Sari la conținut
Home » Bulldog Francez și Pug. Cum trebuie îngrijit ”Cheluțu” lui Dorian Popa

Bulldog Francez și Pug. Cum trebuie îngrijit ”Cheluțu” lui Dorian Popa

Câinii din rasa Bulldog Francez și Pug se numără, fără doar și poate, printre cele mai îndrăgite animale de companie din întreaga lume. Vă prezentăm câteva sfaturi oferite de Andreea Mihaela, crescătoare de câini, de cum putem oferi o stare de bine animăluțului nostru. Vloggerul și artistul Dorian Popa, a reușit să promoveze în rândul românilor această rasă de câini,  Cheluțu’, câinele acestuia,  fiind din rasa Bulldog Francez.

Pugul și Bulldogul francez sunt canini bine cunoscuți, care sunt iubiți pe tot globul. Foarte distincte prin trăsăturile lor și personalitățile feistice, sunt populare printre cetățeni, regalitate, tineri de șold și pensionari relaxați.

Sunt foarte asemănătoare în ceea ce privește dimensiunea, problemele de sănătate și blândețea lor. În ciuda faptului că este cel mai mic dintre cei doi, Pug este mult mai activ decât Bulldog-ul francez și necesită mai multă atenție și stimulare mentală pe tot parcursul zilei.

Ce trebuie să știm despre îngrijirea câinii din rasa Bulldog Francez și Pug

Ștergerea cutelor de la ochi

Bulldogii francezi, cât și pugii, trebuie să fie șterși zilnic în cutele de la ochi, din cauza că în acel loc se strânge multă mizerie, și le curg ochii. Pentru acest lucru se folosesc șervețele speciale. Însă, dacă ei nu vor fi șterși, locul se va infecta și pot apărea probleme mult mai mari.

“Zilnic, trebuie șters în cutele de la ochișori, atât buldogii francezi, cât și pugii, fiindcă aici se strânge foarte multă mizerie. Lor le curg ochișorii, și atunci trebuie să îi ștergem, există șervețele speciale pentru asta. Altfel, se infectează și pot apărea probleme mai mari, atâta timp cât îl ștergem zilnic evităm orice problemă”, a mai spus aceasta.

Curățarea urechilor

Un alt lucru foarte important pentru ambele rase de animale este curățarea urechilor. Acestea trebuie curățate la un interval de 2-3 săptămâni, cu ajutorul unei soluții speciale. Însă, trebuie menționat faptul că niciodată nu trebuie băgate bețișoare de urechi în cele ale câinilor. Așadar, cea mai corectă modalitate este achiziționarea unei soluții speciale de urechi, punerea câtorva picături în fiecare urechiușă, și apoi masarea scurtă la baza fiecărei urechi. Imediat după, câinele va trebui să scuture capul. Mai apoi, în ideea că ar fi murdar, ar ieși tot cerumenul afară și se poate șterge, în continuare, cu o dischetă demachiantă.

”Urechile trebuie curățate cam la 2-3 săptămâni, există o soluție, niciodată nu trebuie să băgăm bețișoare de urechi, nu este în regulă chiar dacă e un mit așa și toată lumea face asta. Cel mai corect este să luăm o soluție de urechi, punem câteva picături în fiecare urechiușă, masăm un pic la baza urechii, apoi punem și în cealaltă, și el ar trebui să scuture capul. În ideea că ar fi murdar, ar ieși tot cerumenul afară și am putea să ștergem cu o dischetă demachiantă. Asta ne ajută să menținem urechea curată și să fim în afara oricărui pericol”, a mai spus Andreea Mihaela.

Cremă de hidratare pentru lăbuțe

Ambele rase de câini  au nevoie zi de zi de o cremă de hidratare pentru pernuțe, deoarece acestora li se crapă pernuțele în sezonul rece, putând avea un disconfort în momentul în care merg.

“În fiecare zi, ideal este să îi dăm cu o cremă pe pernuțe, deoarece au nevoie de hidratare, mai ales acum în perioada rece. De la frig, și lor li se crapă pernuțele, și pot avea un disconfort atunci când merg”

Temperaturile extreme trebuie evitate

Totodată, ambele rase de câini se confruntă cu probleme cu respirația, din cauza nasului lor turtit. Așadar, aceștia trebuie feriți de temperaturile extreme, dacă este foarte cald sau foarte frig afară.

“Cea mai mare problemă a lor este respirația. Trebuie ferit de temperaturi extreme, adică dacă este foarte cald afară sau dacă este foarte frig, trebuie ferit”, a mai precizat aceasta.

 

Perierea blăniței

O atenție sporita trebuie acordată rasei de câini Pug, deoarece aceștia năpârlesc mai mult datorită blăniței duble. Este recomandat să fie periați zilnic, în timp ce buldogii francezi pot fi periați săptămânal.

“Ei năpârlesc mai mult având blana dublă, și atunci trebuie periați un pic mai des. Aș recomanda să fie periați zilnic, pe când un bulldog francez poate fi periat și săptămânal”, a explicat crescătoarea căței din rasele PUG si Bulldog Francez.