Sari la conținut
Home » Rase de câini care îți vor fura inima dar și banii. Cele mai scumpe exemplare

Rase de câini care îți vor fura inima dar și banii. Cele mai scumpe exemplare

Saint Bernard

Există multe moduri în care un câine poate fi costisitor. De la dresajul extensiv în stadiul de cățeluș până la problemele de sănătate ereditare care ar putea să vă secătuiască economiile.

S-ar putea chiar să descoperiți că un câine adoră să fie răsfățat într-o măsură care vă lasă cu maxilarul pe podea atunci când sosește factura de pe cardul de credit.  Dar atunci când analizăm ce tip de câine este cel mai scump, există câteva stereotipuri care pot duce la lovituri mai mari în balanța bancară a iubitorilor de animale de companie.

Așadar, dacă aveți un buget (și o inimă) mare, iată care sunt cei mai scumpi câini de pe piață, cu costurile medii pentru aducerea acasă a unui cățeluș de pe listă.

Bulldogul francez

Cunoscut ca fiind clovnul lumii canine, Bulldogul francez are personalitate și umor cu găleata, în ciuda staturii sale mici. Au fost crescuți inițial în Marea Britanie în secolul al XIX-lea de către dresori ca o versiune „câine de poală” a Bulldogului englez, mai mare. Câinii de vânătoare compacți au fost apoi duși în Franța în timpul Revoluției Industriale, unde au căpătat notorietate (de unde și numele) și mai târziu au devenit populari printre americani.

Bulldogii francezi au un preț ridicat (chiar mai mult pentru marcajele tricolore și până la 12.000 de dolari pentru varietatea rară „pufoasă”). Dar sunt, de asemenea, predispuși la probleme de sănătate costisitoare, mai ales dacă sunt crescuți prost sau iresponsabil.

Fiind o rasă brahicefalică (cu fața plată), au adesea probleme de respirație care necesită intervenții chirurgicale costisitoare pentru a fi rezolvate (aproximativ 2.000-3.000 de dolari) și pot suferi, de asemenea, în mod obișnuit, de probleme la nivelul urechilor, pielii și ochilor. Facturile veterinarilor se pot aduna cu ușurință pe parcursul unei vieți de 10 până la 12 ani.

Mastiff tibetan (2.200 – 5.000 de dolari)

Vă întrebați ce alți câini ar putea costa 5.000 de dolari? Intră în scenă rasa de câini Mastiff tibetan. Celebră pentru că un exemplar a fost vândut pentru 1,5 milioane de dolari la un moment dat în China, această rasă străveche a fost cândva puternicul paznic al turmelor din Himalaya. Iar rasa își păstrează până în ziua de azi instinctul de pază și protecție (uneori prea mult).

Raritatea acestor câini îi face să fie printre cei mai scumpi, iar dimensiunea lor mare înseamnă că vor costa mult și la capitolul hrană pe parcursul unei vieți medii de 10-12 ani. De asemenea, au nevoie de periere regulată pentru a menține o blană sănătoasă și pufoasă, precum și de multă îmbogățire pentru a le oferi creierelor lor foarte inteligente suficientă stimulare. 

Bulldog englez

Poate cel mai faimos pentru asocierea sa cu prim-ministrul britanic Winston Churchill în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, această icoană cu fața zbârcită a Angliei a fost inițial crescută în perioada medievală pentru sportul de a isca tauri. Dar această rasă de câini scumpă a evoluat mult de atunci – acum sunt cunoscuți pentru că sunt tovarăși minunați, amuzanți și prietenoși.

Ca și omologii lor mai mici, „francezi”, buldogul englez este, de asemenea, predispuși la dificultăți de respirație din cauza botului lor scurt. Problemele de ochi și de piele de cireșe se numără și ele printre afecțiunile de sănătate comune în rândul Bulldogilor Englezi, așa că potențialii proprietari trebuie să fie informați cu privire la riscuri și să efectueze verificări amănunțite pentru a găsi un crescător responsabil. Dacă sunt sănătoși, au o medie de vârstă cuprinsă între opt și 10 ani.

