili și temperamentali și sunt o alegere de top pentru un animal de companie de familie.

Boxer

Musculoși și atletici, boxerii au o istorie istorică de câini de luptă, dar au fost lăudați și pentru curajul, inteligența și loialitatea lor. Lucrând ca și câini de vânătoare sau de pază, acești canini inteligenți au fost folosiți și ca și curieri. Boxerii sunt un animal de companie de familie foarte căutat. Le place să se joace, mai ales cu familia lor. Dispoziția lor în general veselă și personalitatea energică îi fac o alegere bună pentru o casă activă. Acești câini agitați nu sunt cei mai potriviți pentru o casă cu sugari sau copii mici, deoarece pot deveni uneori surescitați și pot doborî noii plimbători.

Golden Retriever

Probabil că nicio rasă nu caracterizează mai bine un câine de familie american decât un golden retriever. Retrieverii aurii mari și frumoși au o blană lungă și fluidă, blondă sau de culoarea mierii. Sunt loiali și inteligenți, dar și nătângi și plini de viață.

Asemeni labradorilor, le place să se joace cu apa, să aducă și să vă însoțească peste tot. Sunt companioni grozavi pentru oameni de toate vârstele și se înțeleg bine cu majoritatea celorlalte animale.

Pomeranieni și ciobăneștii australieni

Această rasă de spitz descinde din câinii de sanie din Islanda și Laponia și este înrudită de departe cu Malamuții mari și Samoyedii. Regina Victoria a avut Poms la sfârșitul anilor 1800, ceea ce i-a ajutat să câștige popularitate în Europa și nu numai.

Dacă vă gândiți la un câine mic și jucăuș, puneți Pomeranii pe lista scurtă. Poms sunt căței iubitori de distracție și afectuoși într-un pachet mic și pufos, deși pot avea o dungă încăpățânată.

Ciobăneștii australieni sau Aussies sunt una dintre cele mai atletice rase de câini. Acești câini adoră să alerge, să sară și să se joace ori de câte ori au ocazia. Sunt excepțional de pricepuți la agilitate și la jocul de frisbee, dar valoarea lor înnăscută constă în pășunat.

Câinii australieni au fost dezvoltați în Statele Unite, unde crescătorii de ferme i-au crescut ca păstori de animale și lucrători agricoli. Aussie-ul de talie medie există și în varianta de talie mai mică – ciobănești americani miniaturali. Pregătiți-vă să oferiți acestui câine multă stimulare fizică și mentală; va avea nevoie de aceasta pentru o viață echilibrată.

Springer spaniel englez a devenit popular pentru prima dată în Europa la începutul anilor 1900, ajungând în America câțiva ani mai târziu. An de an, este inclus în topul celor mai populare rase de câini din SUA, conform American Kennel Club.

Prietenos, amuzant și inteligent, ESS este o rasă bine închegată, potrivită pentru o familie activă. Au tendința de a fi prietenoși cu copiii și animalele de companie și extrem de afectuoși, dar fiți pregătiți pentru nivelul lor ridicat de energie. De asemenea, sunt predispuși la anxietate de separare.

Corgi

Pembroke Welsh Corgis sunt rasa preferată a Reginei Elisabeta a II-a. Corgis sunt mici, dar nu se comportă ca atare. Sunt câini de herghelie scunzi și voinici, cu urechi mari ca de iepuraș și o coadă scurtă și butucănoasă. Corgis sunt câini inteligenți, activi și loiali, care sunt companioni și parteneri de joacă excelenți. Această rasă poate fi predispusă la creșterea în greutate și la problemele de spate care decurg de aici.

Țineți-i ocupați cu multe jocuri de aducere. Terrierul Jack Russell a luat naștere în Anglia în anii 1800, ca răspuns la nevoia unui câine de vânătoare mic, dar plin de energie, suficient de mic pentru a putea urmări vulpile în pământ. Sunt câini de familie populari, iubiți pentru personalitatea lor curajoasă și inteligentă și pentru dispoziția lor jucăușă. Fiți conștienți că pot fi destul de zgomotoși. De asemenea, au un apetit mare pentru pradă și este posibil să nu fie o pereche bună pentru casele cu blănițe mici.

Bulldogul francez și portughezul de apă

Popularitatea buldogului francez a explodat în ultimii ani, în principal datorită personalităților lor prostuțe și iubitoare de distracție; sunt, de asemenea, intens loiali. Se află în topul celor mai populari cinci câini din SUA. Aspectul lor unic, cu urechi erecte și față zbârcită, a cucerit inimile a milioane de oameni. Fața lor plată (și a boxerilor) îi poate face predispuși la probleme respiratorii și la supraîncălzire ușoară. Fiți deosebit de atenți dacă vă jucați cu un câine brahicefalic în curte în timpul verii.

Dacă suferiți de alergii, dar nu puteți rezista să dețineți un câine, ați putea găsi prieten blănos în câinele de apă portughez. Deși niciun câine nu este cu adevărat hipoalergenic, această rasă de talie medie cu o blană pufoasă nu pierde părul în mod semnificativ, deși se recomandă o toaletare regulată pentru a preveni formarea de covorașe.
Câinii de apă portughezi sunt câini de muncă, iubitori de distracție și inteligenți, ceea ce înseamnă că sunt niște animale de companie de familie active și fantastice. Se înțeleg cu persoane de toate vârstele și adoră să se joace și să se distreze.

Rase de evitat

Deși unii câini jucăuși sunt deștepți, există câțiva câini inteligenți care preferă să rămână independenți și care preferă să nu joace un joc de recuperare.

Aceste rase pot include Akitas, câinii de vânătoare afgani și huskii siberieni. Dungile lor încăpățânate și independente ar putea să le afecteze potențialul ca viitori parteneri de joacă. Acești câini sunt adesea orientați spre sarcini și sunt conduși de munca lor mai presus de timpul de joacă, potrivit thesprucepets.com.