Sari la conținut
Home » Pregătirea casei pentru pisoiul tău: Ce trebuie să faci

Pregătirea casei pentru pisoiul tău: Ce trebuie să faci

Ce este Hipoglicemia?

Pregătirea casei pentru pisoiul tău. Viața ta cu noua pisicuță începe pe drumul spre casă. În primul rând, pisicile ar trebui să fie întotdeauna transportate în mașină într-un fel de suport pentru animale de companie.

Învățându-vă pisoiul să călătorească într-un loc închis, îi oferiți siguranță. De asemenea, începeți o rutină pe care o puteți menține pentru viitoarele plimbări cu mașina.

La sosirea acasă, așezați pisoiul într-o zonă mică și liniștită, cu mâncare și cu o litieră pentru pisici. Dacă pisoiul este foarte mic, la început va fi necesară o cutie de nisip mică, cu laturile joase. Dacă este posibil, reproduceți tipul de material pentru litieră care a fost folosit în casa anterioară a pisoiului

Pregătirea casei pentru pisoiul tău

Pisica care privește
Pisica care privește pe jos un laser roșu

Amenajați o zonă sigură și securizată în care să vă puteți lăsa pisoiul atunci când nu sunteți disponibil pentru supraveghere. Această locație ar trebui să aibă un castron pentru mâncare, un castron pentru apă, o cutie pentru litieră, jucării de joacă, un suport pentru zgâriat și o zonă de odihnă; asigurați-vă că spațiul este suficient de mare pentru a găzdui toate aceste lucruri.

Deoarece este recomandabil să vă hrăniți pisoiul cu mai multe mese mici pe parcursul zilei, puteți alege să amenajați și o zonă de hrănire în această încăpere. Toți pisicuțele și pisicile vor avea nevoie de timp pentru a-și cerceta noul mediu. Asigurați-vă că inspectați zona pentru a vedea dacă există colțuri și crăpături în care un pisoi s-ar putea ascunde sau bloca.

Pentru un pisoi nou, aceasta este o sarcină mai ușor de gestionat dacă limitați spațiul disponibil inițial. Asigurați-vă că orice zonă în care pisoiul dvs. are voie să hoinărească a fost securizată eficient împotriva pisicilor, ceea ce include orice loc în care pisoiul poate sări sau se poate cățăra.

Obiectele potențial periculoase, cum ar fi cablurile electrice și obiectele care ar putea fi mestecate sau înghițite, cum ar fi ața, elasticele, agrafele de hârtie sau jucăriile pentru copii, ar trebui să fie prinse în capcane sau să fie ținute în afara razei de acțiune.

Alte zone ale casei

După ce noul pisoi a petrecut ceva timp liniștit într-un loc restrâns, permiteți-i încet accesul la alte zone ale casei sub supravegherea dumneavoastră, potrivit petmd.

Pisicuțele sunt exploratoare înnăscute și își vor folosi ghearele pentru a se cățăra pe orice este posibil. În primele câteva săptămâni, accesul lent în casă va permite explorarea, precum și posibilitatea de a monitoriza comportamentul pisoiului.