Rottweiler ($1500-$4150)

Descendent din epoca romană, Rottweilerul este considerat a fi una dintre cele mai vechi rase de câini care au supraviețuit. Acești câini de vânătoare mari sunt cunoscuți pentru că sunt protectori blânzi ai familiei și au o speranță de viață de nouă până la 10 ani. Dresajul și socializarea timpurie sunt esențiale pentru a le canaliza pozitiv instinctele teritoriale.

sursă foto: WSVN

La fel ca mulți câini de rasă pură, Rottweilerul este predispus la afecțiuni, inclusiv probleme cardiace și displazie de cot sau de șold. Fiind o rasă de câini scumpi, musculoși și activi, au nevoie, de asemenea, de multă mișcare, antrenament de obediență și atenție.

Saint Bernard

Fața mare și sufletistă a Saint Bernardului a luminat ecranul în franciza cinematografică Beethoven din anii ’90. Într-o reprezentare fidelă a acestei rase uriașe din Alpii elvețieni, omonimul filmului își ține părinții săi de companie în alertă în perioada de cățelușie și se transformă într-un protector blând și calm al familiei. Faimoși ca „câini dădace” pentru copii, aceștia se pot integra perfect în viața de familie cu dragostea și dresajul potrivit.

Vor costa destul de mult la capitolul hrană și așteptați-vă să vă periați periodic St Bernardul pufos, dacă nu vreți să aveți parte de smocuri mari de blană care să vă plutească prin casă. La fel ca în cazul multor rase mari pure, displazia de coate și de șold poate fi un factor de risc. Au o speranță de viață de opt până la 10 ani.

Marele Danez

Crescut inițial ca vânător și mai târziu ca și câine de pază, Marele Danez este acum renumit pentru natura sa blândă. Acești câini inteligenți adoră să se joace și să petreacă timp cu familiile lor – și pot fi o bucurie să fie dresați dacă știi ce faci.

Îngrijirea unui câine de această mărime poate, cu siguranță, să vă ciopârțească balanța bancară, și vor avea nevoie de mult spațiu în casă și în curte. Dar dacă aveți timp, spațiu și resurse, Marele Danez va fi un animal de companie loial și iubitor. Testele de sănătate ereditare recomandate includ displazia de șold și de cot, precum și probleme oculare. Au o speranță de viață de șapte până la 10 ani.

Cavalier King Charles Spaniel

Faceți cunoștință cu una dintre cele mai scumpe rase de câini de talie mică: Cavalier King Charles Spaniel. Inițial au fost crescuți ca și câini de companie, fiind renumiți ca fiind iubiți de Regina Victoria. Afectuos și adaptabil, Cavalier rămâne un animal de companie de familie adorat și popular până în ziua de azi.

Printre afecțiunile de sănătate la care pot fi predispuși se numără luxația rotulei (în cazul în care rotulele alunecă de la locul lor). Iar screening-ul recomandat include o afecțiune dureroasă cunoscută sub numele de malformația Chiari și siringomielia, în care se dezvoltă lichid în măduva spinării, în apropierea creierului. Dar un Cavalier sănătos poate trăi, în medie, între 12 și 15 ani.

Chow Chow

Un paznic maiestuos și nobil, este ușor de înțeles de ce Chow Chow face parte din această listă. Dar poate fi una dintre cele mai puțin costisitoare rase de câini dintre cele 10 pe care le-am prezentat. Cel puțin, asta este, pentru a fi cumpărat ca și cățeluș.


Acest câine de vânătoare de talie medie este relativ puțin energic. Dar timpul pe care îl veți economisi în plimbări va fi necesar pentru toaletare. Rasa, care are o durată medie de viață de opt până la 12 ani, va avea nevoie, de asemenea, de multă socializare timpurie și de dresaj pentru a-și canaliza pozitiv instinctele de protecție, potrivit rover.com.