Sari la conținut
Home » Rase de câini predispuse să adopte comportamentul pisicii. Chow-Chow este una dintre ele

Rase de câini predispuse să adopte comportamentul pisicii. Chow-Chow este una dintre ele

Sigur, cățelul tău este un „câine de câine”, dar uneori, se comportă distant și își petrece ziua lenevind la soare. De unde a apărut acest comprtament? Chiar dacă patrupedul tău te-ar putea face să te întrebi dacă nu cumva a trecut în tabăra felinelor, acesta este un comportament surprinzător de normal.

sursă foto: lovetoknowpets.com.
două animăluțe drăguțe; sursă foto: lovetoknowpets.com.

De ce se comportă câinii precum pisicile

Să începem cu începutul. Ce fel de comportament observi care te face să crezi că patriupedul tău a adoptat comportamentul pisicii? Unor câini le place să doarmă în locuri calde, să se îngrijească sau să se comporte ca și cum nu ai fi acolo.

Acest lucru poate face să pară că blănosul tău estompează liniile dintre felină și canină. Nu trebuie însă să vă faceți griji, pentru că de cele mai multe ori, acesta este un comportament normal. Fiecare câine este diferit.

1. Trăiesc cu pisici în casă

Dacă ai prieteni felini în casă, câinele tău ar putea prelua comportamentele acestora. Ei, câinii au tendința de a imita comportamentele; nu doar pe cel al pisicii tale, ci chiar și al tău. Comportamentul pe care îl preiau va depinde de personalitatea și preferințele câinelui dumneavoastră.

Acest lucru este valabil mai ales în cazul puilor. Câinii învață multe din interacțiunile sociale timpurii, în special în timpul perioadei critice de socializare, între 3 și 12 săptămâni. Dacă un cățeluș este crescut în preajma pisicilor, este posibil să preia și să imite unele comportamente feline.

2. Câinele dumneavoastră este doar independent mai ales Chow-chow

Unii câini sunt mai independenți decât alții. Pisicile sunt creaturi independente și doresc doar atenție din când în când. Majoritatea câinilor au o nevoie puternică de atenție. Dar sunt anumite rase de câini cărora le place să facă lucruri pe cont propriu.

Akita și Chow Chow, de exemplu, ar putea să își exploreze singuri împrejurimile și să se bucure de ceva timp de unul singur. Acest lucru nu înseamnă că nu vă iubesc. Înseamnă doar că sunt mai asemănători cu pisicile decât alte rase de câini.

3. Încurajezi comportamentul

Nu este nimic în neregulă cu asta, dar ai putea încuraja acest comportament. Dacă iubitul tău câine este recompensat pentru că se comportă ca o pisică, mai cu seamă că este probabil să continue acest comportament. Întărirea pozitivă funcționează în acest fel. Recompensezi o acțiune, așa că ei corelează acțiunea cu laude sau recompense.

4. Câinele dumneavoastră îmbătrânește

Pe măsură ce intră în anii de bătrânețe, este posibil să observați cum câinele încetinește. Nu mai este cățelul activ cu care te jucai cu frisbee acum opt ani. Pe măsură ce câinele dumneavoastră intră în anii de vârstă și geriatrie, va fi mai sedentar și va sta în același loc mai mult decât se aștepta.

Durerea provocată de articulațiile dureroase sau oboseala crescută pe măsură ce îmbătrânesc ar putea contribui, de asemenea, la un comportament mai independent, asemănător cu cel al pisicilor, potrvit lovetoknowpets.com.

Rase de câini predispuse să adopte comportamente asemănătoare pisicii

Se știe că unele rase de câini se comportă mai mult ca niște feline decât altele. Câinii din următoarele rase ar putea prezenta comportamente asemănătoare cu cele ale pisicilor pur și simplu din cauza geneticii. Shiba Inu: Membrii acestei rase sunt renumiți pentru distanțarea lor și nevoia de a fi curați, două comportamente des întâlnite la pisici.

Manchester Terrier: Acești câini de poală se țin de rozătoare și de dăunători la fel ca și pisicile. Greyhound italian: Acești câini zvelți sunt discreți, sensibili și adoră să facă plajă, la fel ca multe pisici.

Poodle: Mulți oameni consideră că acești câini – în special versiunile mini și de jucărie – seamănă cu pisicile, prin felul în care se îngrijesc și manierele lor elegante. Dacă patrupedul dumneavoastră se comportă ca o pisică, nu trebuie să vă faceți griji.

De fapt, este destul de drăguț. S-ar putea să fi preluat acest comportament de la prietenul lor felin sau s-ar putea să aveți pur și simplu o rasă asemănătoare cu cea a pisicilor. Indiferent de motiv, bucurați-vă de cățelul dumneavastră și de toate comportamentele sale ciudate.