Sari la conținut
Home » Ce pățești dacă guști din mâncarea pentru câini sau pisici?

Ce pățești dacă guști din mâncarea pentru câini sau pisici?

mâncarea pentru câini sau pisici

Ce pățești dacă guști din mâncarea pentru câini sau pisici? Consumul de hrană pentru câini și pisici de către oameni poate avea consecințe negative asupra sănătății umane din mai multe motive, scrie Live Science.

Ce pățești dacă guști din mâncarea pentru câini sau pisici? Riscurile la care te supui

Hrana pentru animale este concepută pentru nevoile specifice ale câinilor și pisicilor, care sunt diferite de necesitățile nutriționale ale oamenilor.

Astfel, hrana pentru animale este inadecvată pentru necesitățile nutriționale umane. Consumul regulat poate duce la deficiențe nutriționale pentru oameni, inclusiv lipsa vitaminelor, mineralelor și altor substanțe esențiale pentru sănătatea umană.

mâncarea pentru câini sau pisici
Mâncarea pentru câini sau pisici

Hrana pentru animale poate conține bacterii, paraziți sau substanțe chimice nocive care sunt sigure pentru animale, dar pot fi periculoase pentru oameni. Acest lucru poate duce la intoxicații alimentare, infecții sau alte probleme de sănătate grave.

Mai multe persoane au aflat ce pățești dacă guști din mâncarea pentru câini sau pisici. Spre norocul lor acestea au avut doar reacții alergice.

Substanțele din hrana pentru animale pot provoca alergii la unele persoane, având simptome precum erupții cutanate, mâncărime, umflături sau dificultăți respiratorii.

O altă problemă este legată de sistemul digestiv al oamenilor care este diferit de cel al animalelor de companie.  Din acest motiv pot apărea dificultăți în procesarea și digerarea mâncării pentru câini sau pisici, cauzând disconfort abdominal, diaree, sau alte probleme digestive.

Totodată, consumul frecvent al hranei pentru animale poate perturba metabolismul uman, determinând fluctuații ale nivelurilor de zahăr din sânge, tensiune arterială sau alte dezechilibre metabolice.

Medicii avertizează că hrana pentru animale poate fi mai dură și mai puțin potrivită pentru dinții oamenilor, putând provoca daune și probleme dentare.

În concluzie, consumul hranei pentru animale nu este recomandat pentru oameni din motive de sănătate și siguranță. Este mai bine să optați pentru hrana potrivită pentru oameni care să asigure necesitățile nutriționale adecvate și să promoveze sănătatea generală.