Sari la conținut
Home » Mic îndrumar de îngrijire pentru hamster. Sfaturi pentru novici și pentru cei mici

Mic îndrumar de îngrijire pentru hamster. Sfaturi pentru novici și pentru cei mici

Hamsterii sunt rezistenți la efectele alcoolului

Există un motiv pentru care hamsterii sunt un prim animal de companie atât de bun. Sunt amuzanți, drăguți, buni cu copiii și relativ ușor de îngrijit. Dar asta nu înseamnă că nu veți depune puțină muncă.

Între curățarea cuștii, hrănirea, exercițiile fizice și antrenamentul manual, s-ar putea să vă simțiți copleșit în primele săptămâni. Nu încercați să returnați micuțul animal de companie. Iată cum să ai grijă de un hamster.

Este ușor să ai grijă de un hamster?

Ei bine, da și nu. Veți investi mult mai puțin timp și bani pentru a avea grijă de micul animal de companie decât ați face-o cu un câine mare. Dar tot va trebui să vă ocupați de nevoile lor în fiecare zi. Lista de verificare standard pentru îngrijire include hrănirea zilnică, schimbarea apei și manipularea. Așa este, trebuie să creați o legătură cu hamsterul pentru ca acesta să se obișnuiască cu dumneavoastră.

Cum îmi dau seama dacă hamsterul meu este fericit?

Poate că știți instinctiv cum să determinați starea de spirit a caninului sau a felinei, dar vă simțiți complet depășit când vine vorba de sentimentele animalelor de companie mici. Primul pas este să vă obișnuiți animalul de companie cu dumneavoastră și să îi cunoașteți personalitatea individuală.

Dar există câteva lucruri pe care le puteți urmări în general, chiar dacă nu vă cunoașteți încă bine micul animal de companie: un apetit sănătos, un toaletare regulată, o perioadă de joacă amplă și un program de somn consistent, toate acestea arată că hamsterul dumneavoastră se simte bine.

În cele din urmă, rețineți și semnele care arată că se simte bine cu dumneavoastră, cum ar fi faptul că se apropie cu nerăbdare de oameni și caută atenție hamsterul dumneavoastră poate chiar să își învețe numele cu timpul.
Ce trebuie să faceți și ce nu trebuie să faceți cu hamsterii

Pasul 1: Luați un animal crescut manual

Ținându-vă micuțul rozător în brațe în fiecare zi nu va fi de mare folos dacă are deja tendințe agresive. Căutați un crescător respectabil care i-a crescut cu grijă în primele opt săptămâni de viață. Apoi, veți lucra la propriul dresaj.

În timpul zilei, în timp ce lucrați, ei dorm în cea mai mare parte. Dar niciun hamster nu ar trebui să rămână nesupravegheat o zi întreagă. Este ușor să convingi pe cineva să treacă pe la tine pentru a hrăni și a mângâia animalul pentru câteva minute atunci când pleci din oraș.

Stabiliți un program strict de hrănire

Cel mai bine este ca hamsterul tău să știe când să se aștepte la mâncare, iar o oră zilnică de hrănire te va ajuta să-ți amintești să-i faci o vizită animalului tău de companie. Hrăniți-l în timp ce este treaz, așa că o dată noaptea și o dată dimineața devreme funcționează foarte bine. Probabil că îi veți prinde dormind dacă veți încerca să le dați de mâncare la amiază.

Credeți-ne, aceste mici creaturi fac o mizerie mare pentru mărimea lor și va trebui să rămâneți sârguincioși în ceea ce privește curățarea cuștii mult timp după ce dispare atracția (deși poate că nu există nicio atracție în a curăța rahatul). Alegeți o zi care să devină „ziua curățeniei” și asigurați-vă că înlocuiți așternutul în fiecare săptămână.

Chiar dacă le spălați lucrurile după aceea, ei sunt foarte sensibili la mirosuri, inclusiv la înălbitor și la alte produse de uz casnic. Puteți investi în ceva sigur pentru animale de companie, dar săpunul obișnuit funcționează foarte bine (asigurați-vă că este fără parfum).

Faceți-le rost de multe jucării

Hamsterii sunt nocturni, așa că au nevoie de ceva de făcut după ce te duci la culcare. Încercați să le umpleți casa cu o varietate de jucării, unele pentru mestecat, altele pentru cățărat, o roată pentru exerciții și un mic tub pentru a explora.

Multe mingi pentru hamsteri au provocat leziuni, așa că gândiți-vă de două ori înainte de a aduce una acasă. Dacă decideți că aveți nevoie de una, cercetați bine pentru a obține dimensiunea potrivită și curățați-o după fiecare utilizare. Alternativ, investiți într-un țarc care le poate oferi aceeași oportunitate de a alerga în afara cuibului lor din când în când.

Ne place să ne răsfățăm animalele de companie, iar lor le place când o facem noi. Hamsterii mănâncă insecte, pe care le vor savura la ocazii speciale (achiziționați-le întotdeauna de la magazinul de animale de companie, deoarece insectele de afară ar putea avea boli).

În acest fel, responsabilitățile tale se simt ca o parte normală a zilei tale, asemănătoare cu spălatul pe dinți. De asemenea, manipularea zilnică vă semnalează orice probleme pe care le-ar putea întâmpina. Veți fi familiarizat cu obiceiurile lor de mâncare și de toaletă și, prin urmare, veți putea detecta problemele. Ori de câte ori lucrurile se schimbă drastic, înseamnă să apelați la medicul veterinar.