Sari la conținut
Home » 8 sfaturi pentru îngrijirea hamsterului tău.

8 sfaturi pentru îngrijirea hamsterului tău.

Ce boli poate să-ți afecteze hamsterul?

8 sfaturi pentru îngrijirea hamsterului tău. Există motive întemeiate pentru care hamsterii sunt animale de companie ideale pentru începători. Sunt amuzanți, drăgălași, prietenoși cu copiii și relativ ușor de îngrijit. Cu toate acestea, nu înseamnă că nu va trebui să depui puțin efort.

Curățarea custii, hrănire, exerciții, s-ar putea să te simți copleșit în primele săptămâni. Nu te gândi la returnare, ci urmează acești pași simpli pentru a-ți aborda cu succes noua sarcină.

Iată cum să ai grijă de un hamster.

8 sfaturi pentru îngrijirea hamsterului tău: Este ușor să ai grijă de un hamster?

8 sfaturi pentru îngrijirea hamsterului tău: Un hamster
8 sfaturi pentru îngrijirea hamsterului tău: Un hamster curios care caută

Ei bine, da și nu. Vei investi mult mai puțin timp și bani în îngrijirea acestui mic animal de companie decât în cazul unui câine mare.

Cu toate acestea, va trebui să ai grijă de nevoile lui în fiecare zi. Lista de îngrijiri standard include hrănirea zilnică, schimbarea apei și interacțiunea cu el. Da, trebuie să creezi o legătură cu hamsterul tău, astfel încât să se obișnuiască cu tine. Și să menții acest lucru jucându-te cu el în fiecare zi.

Hamsterul poate fi ținut în mână?

Hamsterul tău va iubi să fie mângâiat, cu condiția să începi de mic și să îl atingi în mod constant. Amintește-ți că hamsterii, ca și alte mamifere, folosesc simțul olfactiv.

Poți începe procesul de familiarizare stând lângă cușcă și vorbindu-i dacă este speriat. Acești animale devin agresive dacă sunt agitate și singure. Deci interacțiunea frecventă trebuie să fie o prioritate.

8 sfaturi pentru îngrijirea hamsterului tău: Cum pot să-mi dau seama dacă este fericit?

S-ar putea să știi instinctiv cum să îți dai seama de starea de spirit a câinelui sau pisicii tale. Dar să te simți complet nepregătit când vine vorba de emoțiile unui animal mic. Primul pas este să îl obișnuiești cu tine și să înveți personalitatea sa individuală.

Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le poți observa în general, chiar dacă încă nu îl cunoști prea bine. Un apetit sănătos, igiena regulată, timpul suficient de joacă și un program constant de somn arată că hamsterul tău se simte bine.

În cele din urmă, observă semne că se simt confortabil în prezența ta, cum ar fi apropierea de oameni și căutarea atenției. Hamsterul tău poate chiar să își învețe numele în timp.

Lucruri de făcut și de evitat cu hamsterii

Pasul 1: Alege un animal crescut cu grijă

Interacțiunea cu hamsterului tău în fiecare zi nu va face prea mult bine dacă acesta are deja tendințe agresive. Caută un crescător respectabil care i-a crescut cu grijă în primele opt săptămâni ale vieții lor. Apoi, vei lucra la propria dresare.

Pasul 2: Nu lăsa hamsterul singur pentru perioade lungi de timp

Pe durata zilei, când lucrezi, aceștia dorm în mare parte, deci ești în regulă. Cu toate acestea, niciun hamster nu ar trebui să fie nesupravegheat timp de o zi întreagă. Poți să găsești pe cineva care să vină să îl hrănească și să îl mângâie câteva minute când pleci în oraș.

8 sfaturi pentru îngrijirea hamsterului tău: Pasul 3: Curăță cușca des

Fii sigur că aceste mici creaturi fac o mare mizerie pentru dimensiunea lor. Va trebui să fii atent la curățarea cuștii mult timp după ce atracția initială dispare. Alege o zi care devine „ziua de curățare” și asigură-te că schimbi asternuturile săptămânal.

Pasul 4: Nu folosi substanțe chimice dure în procesul de curățare

Chiar dacă speli ulterior obiectele lor, acestea sunt foarte sensibile la mirosuri, inclusiv la înălbitori și alte produse de uz casnic. Poți investi în ceva sigur pentru animale de companie. Dar săpunul obișnuit funcționează la fel de bine (asigură-te că nu are parfum).

8 sfaturi pentru îngrijirea hamsterului tău: Pasul 5: Achiziționează-le multe jucării

Hamsterii sunt animale nocturne. Așa că au nevoie de ceva de făcut după ce te-ai culcat. Încearcă să le umpli cușca cu o varietate de jucării. Unele pentru mâncat, altele pentru cățărat, o roată pentru exerciții și puțină tubulatură pentru explorare.

Pasul 6: Nu cumpăra o sferă pentru hamsteri

Multe sfere pentru hamsteri au cauzat leziuni. Așa că gândește-te bine înainte de a cumpăra una. Dacă decizi că ai nevoie de ea, cercetează în profunzime pentru a obține dimensiunea potrivită și curăț-o după fiecare utilizare. Alternativ, investește într-un țarc care le poate oferi ocazia să alerge în jurul cuștii lor din când în când.

Pasul 7: Stabilește un program strict de hrănire

Este cel mai bine ca hamsterul tău să știe când să se aștepte la mâncare. Un program de hrănire zilnic îți va aminti și să îl vizitezi. Hrănește-l în timp ce este treaz, deci o dată pe timpul nopții și o dată în prima parte a dimineții. Probabil îi vei prinde dormind dacă încerci să îi dai de mâncare la prânz.

Pasul 8: Nu le oferi prea multe gustări

Iubim să răsfățăm animalele noastre, iar ele se bucură atunci când o facem. Hamsterii mănâncă insecte, pe care le vor savura în ocazii speciale. Dar achiziționează-le întotdeauna de la magazinul pentru animale, deoarece insectele din exterior pot avea boli. Dacă ești puțin strâmtorat, rămâi la fructe proaspete ca gustare.

Cel mai important sfat dintre toate: încearcă să îți integrezi animalul în rutina ta zilnică. Astfel, responsabilitățile tale vor părea o parte normală a zilei, asemenea spălatului pe dinți. Interacțiunea zilnică îți oferă și o cale de a observa orice probleme pe care le-ar putea experimenta. Vei fi familiarizat cu obiceiurile lor alimentare și de igienă, astfel încât să poți observa orice schimbări semnificative. Orice schimbare semnificativă înseamnă să suni la veterinar, avertizează cei de la pawtracks.com.