Sari la conținut
Home » Lucruri esențiale pentru îngrijirea cățelușelor gestante. Ce trebuie să știe stăpânii

Lucruri esențiale pentru îngrijirea cățelușelor gestante. Ce trebuie să știe stăpânii

Amendă usturătoare pentru șoferii cu animale în mașină

Lucruri esențiale pentru îngrijirea cățelușelor gestante. Îngrijirea cățelușelor gestante nu este deloc complicată. Totuși există câteva lucruri importantă pentru sănătatea mamei, dar și a viitorilor pui.

Primul lucru este hrana. Hrăniți viitoarea mamă cu hrană premium pentru adulți, bogată în proteine, grăsimi și minerale. Nevoile de hrană ale cățelușei gestante vor crește de aproximativ o dată și jumătate față de normal.

Îngrijirea cățelușelor gestante nu e complicată

Dacă cere mâncare în plus, nu o refuzați. Consultați medicul veterinar pentru recomandări privind alimentele performante pentru cățelele gestante.

Mama poate, de asemenea, să mănânce mai frecvent, dar în cantități mai mici. Acest lucru este normal, mai ales dacă se confruntă cu grețuri matinale.

Creșterea cantității de hrană pentru cățele gestante poate continua pe parcursul primelor câteva săptămâni de alăptare.

Mișcarea pentru cățelușele gestante

O cățelușă, foto: lovetoknowpets.com
O cățelușă cochetă care merge la plimbare

Exercițiile fizice pentru mame nu trebuie să fie intense. Nu o duceți la expoziții canine sau la lecții de dresaj. Este nevoie numai de exerciții calme și neexigente. Plimbările scurte și regulate sunt foarte bune. Nu suprastimulați câinele gestant, dar, de asemenea, nu-l lăsați să devină letargic.

În timpul ultimelor trei săptămâni de sarcină, este important ca mama să fie separată de alți câini și animale. Exercițiile în interior pentru câinii gestanți sunt de preferat plimbărilor în aer liber în această perioadă.

Exerciții în… apartament

Acest lucru o va împiedica să contracteze paraziți și boli care pot avea un impact asupra sănătății ei și a puilor. De asemenea, asta va evita posibilitatea apariției herpesului canin. O boală gravă, nu ușor de depistat, dar care poate afecta letal puii nenăscuți, potrivit everydayhealth.

Important! Cățelușele gestante pot deveni mai puțin active, chiar letargici și pot să nu dorească să mănânce alimentele obișnuite. Fiți atenți dacă cățelușa gestantă devine retrasă sau își pierde pofta de mâncare, deoarece acesta poate fi un semn de complicații ale sarcinii.