Sari la conținut
Home » Cele mai bune animale folosite pentru terapia emoțională. Necuvântătoarele care ne fac viața plăcută

Cele mai bune animale folosite pentru terapia emoțională. Necuvântătoarele care ne fac viața plăcută

Animalele de suport emoțional oferă beneficii terapeutice persoanelor care se confruntă cu dificultăți mentale sau emoționale. Dacă ați simțit vreodată confortul unui umăr blănos pe care să vă sprijiniți, știți cât de puternice pot fi.

Animalele ajută la reducerea stresului și a anxietății, oferă companie și confort și îi ajută pe oamenii lor să treacă prin ceea ce trebuie să treacă. Pur și simplu, aceste animale speciale transformă viețile în bine.

1. Câini

Bineînțeles, câinii conduc detașat ca fiind cele mai populare animale de suport emoțional. Sunt loiali și capacitatea lor de a oferi dragoste necondiționată este de neegalat. Rase specifice, cum ar fi golden retriever, labrador retriever și pudel sunt populare datorită amabilității și capacității lor de a învăța rapid. Cu toate acestea, orice rasă poate servi ca ESA, atâta timp cât este legată de stăpânul său.

sursă foto: Happy Puppy Site

2. Pisicile

Pisicile sunt pe locul doi când vine vorba de animale de suport emoțional. Felinele sunt niște asistenți sociali excelenți cu combinația lor unică de independență și companie. Pisicile sunt, în general, mai puțin solicitante decât alte potențiale animale de sprijin, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu un stil de viață ocupat sau cu mobilitate limitată.

sursă foto: Getty Images
sursă foto: Getty Images

Cu toate acestea, pisicile sunt totuși animale profund empatice, iar atingerea lor este terapeutică. Toarcerea lor ritmică și blana moale oferă confort tactil, ceea ce poate avea un efect calmant și poate reduce nivelul de stres. Pisicile sunt cunoscute pentru natura lor intuitivă și sunt adesea capabile să simtă când stăpânii lor sunt supărați sau anxioși.

3. Păsările

Cu culorile lor vibrante și cântecele lor frumoase, păsările pot fi niște animale de sprijin emoțional minunate pentru persoanele potrivite. Ciudățeniile lor excentrice și inteligența lor relativă pot ajuta persoanele cu sentimente de singurătate și depresie.

Papagalii și cocostârcii sunt alegeri populare datorită naturii lor sociabile și dorinței de interacțiune. Păsările au cu siguranță nevoie de multă atenție, dar acest lucru poate fi terapeutic în felul său, de asemenea.

4. Iepurii

Iepurii sunt niște creaturi foarte dulci și blânde, cunoscute pentru blana lor moale și prezența lor reconfortantă. Ei pot fi o alegere excelentă pentru un animal de suport emoțional, în special pentru cei care locuiesc în apartamente sau în case mai mici.

Natura lor jucăușă oferă, de asemenea, o distracție plăcută de la stresul zilnic. Blanc de Hotot este o rasă de iepuri foarte bună de ales. Sunt sociabili, iubitori și se bucură de interacțiune

5. Hamsteri

În ciuda dimensiunilor lor mici, hamsterii pot aduce un confort emoțional enorm. Sunt relativ ușor de îngrijit și pot fi o opțiune bună pentru persoanele care poate nu au spațiul sau timpul necesar pentru a găzdui animale mai mari.

Privind un hamster cum se îngroapă sau cum aleargă pe o roată poate oferi ore întregi de divertisment liniștitor. Și, dacă sunt ținuți în brațe în mod regulat, le place să fie mângâiați. Unii chiar vor sta cu plăcere pe canapea cu tine după o zi lungă la serviciu.

6. Porcușorii de Guineea

Porcușorii de Guineea sunt niște creaturi sociabile care adoră interacțiunea și joaca. Natura lor curioasă și prietenoasă ajută la ridicarea spiritelor și la reducerea sentimentelor de singurătate. De asemenea, au o dimensiune manevrabilă, ceea ce îi face potriviți pentru o varietate de situații de viață.

porcuțor de Guineea; sursă foto: E-vet.ro

Dacă locuiți într-un apartament, un porcușor de Guineea ar putea fi exact ESA-ul potrivit pentru dumneavoastră. Nu trebuie scoși afară pentru a merge la baie și se pot ține ocupați singuri.

7. Cai în miniatură

Deși caii nu sunt pentru toată lumea și necesită mai multe resurse pentru a fi întreținuți, caii miniaturali sunt recunoscuți în conformitate cu Legea privind americanii cu dizabilități ca animale de serviciu. Caii miniaturali sunt animale de terapie excepționale și pot fi, de asemenea, ESAs fantastice

Caii mini pot trăi mai mult de 30 de ani, oferind o companie pe termen lung neegalată de alte animale, în afară de unele păsări și reptile. Sunt inteligenți, pot fi dresați și au un comportament calm care poate fi incredibil de liniștitor, potrivit lovetoknowpets.com.