Sari la conținut
Home » Rase de câini de apă. Top 5 cei mai buni înotători patrupezi

Rase de câini de apă. Top 5 cei mai buni înotători patrupezi

Este adevărat că toți câinii știu să înoate?

Rase de câini de apă. Mulți câini se bucură să petreacă timp în apă. Însă, unele rase au aptiudini speciale. Aceștia pot vâna, ajuta și lucra în apă alături de oameni.

Rasele de câini de apă tind să aibă mai multe caracteristici. Prietenii noștri patrupezi sunt înotători puternici și agili. Pe lângă viteza lor din apă, multe rase au blănuri hidrofuge care mențin căldura în apele friguroase. Chiar mai mult, unii câini au picioarele palmate.

Dacă vă place să vă petreceți timpul lângă apă și vă gândiți să adăugați un nou câine în familia dumneavoastră, o rasă iubitoare de apă este cea mai potrivită pentru dumneavoastră. Fiecare dintre aceste rase de câini are nevoie de antrenament regulat, exerciții și îmbogătire în afara apei.

Iată care sunt cei mai pricepuți înotători din lumea câinilor:

Rase de câini de apă: Labrador Retriever

Doi Labradori Retriever stând lângă apă
Doi Labradori Retriever stând lângă apă

Unul dintre cei mai populari câini din Statele Unite, Labrador Retriever a fost dezvoltat inițial ca un câine de vânătoare de rațe.

Labradorii își păstrează dragostea pentru apă până în ziua de azi. Aceștia au o blană scurtă și densă, un instinct natural puternic de recuperare și o atracție pentru apă.

Rasa este una activă, jucăușă și sociabilă în mod natural, ceea ce îi face să fie câini de familie foarte populari.

Newfoundland

Caței pui Terranova Sursă foto timisoreni.ro
Cățel pui din rasa Newfoundland, Sursa Foto: timisoreni.ro

Această rasă uriașă a fost dezvoltată special pentru a lucra în apele friguroase din Canada.

Înotători înnăscuți în mod natural, rasa se mai numește și Terra Nova. Câinii au picioarele parțial palmate și au fost crescuți pentru a trage plasele de pescuit din apele friguroase ale Atlanticului de Nord.

În mod istoric, acești câini au fost folosiți pentru salvarea în apă. Un câine de Terra Nova adult poate trage oameni și chiar bărci din apă. Această rasă puternică și de talie mare are o blană groasă care îi ține de cald în apele friguroase.

Rase de câini de apă: Retrieverul din Chesapeake Bay

Retrieverul Chesapeake Bay Sursa foto Wikipedia
Retrieverul Chesapeake Bay, Sursa foto: Wikipedia

Crescut ca și câine care ajuta vânătorii, patrupezii din rasa Chesapeake Bay Retriever au o blană uleioasă și impermeabilă. Aceasta permite aluncearea prin apă și menține căldura.

Blana uleioasă unică respinge apa în același mod în care o fac penele de rață. Acești câini au labele palmate și pot înota cu putere în apele reci.

Rasa păstrează în același timp o puternică dorință de recuperare, ceea ce îi face câini de vânătoare populari.

Caniche standard

Câine din rasa Caniche

Nu vă lăsați păcăliți de aspectul fantezist al acestei rase: Canichele Standard este un câine de apă născut și crescut.

Dezvoltat ca un câine de vânătoare de rațe în Germania, câinii au fost crescuți ca înotători puternici. Tunsoarea fantezistă de show Poodle pe care o vedem astăzi a fost dezvoltată pentru a face referire la munca pentru care acești câini au fost crescuți inițial.

Pufurile de păr, sau pompoanele, oferă o gamă completă de mișcări. Acestea le mai asigură căldură și protecție peste articulațiile și organele lor.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scott Duckling Retriever sursă foto Wikipedia
Câine din rasa Nova Scott Ducling Retriever, Sursa foto: Wikipedia

Acest mic retriever este construit pentru a se deplasa cu putere în apă. Dezvoltat pentru a arăta ca niște vulpi, Nova Scotia Duck Tolling Retriever a fost crescut pentru a ajuta la vânat.

Acești recuperatori agili intră în apă și recuperează păsările. Câinii din această rasă sunt înotători puternici, plini de energie, cunoscuți pentru vocalizările lor unice.

Sunetele mai sunt numite și „strigăt de toler”. Acești câini se dezvoltă bine atunci când au o treabă de făcut, potrivit dogster.com.

Cum să introduci un câine în apă

Indiferent dacă aveți un câine care a fost crescut pentru a fi în apă sau o rasă care acceptă apa mai puțin natural, fiți lent în ceea ce privește modul în care vă introduceți câinele sau cățelul în apă.

Alegeți o apă liniștită, care nu este prea copleșitoare, are valuri minime și o pantă ușoară. Odată ce se simte confortabil în apă, puteți petrece timp înotând împreună sau chiar îl puteți implica în alte activități.